Μήπως ο κινηματογράφος περνάει κρίση????

Αβατάρι χρήστη
Νικόλας Δε Κιντ
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1449
Εγγραφή: 12 Οκτ 2014, 21:29

Re: Μήπως ο κινηματογράφος περνάει κρίση????

Ανάρτησηαπό Νικόλας Δε Κιντ » 12 Νοέ 2014, 09:50

Ζόφος έγραψε:Έτσι, και με τη σκέψη ότι θα δω κάτι απλά για να διασκεδάσω, αλλά κι επειδή μου η αρέσει η superheroes θεματολογία, δεν με πειράζει η Marvel και DC. Αρκεί να μη βλέπουμε καινούργιο Μπάτμαν και Σούπερμαν με την ίδια ιστορία κάθε δέκα χρόνια.


Βασικά οι ταινίες με θεματολογία super heroes αρχίζουν να γίνονται εκνευριστικές όταν προσπαθούν να δώσουν βάθος στην σκέψη και την ύπαρξη ηρώων...

Από την άλλη και μένα μου αρέσει ο Ευρωπαικός και ο ανεξάρτητος κινηματογράφος αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω και τις μεγάλες στιγμές του αμερικάνικου σινεμά.

Όπως είχε πει και ο Πολάνσκι" Όταν πήγα στην Αμερική άρχισα να σκηνοθετώ, όσο ήμουν στην Ευρώπη νόμιζα πως σκηνοθετούσα..."
Excuse me... I dislike being touched... an Eastern prejudice

Αβατάρι χρήστη
Μπιατριξ Κιντο
βιντεοβάτης
Αναρτήσεις: 985
Εγγραφή: 17 Αύγ 2018, 13:25

Re: Μήπως ο κινηματογράφος περνάει κρίση????

Ανάρτησηαπό Μπιατριξ Κιντο » 02 Ιαν 2019, 21:03

Προσωπικα, δεν κοιταω ουτε τους βαθμους του imdb ουτε τις υποψηφιοτητες των Οσκαρ. Ο καθενας θα κρινει αν μια ταινια ειναι καλη η οχι με βαση το αν καλυπτει τα δικα του γουστα. Αλλα συμφωνω στο οτι ο κιν/φος περναει κριση κυριως με τα remakes πχ Mary Poppins, Suspiria και τα live-action ριμεικ των ταινιων της Ντισνευ και φυσικα τα σικουελ πχ The Expendables, Rocky/Creed, Pirates Of The Carribean, Star Wars κλπ που γινονται μοδα τωρα τελευταια... θεωρω πως εχει χαθει πλεον η δημιουργικοτητα στο Χολιγουντ.
Και ειναι τοσο φανερο το οτι πλασαρουν ριμεικ και σικουελ για εμπορικους λογους. Για παραδειγμα, ποιο το νοημα να ξαναδω την Μερι Ποπινς? Για να πληρωθει η Εμιλι Μπλαντ, οι παραγωγοι και ο σκηνοθετης;
Για ποιον λογο να γινουν κι αλλες ταινιες Star Wars? Ειναι απαραιτητες για την ολοκληρωση της ιστοριας; δεν νομιζω...
Φαινονται τοσο εμπορικα, καθολου ποιοτικα και στεκονται περισσοτερο στο να εντυπωσιασουν τον θεατη με τα CGI εφε, δεν εχουν καμια ευφυια (πολλες κλισε σκηνες και ατακες που νιωθω οτι υποτιμαται η νοημοσυνη μου), και η πλοκη μερικες φορες "ξεφευγει"... για να μην μιλησω και για την αισθητικη τους.
Τουλαχιστον, στον ΦονΤριερ (που για μενα δεν θα επρεπε καν να λεγεται σκηνοθετης - υποκειμενικη αποψη) δεν λειπει η δημιουργικοτητα και συνεχως σκεφτεται και δημιουργει κατι δικο του. Το ιδιο και ο Αλεν, και ο Πολανσκι και ο Ταραντινο και αλλοι... Να προσθεσω εδω οτι προτιμω τους σκηνοθετες-σεναριογραφους που δημιουργουν/γραφουν το δικο τους σεναριο και το σκηνοθετουν οι ιδιοι ωστε να ειναι 100% δικο τους, και οχι πχ κινηματογραφικη μεταφορα απο βιβλιο η ριμεικ οπως ανεφερα πριν.
Το συμπερασμα ειναι οτι συμφωνω στο οτι ο κινηματογραφος περναει κριση οσον αφορα την πρωτοτυπια και τη δημιουργικοτητα, αλλα ευτυχως υπαρχουν και ορισμενοι σκηνοθετες που δεν μας απογοητευουν σε αυτον τον τομεα. :)
"Κι εκεί που νόμιζες ότι δεν θα ξανανιώσεις ποτέ κάτι τόσο δυνατό, έρχεται κάποιος και σου δείχνει ότι το ποτέ είναι μεγάλη λέξη. . ."

Αβατάρι χρήστη
Ξενέρωτας
Ονειρευτής
Αναρτήσεις: 355
Εγγραφή: 17 Ιούν 2013, 17:32

Re: Μήπως ο κινηματογράφος περνάει κρίση????

Ανάρτησηαπό Ξενέρωτας » 05 Ιαν 2019, 14:03

Σύμφωνα με τη Wikipedia, τα τελευταια χρονια χαρακτηριζονται ως "η χρυση εποχη της τηλεορασης". Δεν ειναι τυχαιο :)
Είμαι στην πολύ φάση δικέ μου, αλλά εσύ ξηγιέσαι στο αλλιώς και μου τη βγαίνεις με κόκκινο να πούμε! -- Γιάννης Δαλιανίδης, 1980ς

Αβατάρι χρήστη
Νικόλας Δε Κιντ
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1449
Εγγραφή: 12 Οκτ 2014, 21:29

Re: Μήπως ο κινηματογράφος περνάει κρίση????

Ανάρτησηαπό Νικόλας Δε Κιντ » 06 Ιαν 2019, 12:36

Ξενέρωτα μου φαίνεται λογικό αυτό.
Οι σειρές ξεπετάγονται η μια μετά την άλλη και είναι από καλές έως αριστουργήματα οι περισσότερες και κυρίως για όλα τα γούστα...
Είναι και πιο φτηνό σπορ από το σινεμά. Νομίζω δλδ..
Excuse me... I dislike being touched... an Eastern prejudice


Επιστροφή “Γενικά για το σινεμά”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 0 επισκέπτες