Σελίδα 1 από 1

Αγαπητό σενάριο, φοβάμαι πως δεν στέκεις

Posted: 08 Μάι 2018, 10:12
από Φαροφύλακας
( Έχουμε ένα σχετικό νήμα για τις διάφορες ατέλειες σε σειρές και ταινίες: Οι σκέψεις μου, τώρα καθώς βλέπω την σειρά/ταινία, αλλά νομίζω πως θέματα σεναρίου ίσως αξίζουν τον δικό τους χώρο. )

Τώρα, θα μου πεις, σειρές και σαπουνόπερες ειδικά, ίσως δεν θα έπρεπε καν να μπει κανείς στον κόπο...

Βλέπω λοιπόν το σ01ε04 της ισπανικής σειράς el Internado (Το Εσώκλειστο Η Μαύρη Λίμνη). Αφήνοντας τις διάφορες άλλες απιθανότητες στην άκρη.

Έχουμε ένα απομονωμένο κολέγιο στην εξοχή. Ακριβώς έξω από αυτό, κυκλοφορεί τουλάχιστον ένας άγριος λύκος, πράγμα που είναι γνωστό σε όλους. Εκείνο το ίδιο πρωινό έχουνε βρει ένα πτώμα στην άκρη της λίμνης, από το οποίο λείπει το πρόσωπο και τα άκρα, διότι τα έχουν κατασπαράξει οι λύκοι. Μια δασκάλα παίρνει τα μικρά παιδιά (έξι χρονών) και πηγαίνουν έξω για μάθημα. Κάθονται στην εξοχή, μιλάνε για τα φύλλα κτλ. Δηλ. στα λιμέρια του λύκου. Βρίσκονται στα 20 μέτρα από ένα επικίνδυνο πηγάδι. Κάποια στιγμή, για να μιλησει με τον γκόμενο, τα αφήνει δίχως εποπτεία, να τριγυρίσουν λίγο μόνα τους (εκεί που υπάρχει λύκος και βαθύ αφύλακτο πηγάδι). Φυσικά, μια μικρή πέφτει στο πηγάδι. Παρότι φωνάζει και η δασκάλα φαίνεται λίγο πιο εκεί, κανείς δεν ακούει τίποτα.

Έπειτα την σώζουν, κι ενώ έχουμε δει πως το πηγάδι είναι πολλά μέτρα βαθύ, με ίσια τοιχώματα, αυτή με κάποιον ακαθόριστο μαγικό τρόπο βρίσκεται πάνω ψηλά, έτσι ώστε την βγάζουν απλά με τα χέρια δίχως να χρειαστεί να κατέβει κανείς κάτω.

Οπότε προσέξτε:
■ Ξημερώνει μια μέρα όπου βρίσκεται ένα πτώμα στην λιμνούλα, δίπλα από το κολέγιο, το οποίο είναι φρικτά κατακρεουργημένο από λύκους.
■ Γύρω από το κολέγιο υπάρχουν σταθερά άγριοι λύκοι.
■ Δίπλα στο κολέγιο υπάρχει ένα αφύλακτο βαθύ πηγάδι.

Ποια μέρα και ποιο σημείο πιο κατάλληλο για να πας μια εκδρομή με τα παιδιά από το λημέρι των λύκων, δίπλα στο βαθύ, αφύλακτο πηγάδι, και να τα αφήσεις να παίξουν λίγο χωρίς επιτήρηση;

Μάιστα, που λέει κι ο Οβελίξ. :ανέκφραστος:

Re: Αγαπητό σενάριο, φοβάμαι πως δεν στέκεις

Posted: 09 Μάι 2018, 12:41
από Νικόλας Δε Κιντ
Φάρε μάλλον στις ισπανικές σαπουνόπερες πρέπει να εστιάσεις περισσότερο στην γλώσσα και λιγότερο στην υπόθεση! Θα περνάς καλύτερα!!! :ρ :))))

Re: Αγαπητό σενάριο, φοβάμαι πως δεν στέκεις

Posted: 09 Μάι 2018, 14:12
από Φαροφύλακας
Εντάξει. Εδώ σε μεγάλες παραγωγές ταινίες πρέπει να καταπιείς τα χίλια δυο... :)))

Η Ισπανία παράγει πολλές σειρές και σχετικά καλής ποιότητας (ειδικά αν τις συγκρίνεις με τις δικές μας παραγωγές :μαναι:) οπότε μπορείς να βρεις κάτι που να σου ταιριάξει.