Ποια σειρά βλέπεις τώρα;

Αβατάρι χρήστη
Αντίβαρο
Κοινωνός
Αναρτήσεις: 45
Εγγραφή: 31 Μάρ 2020, 18:04

Re: Ποια σειρά βλέπεις τώρα;

Ανάρτησηαπό Αντίβαρο » 18 Μάι 2020, 10:16

Ναι το hill House λέγαμε. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι δεν υφίστατο μέτρο σύγκρισης με αυτή την σειρά...είναι μια κατηγορία από μόνη της.
Πίσω στο Marianne. Αν είσαι παιδί του τρόμου δες την.
Συμβουλή: Βλέποντας το πρώτο επεισόδιο, μην αποθαρρυνθείς. Τα επόμενα αξίζουν...
Περιμένουμε σχόλια σου! :)
"Μην παίρνετε ναρκωτικά...δεν φτάνουν για όλους" -Ο Τζίμης, ο Τζίμης και η Τζάνις

Αβατάρι χρήστη
Βάγγυ
Ταξιδευτής
Αναρτήσεις: 255
Εγγραφή: 08 Οκτ 2014, 01:01

Re: Ποια σειρά βλέπεις τώρα;

Ανάρτησηαπό Βάγγυ » 19 Μάι 2020, 14:06

Καλά το hill house ήταν από τα καλύτερα που είδα περισυ. :σύμφωνοι:
Ωραία, ωραία, αφού το λέτε, θα τη τσεκάρω γιατί ήθελα κάτι σε θρίλερ, πράγμα που νόμιζα ότι ήταν και το Locke & key αλλά τελικά από το λίγο που είδα, δεν ήταν.
"There was no harbor for hope" R. Lupton

Αβατάρι χρήστη
Αντίβαρο
Κοινωνός
Αναρτήσεις: 45
Εγγραφή: 31 Μάρ 2020, 18:04

Re: Ποια σειρά βλέπεις τώρα;

Ανάρτησηαπό Αντίβαρο » 25 Μάι 2020, 18:48

Την προηγούμενη εβδομάδα είδα μια μίνι σειρά με τίτλο "Feud: Bette and Joan". Πρόκειται για μια βιογραφική σειρά, που εξιστορεί την διαμάχη μεταξύ των Joan Crawford και Bette Davis. Την Joan Crawford υποδύεται η Jessica Lange και την Bette Davis η Susan Sarandon. Η σειρά μιλάει κυρίως για την πρώτη και τελευταία συνεργασία τους στην ταινία τρόμου
"what ever happened to baby Jane".

Φυσικά, δεν θα σας πω για το αν η ταινία θεωρήθηκε, στο ευρύ κοινό, ως b-movie ή όχι. Θα πρέπει να κάτσετε να δείτε τη σειρά. Επιπλέον, η σειρά δεν στέκεται απλά στην συνεργασία τών δύο γυναικών σε αυτή την ταινία, θίγει και άλλα κοινωνικά ζητήματα σε σχέση πάντα με τον ίδιο τον Κινηματογράφο. Ζητήματα όπως: ο ρόλος της γυναίκας στον χώρο του κινηματογράφου, η απόρριψη καλλιτεχνών, απόρριψη ιδεών, η βιωσιμότητα των ηθοποιών και η ημερομηνία λήξης τους στην μικρή και μεγάλη οθόνη.

Η εποχή η οποία διαδραματίζεται, δείχνει επίσης και τον ανταγωνισμό μεγάλων παραγωγών να εισαγάγουν ταινίες τρόμου.

Μετά από ένα σημείο και μετά η σειρά δεν επικεντρώνεται για το πώς γυρίστηκε το "what ever happened to baby Jane". Παρουσιάζει τα παρασκήνια των oscars (σε ένα σημείο ακούγεται στις υποψηφιότητες το όνομα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν), και μετά τα παρασκήνια δείχνει τις ζωές των δύο ηθοποιών.

Το ιντρο της σειράς μάλλον ανταποκρίνεται στην ιδέα του baby Jane, γιατί υπαινίσσεται το μυστήριο και τον τρόμο, ως ιδέες.

Πέρα της ταινίας all about eve, στην οποία παίζει η Bette Davis, ομολογώ πως δεν έχω παρακολουθήσει (ακόμα) το "baby Jane", όπως επίσης δεν έχω ψάξει την φιλμογραφία των δύο ηθοποιών (Joan Crawford και Bette Davis). Παρ' όλα αυτά μπορώ να πω πως οι ερμηνείες των Jessica Lange και Susan Sarandon, ξεπερνάνε κάθε προσδοκία. Μάλιστα η Sarandon πέτυχε να μιμηθεί και να αποτυπώσει το καθηλωτικο βλέμμα της Davis. Εκείνο το βλέμμα υπεροψίας που έβγαζε και στο "all about Eve" αλλά μάλλον και στην καθημερινότητα της. Για την Lange τι να πω; Δέος!

Τέλος, το γεγονός ότι η Lange και η Sarandon, είναι και οι δύο κάτοχοι Oscars, τις φέρνει πιο κοντά στο να κατανοήσουν τους ρόλους τους, να κατανοήσουν δύο γυναίκες που και αυτές πολέμησαν για τα φώτα και τους τίτλους.

10/10 για εμένα

υγ: είχα δίλημμα για το αν έπρεπε να το κάνω παρουσίαση. Αλλά κατέληξα να πω απλά την γνώμη μου εδώ πέρα... ελπίζω όποιος την δει να κάνει μια τέλεια παρουσίαση ανάλογη της σειράς. Θα αποτελούσε παρακαταθήκη, για την λέσχη, μια σωστή και δομημένη παρουσίαση.
"Μην παίρνετε ναρκωτικά...δεν φτάνουν για όλους" -Ο Τζίμης, ο Τζίμης και η Τζάνις


Επιστροφή “Οθόνων Διάφορα”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 2 επισκέπτες