Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά (2013)

Αβατάρι χρήστη
Πολύνιους
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 529
Εγγραφή: 01 Απρ 2013, 18:21

Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά (2013)

Ανάρτησηαπό Πολύνιους » 30 Ιαν 2014, 15:54

Image

Τίτλος: Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά
Έτος παραγωγής: 2013
Σκηνοθέτης: Ελίνα Ψύκου
Σενάριο: Ελίνα Ψύκου
Ηθοποιοί: Χρήστος Στέργιογλου, Μαρία Καλλιμάνη, Θεοδώρα Τζήμου, Γιώργος Σουξές, Σύλλας Τζουμέρκας
Πρωτότυπη μουσική: Felizol (&The Boy)
IMDb

Υπόθεση
Ο Αντώνης Παρασκευάς (Χρήστος Στέργιογλου), ένας διάσημος έλληνας τηλεπαρουσιαστής, αποφασίζει να σκηνοθετήσει την εξαφάνισή του, αλλά και την επιστροφή του.

Άποψη
Η ταινία, σε συνδυασμό με το όλο σκηνικό που δημιουργήθηκε γύρω από αυτήν (τίζερς, πρόμο βιντεάκια ανεβασμένα στο youtube, το press kit σε στυλ εφημερίδας, όπου εξηγείται όλο το σκεπτικό της σκηνοθέτριας/σεναριογράφου κ.α.), τα λέει όλα από μόνη της και την οποιαδήποτε προσπάθειά μου ερμηνείας της, θα την έβρισκα ανούσια.

Έτσι, πολύ απλά, έχουμε άλλη μία ταινία-εκπρόσωπο του λανθιμικού, όχι απλά στυλ, αλλά ολόκληρου, κατά την γνώμη μου, ρεύματος, που μιλάει για την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, την παρωδεί, απλώς και μόνο περιγράφοντάς την όσο πιο πειστικά θα γινόταν, και εντέλει αν μη τι άλλο την κρίνει, και αν όχι άμεσα, σίγουρα αφήνει αυτό το δικαίωμα στον θεατή. Με αναφορές στον Κιούμπρικ, τόσο λόγω ξενοδοχείου, όσο και των αμέτρητων μονόπλανων και ταυτόχρονα πολλά παρεμβαλόμενα ψευδοβίντεο της κιτσάτης ελληνικής τηλεόρασης, κατά την γνώμη μου πετυχαίνει ένα άψοχο αισθητικό και πλήρως "ελληνικό" αποτέλεσμα.

Απαραίτητο μάλλον, πριν δείτε την ταινία είναι να ρίξετε τουλάχιστον μία ματιά στα διάφορα τίζερς και βιντεάκια που ανέβαζε η παραγωγή στο youtube, από τον λογαριασμό του "Αντώνη Παρασκευά", μέχρι πριν βγει η ταινία στους κινηματογράφους, στις 23 Ιανουαρίου 2014.
Κι εδώ να εκθέσω τον ενθουσιασμό μου για αυτήν την απίστευτη σύλληψη της περσόνας του Αντώνη Παρασκευά, που πάντα θα παραμένει ένα προϊόν των μίντια. Ο Αντώνης Παρασκευάς υπάρχει στο youtube, υπάρχει στο facebook, ο Αντώνης Παρασκευάς έχει μαγειρέψει με την Ελένη Ψυχούλη, ήταν φίλος του Μπουγά και, πριν αποφασίσει ν' αλλάξει το σύστημα "απ' τα μέσα", γνώριζε τον Γιάννη Δραγασάκη και παρ' όλ' αυτά ο Αντώνης Παρασκευάς δεν ήταν και δεν υπήρξε ποτέ, αλλά ταυτόχρονα έχει υπάρξει και ξαναϋπάρξει στην Ελλάδα απ' το '80 και μετά, μέσω πολλών άλλων προσώπων.

Την μουσική, η οποία κάνει αισθητή την παρουσία της, αλλά μονάχα για λίγα λεπτά στην ταινία (αφού κατά τ' άλλα η ταινία κρατάει το χωρίς μουσική στυλάκι), την έγραψε ο Felizol σε συνεργασία με τον The Boy. Επειδή ποτέ δεν ακούω την μουσική μιας ταινίας πριν δω την ταινία, κι επειδή το συγκεκριμένο κομμάτι που έγραψαν τα παιδιά με εξέπληξε ευχάριστα στην φάση που μπήκε στην ταινία, θα προτιμήσω να μην το ανεβάσω. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση, όμως, από το βίντεο στο οποίο μιλάνε οι Φελιζόλ&The Boy για την εξαφάνιση του Αντώνη Παρασκευά.Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά, απέσπασε το πρώτο βραβείο στο τμήμα Works in Progress του Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι 2012, συμμετείχε στο Φόρουμ του Βερολίνου και κέρδισε δύο βραβεία (καλύτερης ελληνικής ταινίας από τους κριτικούς και αντρικής ερμηνείας) στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Τρέιλερ

σεξ και ντραγκζ και ροκ και ρολ

Αβατάρι χρήστη
Θεατής
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 647
Εγγραφή: 07 Οκτ 2016, 19:34

Re: Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά (2013)

Ανάρτησηαπό Θεατής » 06 Ιούν 2019, 00:27

Μόλις είδα ότι υπάρχει νημα για την ταινία οπότε αντιγράφω από το άλλο νήμα στο οποίο είχα γράψει:

Είδα την Αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά 2013

Image

Οριακά μπορεί να χαρακτηριστεί ως weird αλλά δυστυχώς η θεματολογία της δεν λειτούργησε σε εμένα προσωπικά...Δεν θα την ελεγα κακή ταινία και ίσως σε κάποιον άλλο να αρέσει πολύ περισσότερο...ενα 5/10*
Το να διαβάζεις μεταφρασμένη ποίηση είναι σαν να κολυμπάς με αδιάβροχο...


Επιστροφή “δεκαετία του 2010”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 1 επισκέπτες