2017 Redux

Αβατάρι χρήστη
Θεατής
Ονειρευτής
Αναρτήσεις: 479
Εγγραφή: 07 Οκτ 2016, 19:34

Re: 2017 Redux

Ανάρτησηαπό Θεατής » 08 Ιαν 2018, 23:26

Ναι την ζω καθημερινά την πετριά που έχετε οι παρθένοι... Γι'αυτό είμαι χύμα... είναι θέμα επιβίωσης!!! :χαχα: :)))) :χαχα:
Το να διαβάζεις μεταφρασμένη ποίηση είναι σαν να κολυμπάς με αδιάβροχο...

Αβατάρι χρήστη
Μυρμηγκοφάγος
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 749
Εγγραφή: 27 Ιούν 2014, 23:38

Re: 2017 Redux

Ανάρτησηαπό Μυρμηγκοφάγος » 09 Ιαν 2018, 02:33

Δυο μέρες δεν μπήκα και έγινε χαμός. Βλέποντας στιγμιαία τον αριθμό των απαντήσεων, ήμουν πεπεισμένος ότι κάποιος ξέθαψε ένα παλαιό redux. Αλλά η έκπληξη δεν σταμάτησε εκεί.

Χήθκλιφ σήμερα σου κρατάω μούτρα. Όχι μόνο μας εγκατέλειψες ενώ ξέρεις την αδυναμία που σου έχω, αλλά είδες και ένα σωρό ταινίες χωρίς να μας πεις τίποτα :γρμβ:

Νικόλα, το Pedro Páramo ίσως να το έχω χειριστεί με κάποια επιείκεια, μιας και πολύ καιρό ήθελα να βρω κάτι σε αυτό το στυλ και δεν πίστευα τα μάτια μου όταν συνέβαινε. Πάντως θα είναι ενδιαφέρον να ακούσω αν παρέμεινε πιστό στο ύφος του βιβλίου. Τώρα, από τις υπόλοιπες, η πιο ξεχωριστή νομίζω για σένα θα είναι το “The Journey of a Young Composer”, αρκεί να σου ταιριάξει το πολύ ιδιαίτερο γεωργιανό στυλ - αν και σίγουρα θα είσαι στο στοιχείο σου μέσα στα διάφορα επίπεδα του “To kill a dragon”. Όσο για το Whiplash θα σου απαντήσω μόνο όταν μου πεις πόσο δεν σου άρεσε το Marketa Lazarova :ρ

Θα κοιτάξω τις ταινίες που αναφέρθηκαν αναλυτικότερα και θα επανέλθω. Κάποιες ήδη μου έχουν κινήσει το ενδιαφέρον :ναι:

Αβατάρι χρήστη
Νικόλας Δε Κιντ
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1090
Εγγραφή: 12 Οκτ 2014, 21:29

Re: 2017 Redux

Ανάρτησηαπό Νικόλας Δε Κιντ » 09 Ιαν 2018, 10:03

Μυρμηγκοφάγος έγραψε:Όσο για το Whiplash θα σου απαντήσω μόνο όταν μου πεις πόσο δεν σου άρεσε το Marketa Lazarova :ρ
:


Λοιπόν θα σου πω την άποψη μου!
Δεν μπόρεσα να την τελειώσω την ταινία... :( Αυτά τα κοντινά πλάνα με αποσυντόνισαν εντελώς... Μου φάνηκε πολύ περίεργος ο τρόπος λήψης. Βαθμό δεν έβαλα διότι κάποια στιγμή θα το ξαναπροσπαθήσω!!!

Το "to kill a dragon" αν κατάλαβα καλά έχει σχέση με τον Αρθουριανό κύκλο.
Αν ναι τότε σίγουρα αξίζει να της δώσω μια ευκαιρία!

Ρώτησα και την Χήθκλιφ, τώρα ρωτάω κι εσένα.
Κάτι από Mario Bava έχεις δει; Δλδ έχει ρίξεις κανένα τριαροτεσσάρι;; :χαχα:
Excuse me... I dislike being touched... an Eastern prejudice

Αβατάρι χρήστη
Μυρμηγκοφάγος
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 749
Εγγραφή: 27 Ιούν 2014, 23:38

Re: 2017 Redux

Ανάρτησηαπό Μυρμηγκοφάγος » 10 Ιαν 2018, 01:09

Ενδιαφέρον. Αν μου το έβαζες ως κουίζ δεν θα τον έβρισκα ποτέ τον λόγο. Αλλά μάλλον δικαιολογημένα. Ενώ τη θεωρώ εκπληκτική στα πάντα, στο συγκεκριμένο αποτελεί τον ορισμό μου και μέτρο σύγκρισης για όλες τις υπόλοιπες. Και αν σου φάνηκε περίεργος ο τρόπος λήψης, αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί νιώθω ανάλογα με τόσες και τόσες ταινίες :ωιμέ:

Από Bava, κατόπιν προτροπής του Βεελζεβούλη, έχω δει τα “Kill, Baby, Kill”, “The Whip and the Body”, “The Girl Who Knew Too Much” και “Black Sunday” αλλά δεν μου ταιριάζει. Το πιο κοντινό στα γούστα μου ήταν με διαφορά το “Footprints on the Moon” - στο οποίο έχει και ένα κάμεο ο Κλάους - αλλά ο Βεελζεβούλης θα με διόρθωνε λέγοντάς μου ότι δεν υπάγεται στα giallo :χαχα:

Μου ταίριαξε περισσότερο ο Taboada με τα Poison for the Fairies (1984) (κυρίως) και The stone book (1969) που τα βρήκα αρκετά παραπλήσια στα ιταλικά σε στυλ - έχω δει και τα Even the Wind Is Afraid (1968) και Blacker Than the Night (1975) αλλά δεν με ικανοποίησαν. Θέλω να πιστεύω πάντως ότι όταν δεις το Pedro Páramo, θα καταλάβεις πολύ καλύτερα πως επιθυμώ τις ταινίες τρόμου και θα μου ετοιμάσεις κάποιες προτάσεις :))))

Αν σκοπεύεις να δώσεις μια ευκαιρία στο “Τo kill a dragon”, ναι έχει σχέση με τον Αρθουριανό κύκλο, αλλά δεν είναι ο λόγος που στο πρότεινα :ρ

Αβατάρι χρήστη
Χήθκλιφ
Ονειρευτής
Αναρτήσεις: 405
Εγγραφή: 30 Σεπ 2013, 03:14

Re: 2017 Redux

Ανάρτησηαπό Χήθκλιφ » 10 Ιαν 2018, 03:30

Δεν έχω δει τίποτα δικό του ακόμα Νικόλα μολονότι με ενδιαφέρουν αρκετές ταινίες του (συμπεριλαμβανομένων των δύο που αναφέρεις). Θα του αφιερώσω τον χρόνο που μέχρι τώρα ανέβαλλα σύντομα.

Το χτύπημα της Μέδουσας ήταν από τις ταινίες που κι εγώ είδα μέσα στο 2017 και ξεχώρισα (όπως και η Poison for the fairies που μνημονεύει ο Μυρμηγκοφάγος). Από την λίστα σου κρατώ κι εγώ προς θέαση τους παρακάτω τίτλους:Μυρμηγκοφάγε, η αδυναμία είναι αμοιβαία, το ξέρεις - άλλωστε να'μαι, πάλι σε νήμα σου έσπευσα! Και αν δεν έγραφα, σας διάβαζα ωστόσο ανελλιπώς..
"Parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.."

Αβατάρι χρήστη
Νικόλας Δε Κιντ
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1090
Εγγραφή: 12 Οκτ 2014, 21:29

Re: 2017 Redux

Ανάρτησηαπό Νικόλας Δε Κιντ » 10 Ιαν 2018, 10:58

Μυρμηγκοφάγος έγραψε:Από Bava, κατόπιν προτροπής του Βεελζεβούλη, έχω δει τα “Kill, Baby, Kill”, “The Whip and the Body”, “The Girl Who Knew Too Much” και “Black Sunday” αλλά δεν μου ταιριάζει. Το πιο κοντινό στα γούστα μου ήταν με διαφορά το “Footprints on the Moon” - στο οποίο έχει και ένα κάμεο ο Κλάους - αλλά ο Βεελζεβούλης θα με διόρθωνε λέγοντάς μου ότι δεν υπάγεται στα giallo :χαχα:


Κι εμένα ο Βεελζεβούλης μου τις πρότεινε δια ζώσης όμως!! :χαχα:

Τώρα το Poison for the fairies θα το δω σίγουρα όπως και το Πέδρο Πάραμο (όταν λύσω το πρόβλημα με τους υπότιτλους πρώτα :)))) ). Θα επανέλθω με προτάσεις φυσικά!
Πάντως αν τις ταινίες τρόμου τις προτιμάς σαν το Πέδρο Πάραμο, θα δυσκολευτείς να βρεις κάτι παρόμοιο διότι αυτό το έργο είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ, τουλάχιστο σαν βιβλίο!

Ξέρω ότι ο λόγος που μου προτείνεις ταινίες είναι ο βασανισμός, αλλά το προσπερνάω!! :χαχα:
Και το Μαρκετα Λαζάροβα θα το δω κάποια στιγμή!
Για την ώρα έχω στις πιο άμεσες θεάσεις το Umberto D!
Excuse me... I dislike being touched... an Eastern prejudice

Αβατάρι χρήστη
Μυρμηγκοφάγος
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 749
Εγγραφή: 27 Ιούν 2014, 23:38

Re: 2017 Redux

Ανάρτησηαπό Μυρμηγκοφάγος » 10 Ιαν 2018, 22:03

Χήθκλιφ, αν είναι να μας διαβάζεις μόνο, θ’ αρχίσω να παρεκτρέπομαι :ρ

Όταν έκανες την αναφορά για κοινό σκηνοθέτη ήμουν πεπεισμένος ότι θα ήταν ο Saura και με μεγάλη έκπληξη είδα τον Juraj. To 14 είχα δει ως πρώτη ταινία του το ιδαίτερο “Birds, Orphans and Fools” που το είχα βρει πολύ ενδιαφέρον, αλλά τα “Crucial Years” και “The Feather Fairy” που ακολούθησαν, αν και συμπαθητικά, δεν βοήθησαν στο να τον κρατήσω στο μενού. Τον Δεκέμβρη όμως τον θυμήθηκα και του έδωσα να καταλάβει :))))

Δεν έχω δει ακόμη το “Bathory”, είναι όμως στο πρόγραμμα μαζί με οποιαδήποτε άλλη ταινία του καταφέρω να βρω (αν βρεις υπότιτλους για το “See You in Hell, Friends” τους θέλω!) και νομίζω οι πιο χαοτικές του θα σου ταιριάξουν (“Birds, Orphans and Fools”, “Sitting on a Branch, Enjoying Myself” και “It's Better to Be Wealthy and Healthy Than Poor and Ill” - κυρίως αυτό).

Νικόλα, δυστυχώς ναι, δεν τις βρίσκω εύκολα. Ταινίες δηλαδή που κρύβουν το αλληγορικό στοιχείο τόσο καλά πίσω από μια εξαιρετική ιστορία, η οποία επιπλέον είναι αργή, χωρίς να προσπαθεί να σε τρομάξει, αλλά να σε κρατήσει σε μια μόνιμη ανησυχία και να έχει και φαντάσματα! Τι άλλο μπορώ να ζητήσω; :γιούπι:

Σου προτείνω ταινίες για να σε βασανίσω. Άλλο και τούτο! Να ήσουν η Ίζι, ή ο Θεατής πάει στο διάολο, αλλά εσύ, Βρούτε; :κατάρα:

To Umberto D. είναι από τις πάρα πολύ αγαπημένες μου ταινίες, αλλά γενικά ο Ιταλικός νεορεαλισμός μου ταιριάζει ιδιαίτερα. Αν σου αρέσει και θελήσεις να επεκταθείς σε αυτόν, έχω διάφορες ιδιαίτερες προτάσεις για να σε βασανίσω ;)

Αβατάρι χρήστη
Νικόλας Δε Κιντ
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1090
Εγγραφή: 12 Οκτ 2014, 21:29

Re: 2017 Redux

Ανάρτησηαπό Νικόλας Δε Κιντ » 11 Ιαν 2018, 14:20

A Μυρμηγκοφάγε το καλό να λέγεται!! :))))
Έχεις προτείνει όμως και κάτι "τούβλα" (βαριές ταινίες δλδ) που ήθελαν τεράστια υπομονή!

Νομίζω το πιο βασικό πλεονέκτημα του Πέδρο Πάραμο (τουλάχιστο στο βιβλίο) είναι ότι μπλέκεται ο κόσμος των ζωντανών με αυτόν των νεκρών.
Την ταινία, με την βοήθεια σου, θα την δω τελικά και θα επανέλθω! :ναι:

Θα επανέλθω επίσης με εντυπώσεις από τον Ουμπέρτο.
Excuse me... I dislike being touched... an Eastern prejudice

Αβατάρι χρήστη
Μυρμηγκοφάγος
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 749
Εγγραφή: 27 Ιούν 2014, 23:38

Re: 2017 Redux

Ανάρτησηαπό Μυρμηγκοφάγος » 13 Ιαν 2018, 00:38

Δεν αντιλέγω ότι έχω προτείνει τούβλα, απλά αναρωτιέμαι ποια είδες εσύ εξαιτίας μου :ρ

Έχω μεγάλη απορία για το πως θα σου φανούν και οι δυο :))))

Αβατάρι χρήστη
Νικόλας Δε Κιντ
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1090
Εγγραφή: 12 Οκτ 2014, 21:29

Re: 2017 Redux

Ανάρτησηαπό Νικόλας Δε Κιντ » 13 Ιαν 2018, 11:31

Για ποιές δυο λες;

Το 'Umbert D" και το "Pedro Paramo";
Για την πρώτη είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν θα με αφήσει αδιάφορο. Τώρα όσο αφορά το "Pedro Paramo" είμαι λίγο επιφυλακτικός λόγο του βιβλίου...

Πάντως για την ώρα προτεραιότητα έχει το "The Devils"(1971) :))))
Excuse me... I dislike being touched... an Eastern prejudice


Επιστροφή “Κορυφαία κι Αγαπημένα”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 1 επισκέπτες