Το Καρναβάλι στον Κινηματογράφο

Αβατάρι χρήστη
Χήθκλιφ
Ονειρευτής
Αναρτήσεις: 423
Εγγραφή: 30 Σεπ 2013, 03:14

Re: Το Καρναβάλι στον Κινηματογράφο

Ανάρτησηαπό Χήθκλιφ » 21 Φεβ 2018, 20:59

Πολύ αγαπημένες μου αμφότερες οι ταινίες που αναφέρεις Ασάρα και δύο συγκλονιστικά κινηματογραφικά φινάλε που με στοίχειωσαν. Την "Wicker Man" την σκέφτηκα εξ' αρχής κι εγώ, όμως για κάποιο λόγο δεν ήμουν σίγουρη πως ταίριαζε, αν και, αφού τελικά συμπεριέλαβα την Litan με το δικό της ιδιόμορφο καρναβάλι - για την οποία επίσης δεν ήμουν σίγουρη, δεν ξέρω γιατί κόλλησα με αυτή.

Στην αγαπημένη μου σκηνή από την συγκεκριμένη, ενώ ο αθώος και άδολος πρωταγωνιστής νομίζει πως θα επιβιβαστεί στο υδροπλάνο του για να φύγει από το νησί ώστε να φέρει ενισχύσεις, κάποιες μασκοφόρες μορφές ξεπροβάλλουν με αλλόκοτο τρόπο πίσω του, συνοδεία μιας απειλητικά ανατριχιαστικής ηχητικής υπόκρουσης..

Image

Όσο για τυχόν ομοιότητες με την Litan, αν έχουν κοινά μεταξύ τους, μάλλον εξαντλούνται στα παγανιστικά στοιχεία της γιορτής, καθώς η Wicker Man είναι ρεαλιστική με πυκνοδεμένη πλοκή ενώ στην πρώτη δεσπόζουν η φαντασία, ο σουρεαλισμός και το παράλογο, που της δίνουν μια σκοτεινά ονειρική υφή.

Μία ακόμη σχετική σκηνή είναι από την λατρεμένη Romeo + Juliet, όπου στο πάρτι μεταμφιεσμένων στο σπίτι των Καπουλέτων ο Ρωμαίος, που μέχρι πριν λίγο πίστευε πως είναι ερωτευμένος, βλέπει τον Έρωτα ενσαρκωμένο στην φτερωτή όψη της Ιουλιέτας.

Image
"Parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.."

Αβατάρι χρήστη
Ασάρα
Μύστης
Αναρτήσεις: 130
Εγγραφή: 30 Δεκ 2017, 10:02

Re: Το Καρναβάλι στον Κινηματογράφο

Ανάρτησηαπό Ασάρα » 19 Νοέ 2019, 09:13

Μια ακόμη προσθήκη στο νήμα: στην ταινία Joker, ο πρωταγωνιστής χρησιμοποιεί ως καλλιτεχνικό όνομα την λέξη Καρναβάλι, πιθανόν αναφορά στο τραγούδι My name is Carnival.
"When I was four years old, I watched my mother kill a spider... with a teacosy. Years later, I realised it was not a spider - it was my Uncle Harold."


Επιστροφή “Κορυφαία κι Αγαπημένα”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 1 επισκέπτες