Σελίδα 1 από 1

House of Cards (2013- )

Posted: 05 Μάι 2016, 20:38
από Φαροφύλακας
Image

Τίτλος: House of Cards
Έτη προβολής: 2013-
Δημιουργός: Beau Willimon
Ηθοποιοί: Kevin Spacey, Michel Gill, Robin Wright


Υπόθεση
Ο Φράνσις Άντεργουντ είναι ένας αδίστακτος πολιτικός που αναριχάται με κάθε κόστος στην πολιτική εξουσία.

Άποψη
Πρόκειται για ένα εξαίρετο πολιτικό δράμα βασισμένο σε μια παλιότερη σειρά, του 1990, του BBC.

Η σειρά ξεκινά με μια πολιτική αποτυχία του Άντεργουντ, ο οποίος ανασυγκροτεί τις δυνάμεις του και ξεκινά εκ νέου την προσπάθειά του για αναρρίχιση. Στον δρόμο του πατάει επί πτωμάτων κι έχει στο πλευρό του την εξίσου αποφασιστική και σκληρή σύζυγό του, Κλερ.

Η σειρά είναι μερικώς δοσμένη ως "ψευδοντοκιμαντερ" (mockumentary) από την άποψη πως ο Άντεργουντ συχνά γυρνάει προς την κάμερα και μιλάει απευθείας στους θεατές. Υπάρχει ένα γενικότερα προσεγμένο σενάριο, το οποίο όμως, κατά την γνώμη μου, μπάζει σε κάποια λίγα σημεία. Στο κέντρο, στον ρόλο του Άντεργουντ δεσπόζει ο σταθερά καταπληκτικός Κέβιν Σπέιση. Βέβαια, όλο το καστ είναι εξαιρετικό κι ανταποκρίνεται στα πολύ υψηλά στάνταρ που έχουμε συνηθίσει στις αμερικανικές σειρές.

Η σειρά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, έχει όμως ήδη αφήσει το στίγμα της κι έχει ένα ευρύτατο κοινό παγκοσμίως, που την παρακολουθεί με ενδιαφέρον.Re: House of Cards (2013- )

Posted: 04 Ιαν 2019, 17:13
από Μπιατριξ Κιντο
Δεν το εβλεπα απο την αρχη, αλλα οσο ειδα ηταν καλο. Τον πιο προσφατο κυκλο δεν τον εχω δει, αλλα εφοσον εφυγε ο Σπεισι, μαλλον δεν θα εχει τοση ακροαματικοτητα. :γρμβ: