Πόση απόκρυψη είναι εύλογη;

Αβατάρι χρήστη
Φαροφύλακας
Φωτόφρακτος Δροσουλίτης
Αναρτήσεις: 3143
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 09:00

Πόση απόκρυψη είναι εύλογη;

Ανάρτησηαπό Φαροφύλακας » 04 Φεβ 2016, 17:38

Κοιτούσα τώρα το νήμα για την ταινία Side Effects και οι αναρτήσεις είναι απανωτά όλες αποκρυμμένες, ώστε να μην αποκαλυφθούν σημεία της πλοκής.

Δεν ξέρω, μου φάνηκε κάπως.

Μήπως από ένα σημείο και μετά είναι κάπως εύλογο να μιλάμε ανοιχτά για την ταινία; κι όποιος δεν την έχει δει απλά να αποφεύγει το σχετικό νήμα;

Αναρωτιέμαι, δηλαδή.

:χμ:
"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."

Αβατάρι χρήστη
Βάγγυ
Μύστης
Αναρτήσεις: 190
Εγγραφή: 08 Οκτ 2014, 01:01

Re: Πόση απόκρυψη είναι εύλογη;

Ανάρτησηαπό Βάγγυ » 04 Φεβ 2016, 18:46

Να προτείνω κι εγώ κάτι, ίσως να αναφέρονται ποια νηματα είναι προς συζήτηση αφού δει καποιος/α την ταινία και αλλα πριν τη δει; Κουλο, θα με πείτε, απλώς υπάρχουν και κάποιοι/ες που διαβάζουν τις παρουσιάσεις και παίρνουν έναυσμα να τη δουν. :χμ: Ή ίσως, να υπάρχει κάπου στη μέση ένα σχόλιο όπου να λέει, από εδώ και κάτω αρχίζουν τα σποιλερ.
"There was no harbor for hope" R. Lupton

Αβατάρι χρήστη
Φαροφύλακας
Φωτόφρακτος Δροσουλίτης
Αναρτήσεις: 3143
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 09:00

Re: Πόση απόκρυψη είναι εύλογη;

Ανάρτησηαπό Φαροφύλακας » 04 Φεβ 2016, 18:53

και βασικά, από την 2η ανάρτηση και μετά; :χμ:
"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."

Αβατάρι χρήστη
Ίζι
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1328
Εγγραφή: 01 Απρ 2013, 22:43

Re: Πόση απόκρυψη είναι εύλογη;

Ανάρτησηαπό Ίζι » 04 Φεβ 2016, 19:55

Δεν συμφωνώ μ' αυτό που λέτε. Για μένα το κουμπί του σπόιλερ είναι υπερ-χρήσιμο και δεν νομίζω ότι είναι σωστό να το καταργήσουμε απ' τη δεύτερη ανάρτηση και μετά. Κι αυτό γιατί στα νήματα των διαφόρων ταινιών δεν συζητάμε μόνο για σημεία της πλοκής (συμβαίνει κι αυτό) αλλά γράφουμε και την άποψή μας που θέλουμε να διαβαστεί απ' όλους τους ενδιαφερόμενους, όχι μόνο απ' όσους την έχουν ήδη δει. Να δώσω ένα παράδειγμα. Ας πούμε έχουμε την παρουσίαση του Side Effects, οκ; Αν πούμε να καταργήσουμε τα σπόιλερς και να μιλάμε ελεύθερα απ' τη δεύτερη ανάρτηση και κάτω, κάποιος που δεν την έχει δει θα πρέπει να διαβάσει την παρουσίαση μόνο και όχι παρακάτω. Αν όμως κάποιος άλλος τη δει και θέλει να γράψει την κριτική του; Χωρίς σπόιλερς εννοώ... μια κριτική που θα απευθύνεται και σ' αυτούς που δεν την έχουν δει. Μπορεί να χρειαστεί να γράψει κάτω απ' όλες τις αποκαλυπτικές αναρτήσεις ή σε επόμενη σελίδα, με αποτέλεσμα να μην διαβαστεί παρά μόνο απ' όσους είδαν την ταινία.

Πράγματι, στο Side Effects βρεθήκαμε να μιλάμε για αποκαλυπτικά σημεία της πλοκής, με αποτέλεσμα να μοιάζει κάπως συνολικά το νήμα, όμως δεν είναι όλες οι παρουσιάσεις έτσι.
I'm not normally a praying man, but if you're up there, please save me, Superman!
-Homer Simpson

Αβατάρι χρήστη
Χρήστος Π
Μύστης
Αναρτήσεις: 136
Εγγραφή: 18 Ιαν 2016, 20:30

Re: Πόση απόκρυψη είναι εύλογη;

Ανάρτησηαπό Χρήστος Π » 04 Φεβ 2016, 21:41

Εγώ πάλι δεν το βρίσκω τόσο άσχημο να υπάρχουν τόσα σπόιλερς. Η παρουσίαση πιστεύω έχει το νόημα τόσο του να σχολιάσεις "αθώα" την ταινία, όσο και το να μιλήσεις για κομβικά σημεία που δεν "κάνει" να δει όποιος δεν την έχει δει. Αυτό δεν είναι και το νόημα του κουμπιού; Ε, τώρα αν σε κάποια γίνει εκτεταμένη συζήτηση για το τέλος, ε και τι έγινε; Με την ύπαρξη της απόκρυψης, μπορεί τουλάχιστον κάποιος να γράψει ένα spoiler-free σχόλιο/γνώμη που θα το δει και κάποιος που δεν την έχει δει ακόμα και τον ενδιαφέρει. Προτείνω να μείνει ως έχει.
You can't take a picture. It's already gone...


Επιστροφή “Δομή, Στήσιμο και Τεχνικά Θέματα”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 1 επισκέπτες