Για το περιεχόμενο του φόρουμ

Αβατάρι χρήστη
Φαροφύλακας
Φωτόφρακτος Δροσουλίτης
Αναρτήσεις: 3242
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 09:00

Για το περιεχόμενο του φόρουμ

Ανάρτησηαπό Φαροφύλακας » 04 Απρ 2013, 09:46

Είναι φανερό πως, εμείς τα πρώτα μέλη της ΚΛ, με την συμμετοχή μας, βάζουμε τις ρόδες του φόρουμ στις ράγες και ελέγχουμε και καθορίζουμε τον χαρακτήρα του, την πορεία που θα τραβήξει.

παρουσιάσεις
Πιστεύω πως κάναμε καλή αρχή. :) Ειδικά οι παρουσιάσεις ταινιών και σειρών είναι πολύ καλές. Αυτό που μου αρέσει είναι πως είναι ευσύνοπτες. Δηλ. δεν έχουμε τεράστια κατεβατά που βαριέται να διαβάσει κανείς. Νομίζω πως η πλοκή θα πρέπει να κρατηθεί εκεί που την έχουμε τώρα: σε μια περιεκτική και ευσύνοπτη παράγραφο.

Από την άλλη, στην άποψη μάλλον θα πρέπει να έχουμε μια-δυο καλές παραγράφους.

Επίσης, ίσως είναι καλό να βάζουμε και μία (το πολύ δύο και όχι παραπάνω) μικρές σχετικά εικόνες —πέρα από το πόστερ—. Για ύψος αυτών των εικόνων προτείνω τα 250 πίξελ. Βασικά, μην πολυστεναχωρηθείτε γι'αυτό το θέμα γιατί στήνουμε από πίσω μια διαδικασία που κάνει κεντρικά την επιμέλεια των εικόνων στις παρουσιάσεις. Αυτήν την στιγμή την κάνω εγώ και η ευθύνη μάλλον θα περάσει στην Σινεφίλ. Δηλ. σβήνουμε ή προσθέτουμε, αλλάζουμε το μέγεθος και τις αποθηκεύουμε σε χώρο στον δικό μας εξυπηρετητή ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο απεξαρτητοποιημένοι από ξένους ιστότοπους.

Για την ώρα, ίσως μοιάζει πως όλα αυτά δεν έχουν μεγάλη σημασία, αλλά για το μέλλον, όταν η ΚΛ αποκτήσει επισκεψιμότητα και ο κόσμος θα συμβουλεύεται τις δικές σας παρουσιάσεις για τις ταινίες, θα έχουν. Και είναι καλύτερα να κάνουμε μια καλή αρχή γιατί αργότερα μπορεί να βρεθούμε να κάνουμε τόνους αναδρομικής εργασίας.
:)

Επίσης, μάλλον καλύτερα που δεν γράφουμε απευθείας από κάτω από την πρώτη ανάρτηση: "θα το έχω στα υποψη", "θα το κατεβάω" κτλ. Η αλήθεια είναι πως θέλουμε να δείξουμε στον φίλο που έκανε την παρουσίαση πως τον διαβάσαμε, πως δίνουμε προσοχή, αλλά ίσως καλύτερα να γράφουμε έχοντας άποψη. Για την ανάγκη να επιβραβεύσουμε μια παρουσίαση, μπορεί να μπει κουμπάκι για θένξ, θα το δούμε.

λοιπά νήματα
Από εκεί και πέρα, γενικότερα για τα νήματά μας. Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα. Η μόνη μου επιφύλαξη ίσως είναι στην χρήση των εικόνων. Ίσως δηλ. κάνουμε όλοι μας κάπως... κατάχρηση. Είναι, βέβαια, και τα νήματα τέτοια: όμορφες γυναικάρες και παίδαροι της οθόνης, αγαπημένα φιλιά κτλ. (είναι και που μπήκε και η άνοιξη και άρχισε να μας πιάνει :ρ ). Σκέφτομαι, όμως, πως κάπου αρχίζουμε να μοιάζουμε με γκαλερί ενώ σε ένα φόρουμ η έμφαση θα πρέπει να πέφτει στις συζητήσεις, στα κείμενα. Ακούω και την άποψή σας πάνω στο θέμα.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, νομίζω πως οι εικόνες καλά είναι να έχουν ένα σχετικά μικρό μέγεθος.
:)
"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."

Αβατάρι χρήστη
Χρυσηίδα
Κοινωνός
Αναρτήσεις: 19
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 21:34
Θέση: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: Για το περιεχόμενο του φόρουμ

Ανάρτησηαπό Χρυσηίδα » 04 Απρ 2013, 12:19

Θα συμφωνήσω με το Φαροφύλακα, ως προς το θέμα των εικόνων. Τα νήματα που τα γεμίσαμε εικόνες (και είναι κάμποσα) δεν νομίζω ότι εξυπηρετούν τίποτα. Έριξα τώρα μια ματιά σε ξένα φόρουμ για το σινεμά και βλέπω ότι υπάρχουν συζητήσεις, όχι συνεχής παράθεση εικόνων. Δεν προσφέρει κάτι δηλαδή το να γεμίζουμε μια ανάρτησή μας με εξωτερικά λικν και τελικά, αναρωτιέμαι αν τέτοια νήματα θα παρακινήσουν έναν επισκέπτη να γραφτεί στη λέσχη. Συνήθως, αν κρίνω από τον εαυτό μου τουλάχιστον, και από την πείρα μου στην άλλη μας λέσχη, κάποιος γράφεται για να εκφράσει άποψη πάνω σε κάτι που συζητάμε ή για να ρωτήσει κάτι. Με λίγα λόγια, θα πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να βρούμε θέματα που προωθούν τη συζήτηση.

Έχουμε βέβαια ήδη και μερικά τέτοια αλλά είναι λίγα ακόμα: με ποιον λογοτεχνικό ήρωα ταυτίζεστε, τα αρνητικά του σινεμά, σκηνοθετείτε το χώρο σας όταν βλέπετε ταινία, ίσως και κάποια ακόμα που δεν θυμάμαι.

Όμως, πιστεύω ότι και στα νήματα που γέμισαν εικόνες μπορούμε να ακολουθήσουμε μια διαφορετική προσέγγιση, να δώσουμε δηλαδή προτεραιότητα στον διάλογο.

Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί ο τρόπος που τα λέω. Άλλωστε, είναι η προσωπική μου άποψη, που πάντα υπαρχει πιθανότητα να μην είναι σωστή :)
Well, Clarice, have the lambs stopped screaming?

Αβατάρι χρήστη
Γλωσσολάγνος
Κοινωνός
Αναρτήσεις: 21
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 22:04

Re: Για το περιεχόμενο του φόρουμ

Ανάρτησηαπό Γλωσσολάγνος » 04 Απρ 2013, 15:24

Φυσικά και νήματα όπως «Αγαπημένοι ηθοποιοί» κ.λπ. θα έχουν εικόνες, αλλά πράγματι νιώθω κι εγώ ότι η ποσότητά τους και το μέγεθός τους σε κάθε σχεδόν ανάρτηση είναι υπερβολικά. Οι λέξεις και οι γνώμες χάνονται ανάμεσά τους και περνούν σχεδόν απαρατήρητες. Νιώθω ότι τα λινκ και οι εικόνες μονοπωλούν σχεδόν τον χώρο των αναρτήσεων και δεν βοηθούν τον διάλογο. Τέτοια νήματα μου μοιάζουν σαν απανωτοί μονόλογοι, οι οποίοι δεν λαμβάνουν υπόψη αυτά που έχουν προηγηθεί. Φυσικά αυτό μπορεί να συμβεί (και έχει συμβεί σε πολλά φόρουμ κατά καιρούς) και σε νήματα χωρίς εικόνες, απλώς τις αναφέρω ως έναν παράγοντα που δυσκολεύει τα πράγματα ακόμη περισσότερο.

Δεν θέλω ούτε κι εγώ να τα παρεξηγήσετε αυτά τα λίγα πικραμένα λόγια που έγραψα. Ήθελα όμως να τα γράψω, διότι ένιωσα κάτι να με απωθεί από το να συμμετέχω στα νήματα, και τελικά διαπίστωσα ότι ήταν αυτό.
Τελευταία αλλαγή από Γλωσσολάγνος στις 04 Απρ 2013, 15:42, στο σύνολο 1 αλλαγή.

Αβατάρι χρήστη
Ίζι
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1346
Εγγραφή: 01 Απρ 2013, 22:43

Re: Για το περιεχόμενο του φόρουμ

Ανάρτησηαπό Ίζι » 04 Απρ 2013, 15:37

Από τη μια συμφωνώ, από την άλλη ο κινηματογράφος (σε αντίθεση με τη λογοτεχνία) είναι μια τέχνη της εικόνας, και είναι φυσικό να παίρνουν τέτοια κατεύθυνση πολλά νήματα.
I'm not normally a praying man, but if you're up there, please save me, Superman!
-Homer Simpson

Αβατάρι χρήστη
Αλίκη
Μύστης
Αναρτήσεις: 180
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 21:33
Επικοινωνία:

Re: Για το περιεχόμενο του φόρουμ

Ανάρτησηαπό Αλίκη » 04 Απρ 2013, 15:42

Εμενα πολυ μου αρεσουν οι εικονες γενικα σε κειμενα που διαβαζω (και στο δικο μου μπλογκ συνηθιζω να βαζω μπολικες εικονες γιατι το θεωρω πολυ ευχαριστο στην αναγνωση, ειδικα ενος μεγαλου κειμενου) και συμφωνω με την Ιζι οσον αφορα τις εικονες και το σινεμα. Το μονο που κ εμενα δεν μου πολυαρεσει ειναι το οτι καποιες βγαινουν πολυ μεγαλες... Ισως αν υπηρχε καποιος τροπος να παιρνουν αυτοματα εδω ενα συγκεκριμενο μεγεθος; Βεβαια δεν ξερω κατα ποσο αυτο ειναι εφικτο ή ευκολο...

Αβατάρι χρήστη
Τρίνιτυ
Ταξιδευτής
Αναρτήσεις: 204
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 16:47

Re: Για το περιεχόμενο του φόρουμ

Ανάρτησηαπό Τρίνιτυ » 04 Απρ 2013, 15:58

Μου αρέσουν οι εικόνες και το πιο σημαντικό, είναι απαραίτητες εδώ και φυσικά σε ορισμένα θέματα είναι αναγκαίο να μπουν πολλές. Όμως αυτό που μου φαίνεται κι εμένα λίγο κουραστικό, είναι όταν θες να διαβάσεις ένα νήμα και ρολάρεις συνέχεια για να πας παρακάτω, επειδή πολλές από τις φωτογραφίες είναι μεγάλες που σε ύψος καταλαμβάνουν όλη την οθόνη ή καμιά φορά είναι και μεγαλύτερες και δεν μπορώ να τις δω ολόκληρες. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορείς να απολαύσεις την φωτογραφία, αλλά και αν υπάρχουν σκόρπιες προτάσεις ενδιάμεσα, αυτές να "χάνονται".
SYSTEM FAILURE

Αβατάρι χρήστη
Φαροφύλακας
Φωτόφρακτος Δροσουλίτης
Αναρτήσεις: 3242
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 09:00

Re: Για το περιεχόμενο του φόρουμ

Ανάρτησηαπό Φαροφύλακας » 04 Απρ 2013, 20:31

Όπως σημειώνει και ο Κανονισμός, η Κινηματογραφική Λέσχη δεν είναι φόρουμ παράνομης διανομής ταινιών κτλ. Εδώ απλά συζητάμε για την αγαπημένη μας τέχνη.

Η Κινηματογραφική Λέσχη φιλοξενείται σε εξυπηρετητή εντός Ελλάδας και ως εκ τούτου υπάγεται στην ελληνική νομοθεσία. Διαλέξαμε την Ελλάδα ακριβώς επειδή δεν κάνουμε κάτι παράνομο και δεν έχουμε κάτι να φοβόμαστε.

Μοναχά, παρακαλώ, προσέξτε ακόμα και τις αναφορές ανοιχτά στο φόρουμ! Δεν συμβουλεύουμε τους φίλους πού να βρουν παράνομα μια ταινία! (με π.μ. όμως, βγάλτε τα μάτια σας! :)))) )

Αναρτήσεις που έχουν πρόβλημα όσο αφορά το σχετικό θέμα υπόκεινται σε άμεση επέμβαση (κατά κύριο λόγο προσαρμογή του κειμένου ή σε καποιες περιπτώσεις διαγραφή της αναρτησης).

Ευχαριστώ για την κατανόηση.
"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."


Επιστροφή “Δομή, Στήσιμο και Τεχνικά Θέματα”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 1 επισκέπτες