Βιβλίο και Κινηματογράφος

Αβατάρι χρήστη
Μπου Ραντλι
Κοινωνός
Αναρτήσεις: 17
Εγγραφή: 01 Μάρ 2016, 20:40

Βιβλίο και Κινηματογράφος

Ανάρτησηαπό Μπου Ραντλι » 03 Μάρ 2016, 19:29

Ψάχνοντας τυχαία τα τελευταία χρόνια για καινούργια "διαμαντάκια" στα διάφορα βιβλιοπωλεία ανακάλυψα στην "Πολιτεία" τους παρακάτω οδηγούς :

- "Οι 1001 Ταινίες Που Πρέπει να Δεις Πριν Πεθάνεις" του Steven Jay Snaider


Image


- "501 Movie Directors" του ιδίου


Image


Τα έχω πάρει και τα δύο, αποδείχτηκαν σπουδαίες επιλογές. Κυκλοφορούν αγγλικά και ελληνικά αλλά στη γλώσσα μας τα αντίτυπα είναι πολύ πιο σπάνια. Επίσης αγγλικά οι τιμές είναι περίπου στο μισό (περίπου 20€).

Τα συστήνω ανεπιφύλακτα,βοηθούν ιδιαίτερα στη τοποθέτηση ταινιών και σκηνοθετών αφού η ταξινόμηση προχωράει με χρονολογική κι όχι αλφαβητική σειρά.

Αβατάρι χρήστη
Νικόλας Δε Κιντ
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1283
Εγγραφή: 12 Οκτ 2014, 21:29

Re: Βιβλίο και Κινηματογράφος

Ανάρτησηαπό Νικόλας Δε Κιντ » 03 Μάρ 2016, 20:40

Μπου με ανατρίχιασες τώρα!!! :ααργκ:

Πριν 1 ώρα κοιτούσα το πρώτο βιβλίο από τυχαίο συνδεσμο...
Excuse me... I dislike being touched... an Eastern prejudice

Αβατάρι χρήστη
Τρίνιτυ
Ταξιδευτής
Αναρτήσεις: 204
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 16:47

Re: Βιβλίο και Κινηματογράφος

Ανάρτησηαπό Τρίνιτυ » 13 Μάι 2018, 19:14

Διαβάζω αυτές τις μέρες το "Σμιλεύοντας το χρόνο" του Αντρέι Ταρκόφσκι, είμαι στα μισά του βιβλίου και με έχει συνεπάρει με τον τρόπο σκέψης του γύρω από την τέχνη, τον κινηματογράφο, την ζωή. Μεταφέρω ένα μικρό απόσπασμα:

«Λένε πως ο χρόνος είναι αμετάκλητος. Κι είναι αλήθεια, με την έννοια ότι «δεν μπορείς να φέρεις πίσω τα περασμένα». Τι ακριβώς είναι αυτά τα «περασμένα»; Όλα όσα πέρασαν; Και τι σημαίνει «πέρασαν» για κάποιον, όταν για τον καθένα μας το παρελθόν είναι φορέας κάθε συγκεκριμένου πράγματος στον παρόν μας σε κάθε στιγμή μας; Από μια άποψη το παρελθόν είναι πολύ πιο πραγματικό από το παρόν, ή τουλάχιστον πιο σταθερό, πιο ανθεκτικό. Το παρόν γλιστρά μέσα από τα χέρια μας και χάνεται σαν άμμος, και μόνο όταν το αναπολούμε αποκτά υλικό βάρος. Τα δαχτυλίδια του βασιλιά Σολομώντα είχαν το επίγραμμα «Όλα θα περάσουν» • εγώ, αντίθετα, θέλω να επισύρω την προσοχή στον τρόπο με τον οποίο ο χρόνος, με την ηθική του σημασία, επιστρέφει. Ο χρόνος δεν χάνεται χωρίς να αφήσει ίχνη, γιατί είναι κατηγορία υποκειμενική, πνευματική • κι ο βιωμένος χρόνος μένει στην ψυχή μας σαν εμπειρία εν χρόνω.»
SYSTEM FAILURE


Επιστροφή “Γενικά για το σινεμά”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 2 επισκέπτες