Οι καλύτερες ταινίες Επιστημονικής Φαντασίας

Αβατάρι χρήστη
Φαροφύλακας
Φωτόφρακτος Δροσουλίτης
Αναρτήσεις: 3453
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 09:00

Οι καλύτερες ταινίες Επιστημονικής Φαντασίας

Ανάρτησηαπό Φαροφύλακας » 05 Αύγ 2014, 01:11

Ακολουθεί ένας κατάλογος με ταινίες επιστημονικής Φαντασίας και για τις οποίες υπάρχει παρουσίαση στο φόρουμ μας. Είναι ταξινομημένες κατά βαθμό στην imdb.

Inception (2010)
Σε μια εποχή κατά την οποία η τεχνολογία επιτρέπει την εισβολή στο ανθρώπινο υποσυνείδητο,Ο Ντι Κάπριο στον ρόλο του επαγγελματία κλέφτη ονείρων, διεισδύει στα όνειρα των άλλων και τους αλλάζει αποφάσεις ανάλογα με το τι συμφέρει τον ίδιο.

Image

The Matrix (1999)
Τι είναι το Matrix; Την απάντηση αυτού του ερωτήματος θέλει να μάθει ένας άντρας που δουλεύει σε μια εταιρία με υπολογιστές και που ως χάκερ είναι γνωστός με το όνομα Νίο. Μια άγνωστη γυναίκα, η Τρίνιτυ, θα τον πλησιάσει, γνωρίζοντας πολλά πράγματα για εκείνον και η οποία θα τον φέρει πιο κοντά στην απάντηση. Η αλήθεια όμως με την οποία έρχεται αντιμέτωπος, ότι ο κόσμος δηλαδή που ζει έχει καταληφθεί από μηχανές και δεν είναι αυτό που φαίνεται, του φαίνεται εξωπραγματική. Μέχρι που τον συλλαμβάνουν και στην ανάκριση, του συμβαίνουν μερικές περίεργες καταστάσεις..

Image

Kin-dza-dza! (1986)
Μια μέρα σαν όλες τις άλλες ο Βλαδίμηρος Νικολάγιεβητς κι ένας νεαρός Γεωργιανός, ο "βιολιστής", συναντούν στον δρόμο έναν ξυπόλυτο αλήτη που ισχυρίζεται πως είναι εξωγήινος. Κρατάει μια συσκευή στα χέρια του που υποτίθεται πως σε ταξιδεύει στο σύμπαν. Ο Βλαδίμηρος κάνει το λάθος να πατήσει το κουμπί της συσκευής και ξάφνου βρίσκεται, μαζί με τον Ευγένη, στην έρημο ενός άνυδρου πλανήτη στην άλλη μεριά τού σύμπαντος. Ένα πλανήτη με το δικό του παράδοξο ταξικό σύστημα κι όπου τα σπίρτα έχουν μια τεράστια αξία, όπως περίπου στην Γη τα διαμάντια. Κι οι δυο ακούσιοι ταξιδιώτες θα πρέπει να βρούνε, τώρα, πώς να επιστρέψουν στην Γη.

Image

Guardians of the Galaxy (Φύλακες του Γαλαξία) (2014)
Τέσσερις τυχοδιώκτες συναντιούνται και σχηματίζουν από ανάγκη μια ομάδα η οποία έχει στα χέρια της ένα ιδιαίτερο αντικείμενο, θέλγητρο για πολλούς.

Image

Moon (2009)
Η "Lunar Industries" έχει έναν σταθμό στο φεγγάρι κι από εκεί προμηθεύει την Γη με ήλιο-3, για τις ενεργειακές της ανάγκες. Στον σταθμό αυτό βρίσκεται κι εργάζεται μονάχα ένας άνθρωπος, ο Σαμ Μπελ, παρέα με το ρομπότ, τον Γκέρτη. Από όσο φαίνεται, οι δυο τους αρκούν για τις εργασίες και την λειτουργία τού σταθμού. Μόνο που μέσα στην δύσκολη μοναξιά του, ο Σαμ θα έρθει τελικά αντιμέτωπος με τον εαυτό του και μια απάνθρωπη αποκάλυψη.

Image

Edge of Tomorrow
Ο Κέιτζ είναι υψηλόβαθμος στρατιωτικός σε έναν πόλεμο κατά μιας εισβολής εξωγήινων στην Γη. Είναι άνθρωπος που φροντίζει για το επικοινωνιακό κομμάτι της επιχείρησης μόνο που οι περιστάσεις τον ρίχνουν στο μέτωπο, απρόθυμο να πιάσει όπλο, όμως και με μια ιδιαιτερότητα καθοριστικής σημασίας για την μάχη και τον πόλεμο.

Image
"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."

Αβατάρι χρήστη
Φαροφύλακας
Φωτόφρακτος Δροσουλίτης
Αναρτήσεις: 3453
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 09:00

Οι καλύτερες ταινίες Επιστημονικής Φαντασίας

Ανάρτησηαπό Φαροφύλακας » 05 Αύγ 2014, 01:12

Star Trek Into Darkness (2013)
Όταν ο αδίστακτος Καν κηρύσσει πόλεμο εναντίον της οργάνωσης Federation ο Κάπταιν Κερκ, ο Σποκ και το τολμηρό πλήρωμα του Enterprise εμπλέκονται σ’ ένα εκρηκτικό ανθρωποκυνηγητό με στόχο να εξολοθρεύσουν τον Καν και να σώσουν την Γη, σε μια συναρπαστική περιπέτεια.

Image

The Hunger Games: Catching Fire (2013)
Η Κάτνις κι ο Πίτα κρατούν τον ψεύτικό τους έρωτα εμπρός στις κάμερες και πιστεύουν πως έχουν τελειώσει για πάντα με τους Αγώνες Πείνας. Μόνο που η Πρωτεύουσα έχει τα δικά της σχέδια γι' αυτούς και μια νέα φονική παρτίδα.

Image

Dark City (Σκοτεινή Πόλη) (1998)
Ο John Murdoch ξυπνά με αμνησία σε ένα ξενοδοχείο και την αστυνομία να τον κυνηγά για φόνο. Σύντομα θα ανακαλύψει πως βρίσκεται σε μια σκοτεινή πόλη την οποία διαχειρίζονται εξωγήινοι.

Image

The Fifth Element (Το Πέμπτο Στοιχείο) (1997)
Κάθε 5000 χρόνια ένα κακό επιστρέφει για να απειλήσει τον κόσμο. Οι εξωγήινοι Mondoshawan, με τη βοηθεια μιας μυστικής αδελφότητας ιερέων, φυλούν 4 πέτρες και το 5ο Στοιχείο (το Τέλειο Ον) και υπόσχονται να επιστρέψουν όταν το κακό μας απειλήσει ξανά. Στον 23ο αιώνα, το κακό επιστρέφει με τη μορφή ενός διαστημικού σώματος που απειλεί τη Γη. Ο βετεράνος Κόρμπεν Ντάλας καλείτί να προστατέψει τις πέτρες και το κλωνοποιημένο Τέλειο Ον απο τον αδίστακτο μεγιστάνα Ζοργκ.

Image

Equilibrium (2002)
Σ' ένα μέλλον όπου απαγορεύεται το να αισθάνεσαι, ένας αξιωματικός επιβολής του νόμου περί συναισθημάτων, θα αρχίσει να μάχεται εναντίον του συστήματος

Image
"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."

Αβατάρι χρήστη
Φαροφύλακας
Φωτόφρακτος Δροσουλίτης
Αναρτήσεις: 3453
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 09:00

Οι καλύτερες ταινίες Επιστημονικής Φαντασίας

Ανάρτησηαπό Φαροφύλακας » 05 Αύγ 2014, 01:12

Limitless (Απόλυτη Εφυΐα) (2011)
Ένας επίδοξος συγγραφέας βρίσκεται σε συγγραφικό αδιέξοδο κι επιπλέον, η ζωή του δεν φαίνεται να βρίσκεται στα καλύτερά της. Η τύχη τον φέρνει να δοκιμάσει έναν νέο ναρκωτικό που δεν έχει βγει ακόμη στην αγορά. Ένα ναρκωτικό που σε βοηθάει να αξιοποιείς τον εγκέφαλό σου στο έπακρο. Μόνο που αυτό δεν είναι δίχως κόστος.

Image

Sunshine (2007)
Κάπου στο μέλλον ο ήλιος αρχίζει να χάνει την ισχύ του και η Γη στέλνει μια αποστολή με σκοπό να του ρίξει μια βόμβα η οποία θα τον αναζωογονήσει. Το δύσκολο ταξίδι γίνεται όλο και πιο δύσκολο όσο πλησιάζει στον προορισμό και παράλληλα μια μεγάλη δοκιμασία για τα μέλη της αποστολής, που έρχονται αντιμέτωποι με τον εαυτό τους, με αλλήλους και πάνω από όλα με τον ζωοδότη αλλά και φονικό ήλιο.

Image

The Road (O Δρόμος) (2009)
Ένας πατέρας μαζί με τον μικρό του γιο προσπαθούν να επιβιώσουν σ’ έναν διαλυμένο πλανήτη, και να φτάσουν στη θάλασσα, όπου ελπίζουν ότι θα βρουν ασφάλεια, τροφή και ελπίδα.

Image

Starship Troopers (Στρατιώτες του Σύμπαντος) (1997)
Στο μέλλον κάπου στον 23ο αιώνα η ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη με τεράστια εξωγήινα έντομα από το πλανήτη Klendathu. Όλοι οι νέοι καλούνται να συστρατευτούν και να συνεισφέρουν για να σώσουν το κόσμο.

Image

Los Cronocrímenes (2007)
Ο Έκτωρ ετοιμάζει με την γυναίκα του το νέο τους σπίτι, μια όμορφη μονοκατοικία στην εξοχή. Καθισμένος στην αυλή, κάποια στιγμή, χαζεύει άσκοπα με τα κιάλια του όταν βλέπει μια νεαρή γυναίκα να γδύνεται κάπου μέσα στα δέντρα. Αποφασίζει να πάει να δει τί συμβαίνει κι εκεί αρχίζει μια σειρά αναπάντεχων γεγονότων που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον χωροχρονικό παράδοξο και, φυσικά, τον ίδιο τον εαυτό του.

Image

Coherence (2013)
Ένας κομήτης περνάει πολύ κοντά στην Γη προκαλώντας κάποιες ανωμαλίες στην τηλεφωνία και στον ηλεκτρισμό. Μια παρέα φίλων βρίσκεται σε ένα σπίτι, όταν γίνεται μια γενική συσκότιση. Δύο μέλη της παρέας εξορμούν μέσα στο σκοτάδι, προς το μοναδικό σπίτι που φαίνεται να έχει ρεύμα και φως. Επιστρέφουν με ένα κουτί στα χέρια τους που όταν ανοίξει θα τους φέρει αντιμέτωπους με ένα απροσδόκητο μυστήριο.

Image

Chronicle (Το Χρονικό) 2012
Τρία κολεγιόπαιδα αποκτούν απρόσμενα υπερδυνάμεις όμοιες με του σούπερμαν. Κι ενώ στην αρχή ξεκινούν απερίσκεπτα, κάνοντας πλάκες, σύντομα θα φανεί πως η κατοχή υπερδυνάμεων χρειάζονται σύνεση.

Image

Cloverfield (2008)
Το θέμα της ταινίας είναι η επίθεση ενός ανεξήγητου τέρατος στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Τα πλήθη φεύγουν μακριά από το επικίνδυνο κέντρο ενώ μια ομάδα νέων ανθρώπων διαλέγουν αντίθετη πορεία με σκοπό να διασώσουν μία φίλη που έχει παγιδευτεί σε ένα κτήριο κοντά στο τέρας.

Image

I, Robot (Εγώ, το Ρομπότ) (2004)
Στο μέλλον η Γη είναι κατακλυσμένη από ρομπότ για τα οποία η εταιρία κατασκευής εγγυάται πως είναι απολύτως ασφαλή κι ακίνδυνα για τους ανθρώπους, αφού ακολουθείται ένα αδιάβλητο πρωτόκολλο ασφαλείας τριών κανόνων. Ο δρ. Λάνινγκ, "πατέρας" των ρομπότ, σκοτώνεται και ο ρομποτοφοβικός επιθεωρητής Σπούνερ αναλαμβάνει να διερευνήσει τον φόνο προχωρώντας, όλο και πιο βαθιά, σε απρόσμενες ανακαλύψεις.

Image

Dredd (2012)
Μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο η ανθρωπότητα ζει σε απέραντες μεγαπόλεις και σε μεγακτήρια όπου στο καθένα ζουν χιλιάδες άνθρωποι. Σε αυτόν τον νέο κόσμο η εγκληματικότητα αντιμετωπίζεται από τους "δικαστές" οι οποίοι συγκεντρώνουν αστυνομική, δικαστική και εκτελεστική εξουσία. Πιο σκληρός από όλους τους ο Δικαστής Ντρεντ στην Μεγάπολη 1 (Mega City 1).

Σε αυτήν την ιστορία του "φορτώνουν" μια δόκιμη δικαστίνα με μεταφυσικές ικανότητες σε μια αποστολή σε ένα μεγακτήριο, που όμως θα αποδειχθεί πολύ δύσκολη.

Image

Oblivion (2013)
Βρισκόμαστε στο έτος 2077. Ο Τζακ Χάρπερ (Tom Cruise) μαζί με την Victoria (Andrea Riseborough) βρίσκονται στην εγκαταλελειμμένη Γη προκειμένου να επιτηρούν τις επίγειες δραστηριότητες που συντονίζονται από έναν κεντρικό σύστημα ονόματι ΤΕΤ και που κύριο σκοπό έχουν την άντληση του νερού των ωκεανών έτσι ώστε να τροφοδοτείται με ενέργεια ο Τιτάνας, ένας εκ των δορυφόρων του Κρόνου όπου έχουν μεταναστεύσει οι επιζώντες κάτοικοι της Γης, μετά την νικηφόρα μάχη με τους εξωγήινους που όμως λόγω της χρήσης πυρηνικών όπλων απέβη μοιραία για την Γη, μετά και την ολοκληρωτική καταστροφή του φεγγαριού.

Image

Another Earth (Η Άλλη Γη) (2011)
Ξαφνικά μια μέρα, στον ουρανό εμφανίζεται ένας πανομοιότυπος πλανήτης με τον δικό μας, μια δεύτερη Γη. Το ίδιο βράδυ, μια νεαρή κοπέλα προκαλεί ένα τραγικό δυστύχημα, αλλάζοντας κάποιες ζωές για πάντα.

Image

Prometheus (2012)
Βρισκόμαστε στο τέλος του 21ου αιώνα. Δύο επιστήμονες, βασισμένοι σε στοιχεία από αρχαίες σπηλαιογραφίες, πιστεύουν πως ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε μέσω της φυσικής εξέλιξης των ειδών και βάσει της δαρβίνειας θεωρίας αλλά φτιάχτηκε από κάποια νοήμονα όντα. Αξιοποιώντας τις ενδείξεις, ένα διαστημόπλοιο ξεκινά από την Γη για να εξερευνήσει έναν μακρινό άγνωστο πλανήτη προς αναζήτηση των δημιουργών. Όταν φτάσει εκεί, το πλήρωμα θα βρεθεί μπροστά σε απίστευτα ευρήματα και μια μεγάλη περιπέτεια ζωής και θανάτου.

Image
"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."

Αβατάρι χρήστη
Φαροφύλακας
Φωτόφρακτος Δροσουλίτης
Αναρτήσεις: 3453
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 09:00

Οι καλύτερες ταινίες Επιστημονικής Φαντασίας από το 2000

Ανάρτησηαπό Φαροφύλακας » 05 Αύγ 2014, 01:12

6,9★ The Quiet Earth (1985)
Ένας άντρας ξυπνά μόνος και γυμνός στο δωμάτιό του. Προσπαθεί να ακούσει ραδιόφωνο, όμως όλοι οι σταθμοί είναι σιωπηλοί. Προσπαθεί να τηλεφωνήσει, χωρίς αποτέλεσμα. Βγαίνει στον δρόμο και βρίσκει την πόλη του ήσυχη σαν νεκροταφείο, χωρίς ίχνος ανθρώπινης παρουσίας ή οποιασδήποτε άλλης μορφής ζωής. Δεν έχει συμβεί κάποια εμφανής καταστροφή. Δεν υπάρχουν πτώματα. Απλώς εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς όλοι οι άλλοι κι έμεινε εκείνος. Είναι άραγε ο τελευταίος άνθρωπος στον ερημικό πλανήτη;

Image

6,9★ The Island (Το Νησί) (2005)
Στο εγγύς μέλλον η Γη φαίνεται πως είναι κατεστραμμένοι και ένας περιορισμένος πληθυσμός ζει σε ένα κλειστό και ελεγχόμενο περιβάλλον. Οι άνθρωποι έχουν μεγάλη χαρά κι ελπίδα την ημέρα που θα κληρωθούν για το ταξίδι στο Νησί, το μόνο φυσικό μέρος που έχει απομείνει αμόλυντο κι αποτελεί πόθο του καθενός.

Ο Σιξ-Έκο έχει μια ανήσυχη φύση, που μια μέρα θα τον οδηγήσει σε απρόσμενες αποκαλύψεις για το ποιον της κοινωνίας όπου ζει.

Image

6,9★ Chappie (2015)
Στο Γιοχάνεσμπουργκ του 2016 ο Chappie γίνεται το πρώτο ρομπότ με την ικανότητα να σκέφτεται μόνο του.

Image

6,9★ Divergent (2014)
Σε ένα μετααποκαλυτικό δυστοπικό μέλλον, μια εναπομένουσα αμερικανική κοινωνία είναι χωρισμένη σε πέντε φατρίες, ανάλογα με τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Σε ποια φατρία ταιριάζει κάθε άτομο καθορίζεται με ένα τεστ που δίνεται στα δεκαέξι τους χρόνια, κι έπειτα ακολουθεί η μύηση στην αντίστοιχη φατρία. Μονάχα που κάποια άτομα μοιάζει να έχουν έναν χαρακτήρα που ταιριάζει σε περισσότερες από μία φατρίες. Αυτούς η κοινωνία τους θεωρεί ενδεχόμενο κίνδυνο της τάξης και τους καταδιώκει. Μια τέτοια αποκλίνουσα (divergent) είναι κι η Μπεατρίς, η οποία μυείται μέσα στην νέα φατρία της, κρύβοντας παράλληλα την διαφορετική φύση της.

Image

6,8★ Hanna (2011)
Η έφηβη Άννα ζει απομονωμένη με τον πατέρα της, κάπου στην Φιλλανδία. Μόνο που αυτός την μεγαλώνει με σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση έτσι που ήδη στα δεκαέξι της να είναι ένας πολύ μάχιμος στρατιώτης.

Μόνη της αποφασίζει να δει τον άγνωστο γι' αυτήν κόσμο, που υπάρχει πέρα από τα χιόνια όπου μεγάλωσε, και συνάμα να εκτελέσει την επικίνδυνη αποστολή για την οποία την προετοίμαζε, όλη της την ζωή, ο πατέρας της.

Image

6,8★ HellBoy (2004)
Κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκ.Πολέμου, οι Ναζί πειραματίζονται με αποκρυφιστικές μεθόδους. Σίγουροι οτι εχουν τον τροπο να καλεσουν σκοτεινά πλασματα απο άλλες διαστάσεις, ωστε να κερδισουν τον πόλεμο, ανοίγουν μια πύλη και καθως αναμένουν τους σκοτεινούς συμμάχους τους, η διαδικασια σαμποτάρεται απο μια ομαδα Αμερικανων στρατιωτων. Αυτό που εχει προλάβει να περάσει στον κόσμο μας είναι κατι που κανεις δεν φανταζόταν.

Image

6,7★ In Time (2011)
Ο Will Salas είναι εργάτης σε γκέτο, το 2161, όπου ο μέσος όρος ζωής είναι τα 25 χρόνια. Ο έξτρα χρόνος συναλλάσεται σαν χρήμα, κι έτσι οι πλούσιοι είναι αθάνατοι ενώ οι φτωχοί τρέχουν και δε φτάνουν.

Image

6,7★ Elysium (2013)
Το έτος 2154 η ζωή στην Γη είναι δυστοπική και δύσκολη κι οι πόλεις είναι μια σειρά ατέλειωτες φαβέλες. Σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη βρίσκεται το "Elysium", μια μεγαλειώδης βάση όπου τα πάντα είναι καθαρά κι όμορφα κι εκεί ζουν οι εύποροι. Ένας άντρας ζει κι εργάζεται πάνω στην Γη, όταν μια έκτακτη ανάγκη θα τον οδηγήσει να αναζητήσει πρόσβαση στο Elysium.

Image

6,7★ Ender's Game
Ο ανθρώπινος πολιτισμός κινδύνεψε ήδη μια φορά να ξεκληριστεί από μια εξωγήινη εισβολή την οποία όμως κατέφερε και απέκρουσε. Τώρα, ετοιμάζει την αντεπίθεσή της επιστρατεύοντας παιδιά κι ανάμεσά τους τον μικρό Έντερ, που γρήγορα αρχίζει και ξεχωρίζει.

Image

6,5★ Europa Report (2013)
Μια εξερευνητική αποστολή προσεδαφίζεται στην Ευρώπη, έναν από τους μεγάλους δορυφόρους του Δία, προς αναζήτηση ζωής.

Image
"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."

Αβατάρι χρήστη
Φαροφύλακας
Φωτόφρακτος Δροσουλίτης
Αναρτήσεις: 3453
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 09:00

Re: Οι καλύτερες ταινίες Επιστημονικής Φαντασίας

Ανάρτησηαπό Φαροφύλακας » 13 Ιαν 2016, 16:29

6,4★ Monsters (2010)
Σε κάποιο εγγύς μέλλον μια μεγάλη περιοχή τής κεντρικής Αμερικής είναι αποκλεισμένη ως "μολυσμένη ζώνη" διότι εκεί ζουν και πολλαπλασιάζονται εξωγήινα τέρατα με παντελώς κθουλική εμφάνιση. Η ζώνη αυτή βομβαρδίζεται συνεχώς και ψεκάζεται από τους αμερικανούς αλλά δίχως πολλά αποτελέσματα.

Ο Άντριου Κόλντερ αναλαμβάνει να βοηθήσει την Σαμ να επιστρέψει από το Μεξικό στις ΗΠΑ. Μόνο που μετά από μια ατυχία, αντί να πάρουν το καραβάκι και να πάνε γύρω-γύρω μέσω θάλασσας αναγκάζονται να περάσουν μέσα από την μολυσμένη ζώνη. Πράγμα, βέβαια, πολύ επικίνδυνο!

Image

6,4★ Lucy (2014)
Οι περιστάσεις φέρνουν μια γυναίκα να ποτιστεί εσωτερικά με ένα ισχυρό ναρκωτικό, πράγμα το οποίο θα ανοίξει νέες δυνατότητες του μυαλού της.

Image

6,3★ Surrogates (Οι Αντικαταστάτες) (2009)
Κάπου στο μέλλον ένα τεχνολογικό προϊόν αλλάζει, και πάλι, την όψη του κόσμου: ρομπότ-αντικαταστάτες που παίρνουν την θέση των ανθρώπων στην καθημερινή τους ζωή ενώ αυτοί κάθονται στο σπίτι και τα κατευθύνουν. Τα ρομπότ είναι πανομοιότυπα με τον κύριό τους αν και βελτιωμένα σε εμφάνιση (δηλαδή με ρετουσαρισμένη όψη) και με καλύτερες αντοχές και φυσικές επιδόσεις.

Ένα βράδυ, δύο ρομπότ-αντικαταστάτες δέχονται επίθεση με ένα παράξενο όπλο κι ένας αστυνομικός προσπαθεί να διαλευκάνει το έγκλημα μπαίνοντας έτσι σε μια μεγάλη περιπέτεια.

Image

6,3★ Cargo (2009)
Το έτος 2270 η Γη δεν είναι πια κατοικήσιμη. Κάποιοι τυχεροί ζουν στον μακρινό παραδεισένιο πλανήτη Ρέα, ενώ οι περισσότεροι βρίσκονται σε διαστημικούς σταθμούς. Η Λάουρα πηγαίνει να ταξιδέψει για μερικά χρόνια στο φορτηγό διαστημόπλοιο Κασσάνδρα, σε μια προσπάθεια να βγάλει αρκετά χρήματα ώστε μια μέρα να μπορέσει να πάει στην Ρέα και να σμίξει με την αδερφή της. Μόνο που κατά την βάρδια της με τους λίγους συντρόφους της, θα κάνει μια αναπάντεχη ανακάλυψη.

Image

6,2★ The Signal (Το Σήμα) (2014)
Σε ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο, τρεις νέοι κάνουν μια παράκαμψη και φτάνουν σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι αναζητώντας έναν χάκερ. Μια επίσκεψη που θα τους εγκλωβίσει σε μια ακατανόητη πραγματικότητα.

Image

6,1★ The Machine (2013)
Σε μια στρατιωτική βάση, κι ένα σκοτεινό κοντινό μέλλον, δύο επιστήμονες ενώνουν δυνάμεις και έτσι δημιουργείται ένα ανδροειδές με νοημοσύνη και συνείδηση. Κι ενώ το αρχικό ζητούμενο είναι μια πολεμική μηχανή, η εμφυτευμένη ανθρώπινη συνείδηση περιπλέκει την σχέση ανάμεσα στην μηχανή και τον δημιουργό της.

Image

6,1★ Push (2009)
Ανάμεσά μας κυκλοφορούν άνθρωποι που έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρίσματα, όπως την τηλεκίνηση, την πρόβλεψη του μέλλοντος, την ικανότητα να μπαίνουν στο μυαλό κάποιου και να του εμφυτεύουν ψεύτικες αναμνήσεις και άλλα παρόμοια. Μονάχα που υπάρχει το κρατικό «Τμήμα» (The Division) που τους επιβλέπει και τους χρησιμοποιεί.

Ένας νεαρός κι ένα μικρό κορίτσι, καί οι δύο με τέτοιες ξεχωριστές ικανότητες, συναντιούνται και αγωνίζονται να βρουν μια κοπέλα που φέρεται να έχει κάτι που μπορεί να τους κάνει πλούσιος. Μόνο που συνεχώς βυθίζονται σε ένα κυνηγητό που γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο κι όσες φορές στρέφει τα μάτια στο μέλλον το μικρό κορίτσι, το μέλλον των δυο τους επιστρέφει δυσοίωνο.

Image

6,1★ Autómata (2014)
Βρισκόμαστε στο 2044 και σε μια Γη καμένη από ηλιακές εκρήξεις οι οποίες έχουν σχεδόν ξεπαστρέψει την ανθρωπότητα κι έχουν αφήσει μοναχά 21 εκατομμύρια ψυχές σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ένας ασφαλιστής της εταιρείας που έχει γεμίσει την Γη με ρομπότ, ερευνά την περίπτωση μιας μονάδας η οποία φέρεται να έχει παραβιάσει το πρωτόκολλο και να έχει κάνει το ασύλληπτα απαγορευμένο: να έχει κάνει αλλαγές στον εαυτό του.

Image
"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."

Αβατάρι χρήστη
Ίζι
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1353
Εγγραφή: 01 Απρ 2013, 22:43

Re: Οι καλύτερες ταινίες Επιστημονικής Φαντασίας

Ανάρτησηαπό Ίζι » 13 Ιαν 2016, 18:23

Γιατί έβαλες μόνο τη δεύτερη ταινία απ' τα Hunger Games; Οι δικές μου βαθμολογίες για τις ταινίες που έχω δει απ' αυτές που αναφέρονται εδώ:

Inception 6/10
The Matrix 8/10
Moon 9/10
The Hunger Games: Catching Fire (7/10)
The Fifth Element (7/10) αν και την έχω ψιλοξεχάσει
Limitless 7/10
The Road 10/10 (άψογη!)
Coherence 9/10
Cloverfield 8/10
Oblivion 2/10
The Island 6/10
Hanna 7/10
In Time 6/10
The Signal 7/10

Άλλες sci-fi στις οποίες έχω 8 και πάνω:

Twelve Monkeys 10/10 η αγαπημένη μου!
Interstellar10/10
Artificial Intelligence: AI 9/10
Contact 9/10
E.T. the Extra-Terrestrial 9/10
The Quiet Earth 9/10
The Martian 8/10
Total Recall 8/10
Gravity 8/10

εμ, ελπίζω να μην σας έχω κουράσει που βαθμολογώ συνέχεια όλες τις ταινίες :)))) Αν ναι, να μου το πείτε.
I'm not normally a praying man, but if you're up there, please save me, Superman!
-Homer Simpson

Αβατάρι χρήστη
Μεταλλαγμένη
Ταξιδευτής
Αναρτήσεις: 212
Εγγραφή: 01 Μάι 2014, 20:38

Re: Οι καλύτερες ταινίες Επιστημονικής Φαντασίας

Ανάρτησηαπό Μεταλλαγμένη » 13 Ιαν 2016, 18:40

Ιζι
εμένα με έχεις λίιιγο κουράσει αλλά σ' αγαπάω και στο συγχωρώ :))))


Εντωμεταξύ, απορώ πως μου έχει ξεφύγει το Moon παρόλο που παίζει ο υπέροχος Σαμ Ρόκγουελ. Πρέπει να το διορθώσω αμέσως :ναι:
Sam: Dude, you killed Hitler!
Dean: Yeah...!Awesome!
(Supernatural)

Αβατάρι χρήστη
Φαροφύλακας
Φωτόφρακτος Δροσουλίτης
Αναρτήσεις: 3453
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 09:00

Re: Οι καλύτερες ταινίες Επιστημονικής Φαντασίας

Ανάρτησηαπό Φαροφύλακας » 13 Ιαν 2016, 19:13

Εμένα δεν με ενοχλούν οι βαθμολογίες. Κάθε άλλο, με μια ματιά βλέπω πού έχει ο άλλος την ταινία κι αν ξέρω πως ταιριάζει κάπου το γούστο μας, αυτό με βοηθάει να δω ή να αποφύγω κάτι.

@Ίζι, έβαλα μόνο ταινίες για τις οποίες υπάρχει θέμα στην ΚΛ αν και σίγουρα θα με ξέφυγε κι από καμιά όπως το Quite Earth, όπως βλέπω τώρα (η οποία έχει το 9αράκι μου ;) ). Σπεύδω να την προσθέσω στην λίστα.
"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."

Αβατάρι χρήστη
Μυρμηγκοφάγος
βιντεοβάτης
Αναρτήσεις: 820
Εγγραφή: 27 Ιούν 2014, 23:38

Re: Οι καλύτερες ταινίες Επιστημονικής Φαντασίας

Ανάρτησηαπό Μυρμηγκοφάγος » 13 Ιαν 2016, 22:22

Φάρε, αν και δεν θα με χαρακτήριζα οπαδό της συγκεκριμένης κατηγορίας, δεν μπορώ να αντισταθώ σε μερικές παρατηρήσεις :ρ

Καταρχήν να ξεκινήσω με την ερώτηση. Που είναι το Blade Runner, οεο; :ρ :μουάχαχα:

Δεύτερον να δηλώσω ότι μου φαίνεται κενή η λίστα χωρίς να συμπεριλαμβάνει ταινίες των Ταρκόφσκι, Κιούμπρικ, Γκίλλιαμ, Λανγκ – ναι ξέρω, φταίω και ΄γω :ουχ: . Από την άλλη, θα μου φαινόταν κάπως, να έβλεπα το Solyaris να έχει την ίδια βαθμολογία με το Guardians of the Galaxy, οπότε δεν σκοπεύω να παραπονεθώ :χαχα:

Τρίτον, να δηλώσω την απογοήτευσή μου, που την πιο αγαπημένη μου από όλες για τις οποίες υπάρχει κριτική, κατάφερες να την ξεχάσεις. Τι λες, θα την προσθέσεις; :ρ

υ.γ. Δεν αποτολμώ να καταθέσω τις βαθμολογίες μου για τις παραπάνω ταινίες, θα με σφάξει η Ίζι και μάλλον θα πάρουν και άλλοι σειρά :χαχα:

Αβατάρι χρήστη
Φαροφύλακας
Φωτόφρακτος Δροσουλίτης
Αναρτήσεις: 3453
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 09:00

Re: Οι καλύτερες ταινίες Επιστημονικής Φαντασίας

Ανάρτησηαπό Φαροφύλακας » 13 Ιαν 2016, 23:54

Φίλε Μέρμυγκα,
στην κατάσταση βάζω μόνο ταινίες για τις οποίες υπάρχει νήμα στην ΚΛ. Αλλιώς πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς. :))) Εξού και δεν υπάρχει το "Blade Runner". Όταν αποκτήσει κι αυτό ξέχωρο νήμα θα το κοπανήσω εδώ μέσα φαρδύ πλατύ!

Όσο για τις βαθμολογίες, συμφωνώ, για μένα ταινίες μέτριες ή και ψιλοχάλια φιγουράρουν ψηλά, ενώ δικές μου αγαπημένες πιάνουνε πάτο. Τί να κάνουμε; η πλειοψηφία κερδίζει και μας κοπανίζει, κατά την παιδική αλλά σοφή έκφραση.

Κάθε τόσο θυμάμαι να εμπλουτίσω τον κατάλογο με νέα νήματα που μπορεί να έχουν ανοίξει αλλά, φυσικά, μου ξεφεύγουν τα διάφορα. Τώρα να πω την αμαρτία μου, δεν θυμάμαι ποια είναι η δική σου αγαπημένη ταινία ΕΦ, οπότε θα χρειαστεί να μου το θυμίσεις.
:ναι:
"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."


Επιστροφή “Κορυφαία κι Αγαπημένα”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 0 επισκέπτες