Pilgrimage (2017)

Αβατάρι χρήστη
Μπιατριξ Κιντο
βιντεοβάτης
Αναρτήσεις: 935
Εγγραφή: 17 Αύγ 2018, 13:25

Pilgrimage (2017)

Ανάρτησηαπό Μπιατριξ Κιντο » 31 Ιαν 2019, 22:36

Image
Τίτλος: Pilgrimage
Έτος παραγωγής: 2017
Σκηνοθέτης: Brendan Muldowney
Σενάριο: Jamie Hannigan
Ηθοποιοί: Tom Holland, Richard Armitage, Jon Bernthal, John Lynch
Διάρκεια: 96'
IMDB

Υπόθεση:
Ιρλανδία, 1209 μ.Χ. Ένα νησί στα πέρατα του τότε κόσμου. Μια μικρή ομάδα μοναχών ξεκινούν το διστακτικό τους προσκύνημα ανά το νησί, το οποίο επί αιώνες βάλλεται από πολεμικές φυλές και την ολοένα αυξανόμενη ισχύ των Nορμανδών εισβολέων. Συνοδεύοντας το ιερό τους κειμήλιο του μοναστηριού προς τη Ρώμη, κι ενώ η υλική, πολιτική και θρησκευτική αξία του αντικειμένου γίνεται επικίνδυνα αντιληπτή, το μονοπάτι τους προς την ανατολική ακτή συνεχώς και δυσκολεύει. Οι μοναχοί συνειδητοποιούν ότι σε αυτή τη γη αρχαίων προλήψεων, η πίστη που τους οδηγεί και τους δένει μεταξύ τους μπορεί να τους οδηγήσει και στην καταστροφή τους.

Image

Άποψη:
Ταινία που διαδραματίζεται μετά την εποχή της σταυροφορίας που άλωσε την Κωνσταντινούπολη, στην Ιρλανδική ύπαιθρο, με πρωταγωνιστή, ένα θρησκευτικό κειμήλιο και την συντροφιά που πρέπει να το προστατέψει μέχρι τα σύνορα του Παπικού κράτους. Το σενάριο στερείται πραγματικού βάθους, αλλά το παιχνίδι που κάνει με τους διαλόγους, αναπτύσσοντας θεολογικές αντιφάσεις έχει κάποιο ενδιαφέρον. Αν αρέσκεστε και σε ταινίες εποχής, με κοστούμια, πανοπλίες και κουλτούρες άλλων αιώνων, θα βρείτε έναν επιπλέον λόγο να δείτε την ταινία. Αξιοπρεπείς και οι ερμηνείες των ηθοποιών. 8/10!


"Say My Name."

Αβατάρι χρήστη
Μυρμηγκοφάγος
βιντεοβάτης
Αναρτήσεις: 820
Εγγραφή: 27 Ιούν 2014, 23:38

Re: Pilgrimage (2017)

Ανάρτησηαπό Μυρμηγκοφάγος » 09 Μάρ 2019, 02:08

Δεν έχω να προσθέσω κάτι ιδιαίτερο, η σύνοψη σου νομίζω είναι καλή και οι διαφορές μας οφείλονται κυρίως στην προσωπική μας ανεκτικότητα. Δε θα σου κρύψω πάντως ότι με εξέπληξε ο βαθμός σου, μιας και ούτε οι αξιοπρεπείς ερμηνείες, αλλά ούτε και οι θεολογικές αντιφάσεις που έχουν κάποιο ενδιαφέρον, μπορούν να θεωρηθούν στην ουσία θετικά. Υποψιάζομαι λοιπόν ότι είδες και άλλα, που απλά παρέλειψες να τα αναφέρεις :p (Φάρε, γιατί αν βάλω τη φατσούλα σβήνει όλο το υπόλοιπο μήνυμά μου;)

Θα έλεγα ότι μέχρι και την κατεστραμμένη γέφυρα (στο μέσο της ταινίας για όσους δεν την έχουν δει) μου κρατήθηκε ικανοποιητικά, αλλά αυτό συνέβη διότι στην ουσία απέφυγε να πάρει οποιαδήποτε απόφαση. Με ικανοποίησε ο αργός ρυθμός της και με εξέπληξε ευχάριστα που απέφυγε κάποιον εντυπωσιασμό στην αρχή. Τα μόνα που μου μου έμειναν, μιας και οι θρησκευτικές συζητήσεις κατάφεραν να μην με κάνουν να νιώσω ότι απευθύνονται εμμέσως σε μένα, ήταν οι παράταιρες κατ’ εμέ μπότες του μουγγού, που θύμιζαν πειρατή (οκ θα τους ήθελα και λίγο πιο βρώμικους, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες και σίγουρα δεν βοήθησε η καλή ποιότητα στην οποία την είδα) και μια αφυσικότητα στον μοναχό που μας εξιστορούσε τα ιστορικά γεγονότα και τους μύθους.

Όλα αυτά όμως μέχρι τη μέση, γιατί από εκεί και πέρα μου κατέληξε τόσο τυποποιημένη, που μου τα τίναξε όλα στον αέρα. Δεν υπήρξε στιγμή που να μη με κάνει να νιώσω ότι όλα τα έχω ξαναδεί αμέτρητες φορές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, παρότι επιφανειακά συνέχιζε να αποφεύγει πρόδηλα λάθη.

Ο σκηνοθέτης μου έδωσε την εντύπωση ότι ξέρει πολύ καλά τι να μην κάνει, αλλά όχι και τι να κάνει και αν και αυτό μπορεί να θεωρηθεί ενθαρρυντικό, προσωπικά προτιμώ αυτούς που ξέρουν τι να κάνουν, ασχέτως αν μου κάνουν και διάφορα λάθη στη πορεία.


Επιστροφή “δεκαετία του 2010”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 1 επισκέπτες