Αυτά που κάποτε βλέπαμε σε ταινίες ΕΦ και τώρα είναι πραγματικότητα

Αβατάρι χρήστη
Φαροφύλακας
Φωτόφρακτος Δροσουλίτης
Αναρτήσεις: 3221
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 09:00

Αυτά που κάποτε βλέπαμε σε ταινίες ΕΦ και τώρα είναι πραγματικότητα

Ανάρτησηαπό Φαροφύλακας » 12 Δεκ 2018, 15:32

Διάφορα που κάποτε τα βλέπαμε σε ταινίες ΕΦ και ήτανε... φαντασία, σήμερα φτάσαν να γίνουν πραγματικότητα. Ένα από αυτά τα ρομπότ, γενικότερα, τα οποία βρίσκονται σήμερα, σαν είδος, στην αυγή της ζωής τους.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Άσιμο της Honda, ο οποίος, παρότι υπάρχει εδώ και χρόνια, δεν έχει βγει ακόμα σε μαζική παραγωγή ώστε να φτάσει στο νοικοκυριό ως υπηρέτης, αν και το ενδεχόμενο είναι πλέον απτό αφού ο Άσιμο δεν είναι φαντασία.
Έβλεπα μάλιστα μια φορά έναν από τους επιστήμονες που εργάζονται στον Άσιμο, ο οποίος έλεγε πως μικρός μαγεύτηκε από τον Astroboy, κι εκεί φαίνεται πώς η τέχνη, και το σινεμά ειδικότερα, επηρεάζει την επιστήμη, αφού μέσα σε όλα είναι όραμα κι όνειρο.

Σε διάφορες ταινίες ΕΦ, και δει δυστοπικού μέλλοντος, βλέπουμε μονομαχίες ανάμεσα σε ρομπότ. Μου έρχεται τώρα στο μυαλό, το κάπως όψιμο βέβαια, Real Steel (2001).

Κι ήρθε ο καιρός τους. Τηλεκατευθυμόμενα μεν, κανονικότατα ρομπότ δε, ρίχνονται στην αρένα σαν μονομάχοι, δίχως έλεος, όπως στο battlebots:


"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."

Αβατάρι χρήστη
Νικόλας Δε Κιντ
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1254
Εγγραφή: 12 Οκτ 2014, 21:29

Re: Αυτά που κάποτε βλέπαμε σε ταινίες ΕΦ και τώρα είναι πραγματικότητα

Ανάρτησηαπό Νικόλας Δε Κιντ » 13 Δεκ 2018, 11:45

Θυμάμαι στην τηλεοπτική σειρά "Ο Ιππότης της ασφάλτου" που ο πρωταγωνιστής επικοινωνούσε με το αυτοκίνητο του μέσω τηλεφώνου!!
Εντυπωσιακό! :αργκ:
Πλέον νομίζω το κινητό συνδέεται με ειδικό ρολόι και η συνομιλία μπορεί να γίνει μέσω ρολογιου! Οπότε σήμερα βλέπουμε δίπλα μας / στο δρόμο / στο γραφείο εικόνες σαν κι αυτή
Image
Excuse me... I dislike being touched... an Eastern prejudice


Επιστροφή “Οθόνων Διάφορα”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 0 επισκέπτες