Παρά το πως μπορεί να φαίνεται, είδα τόσο πολλές και διαφορετικές ταινίες την περασμένη χρονιά που περίμενα και ήθελα να ξεχωρίσω περισσότερες και περισσότερο, ωστόσο στην πλειοψηφία τους μου ήταν πληκτικές και αξιολησμόνητες..
Στην παραπάνω δεύτερη λίστα μου θα μπορούσαν να προστεθούν μερικοί επιπλέον τίτλοι καθώς παρέλειψα αρκετές ταινίες οι οποίες μου άρεσαν μεν, δεν μου προκάλεσαν όμως το κάτι παραπάνω για να συνεπαρθώ, όπως επίσης θα μπορούσαν αντιστοίχως να λείπουν δυο τρεις από όσες εν τέλει καταχώρησα για τους ίδιους λόγους. Ωστόσο, όταν πια άρχισα να δυσκολεύομαι να αφαιρέσω τίτλους από την αρχική λίστα, σταμάτησα κι έτσι έμειναν οι υπάρχουσες.
Η επιστημονική φαντασία είναι ένα είδος που κρατούσα πάντα σε μια απόσταση εκτός από εξαιρέσεις οπότε μάλλον φαίνεται περίεργο που ξεχώρισα τόσο το District 9, είδα όμως αρκετές τον τελευταίο χρόνο ενώ ειδικά στην συγκεκριμένη κάτι με άγγιξε πάρα πολύ, κατά κάποιον τρόπο ένιωσα πολύ κοντά στους 'παρίες εξωγήινους'.
Το Elle από την άλλη είναι ακριβώς η ταινία με την οποία ήταν αναμενόμενο να κολλήσω, προσωπικά μου προκάλεσε έντονα συναισθήματα ευφορίας και δύναμης.
Από την λίστα σου Φαροφύλακα η ταινία Detachment είναι πολύ πολύ λατρεμένη μου, ενώ από την δική μου ίσως να σου άρεσε
αυτή (επειδή ζητάς προτάσεις σε άλλο νήμα).
Νικόλα, πολλές πολυαγαπημένες μου ταινίες στην λίστα σου (They shoot horses... από τις πιο λατρεμένες) ήταν επόμενο να υπάρχουν και δικές σου αγαπημένες στην δική μου. To Pin ήταν επίσης αναμενόμενο κόλλημα μια που πέρα από καλή ως ταινία τρόμου
που φυσικά δεν θα με άφηνε αδιάφορη.
Όσο για την λίστα του Μυρμηγκοφάγου (με το αδιαφιλονίκητο ταλέντο στην φωτογραφία), έχουμε απ' ότι βλέπω έναν σκηνοθέτη κοινό (στις λίστες μας) κατά τα άλλα ήδη αναζητώ κάποιους από τους τίτλους του (τα στιγμιότυπα με γράπωσαν).