Υπερήρωες από το σύμπαν της Marvel.

Κάποιες ταινίες ακολουθούν πολύ συγκεκριμένες φόρμες για το θέμα τους. Εδώ συγκεντρώνουμε αυτές τις φόρμες.
Αβατάρι χρήστη
Ζόφος
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 698
Εγγραφή: 03 Σεπ 2014, 20:18

Υπερήρωες από το σύμπαν της Marvel.

Ανάρτησηαπό Ζόφος » 13 Μάι 2016, 14:30

Στο θέμα αυτό ποστάρουμε μόνο για ταινίες που αφορούν τους υπερήρωες της Marvel! Συνήθως είναι μεταφορές από τα κόμιξ της.

Αν και δεν αναφέρεται γιατί τότε δεν υπήρχαν ακόμα τα σχέδια της εταιρείας, η αρχή έγινε το 1998 με τον άνθρωπο-βρυκόλακα Blade. Το πείραμα πέτυχε κι ακολούθησαν δύο συνέχειες (η μία σε σκηνοθεσία Guillermo del Toro) και σειρά χωρίς τον Wesley Snipes.

Image

Το 2000 έγινε η πρώτη μεταφορά των X-Men στη μεγάλη οθόνη, με τους ηθοποιούς Patrick Stewart, Hugh Jackman, Ian McKellen, Halle Berry να γίνονται οι αγαπημένοι μας Xavier, Wolverine, Magneto, Storm. Η ταινία ήταν πετυχημένη, με αποτέλεσμα κι εδώ sequels με ακόμα περισσότερους X-Men. Στη πορεία έκαναν την εμφάνιση τους δειλά δειλά κι άλλοι χαρακτήρες της Marvel, αρχίζοντας φυσικά με τον αγαπημένο μας Spider-Man, είδαμε ταινίες και των Daredevil, Hulk, Punisher, Elektra, Fantastic Four, Ghost Rider.

Image

Λίγα χρόνια αργότερα κι αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη τριλογία Spider-Man, παίρνει σάρκα και οστά χάρης στον Robert Downey Jr. ένας άλλος αγαπημένος μας χαρακτήρας, ο Iron Man! Για να ξεκινήσει επίσημα μαζί του και η Phase One με τους Avengers. Thor και Captain America αποκτήσαν κι αυτοί τις δικές τους ταινίες, κι όπως συνηθίζεται με όσες πετυχαίνουν, συνεχίζουν. Το σύμπαν της Marvel ξεδιπλώνεται κι άλλο, ξανάρχισαν νέες τριλογίες X-Men και Spider-Man με καινούργιους ηθοποιούς, στη Phase Two έχουμε και λιγότερο γνωστούς όπως τον Ant-Man και τους Guardians of the Galaxy.

Image

Κι ενώ ο κόσμος προσπαθεί να συνέλθει από το Deadpool με τον Ryan Reynolds να έχει δώσει τη καταπληκτικότερη ερμηνεία της ζωής του, κυκλοφορεί το τρίτο Captain America κι ετοιμαζόμαστε για το έκτο X-Men με τον Apocalypse. Ακολουθεί η Phase Three, με Thor 3, Doctor Strange, Black Panther, ίσως Captain Marvel και Inhumans. Οι κακοί ξεφεύγουν πλέον από τη γη, για να καταλήξουμε στον Thanos.

Image

Αβατάρι χρήστη
Στιλλ Ιλλ
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 506
Εγγραφή: 01 Νοέ 2014, 14:38

Re: Υπερήρωες από το σύμπαν της Marvel.

Ανάρτησηαπό Στιλλ Ιλλ » 13 Μάι 2016, 15:51

Τους Χ-men δεν τους παρακολουθησα ουτε μια φορα νομιζω, δεν μου εκαναν το κλικ υποθετω αλλα με τους Avengers εχω κολλησει ασχημα κι ας μην μεγαλωσα με κομικς. Οι υπερηρωες των παιδικων μου χρονων(και οχι μονο :μαναι: ) ηταν ο Spiderman και ο Batman. :γιούπι:
I'll show you light now. It burns bright forever. No more blue tomorrows. You on high now, love..

Αβατάρι χρήστη
Ζόφος
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 698
Εγγραφή: 03 Σεπ 2014, 20:18

Re: Υπερήρωες από το σύμπαν της Marvel.

Ανάρτησηαπό Ζόφος » 13 Μάι 2016, 17:40

Ο Batman όπως κι ο Superman είναι της DC γι'αυτό δε τους ανέφερα εδώ. :)

Αβατάρι χρήστη
Ξενέρωτας
Ονειρευτής
Αναρτήσεις: 355
Εγγραφή: 17 Ιούν 2013, 17:32

Re: Υπερήρωες από το σύμπαν της Marvel.

Ανάρτησηαπό Ξενέρωτας » 13 Μάι 2016, 22:35

Επισημως, η Μαρβελ εχει ορισει οτι ολες αυτες οι ταινιες ανηκουν στα δικα τους "συμπαντα" μεσα στη μυθολογια της Μαρβελ. Ο Αιρονμαν με τον Χουλκ, τον Θορ κλπ ανηκουν στο ιδιο, οποτε και ενωθηκαν ως Εκδικητες. Απο οσο ξερω στο ιδιο συμπαν ανηκουν οι Φυλακες του Γαλαξια, οποτε δεν αποκλειεται να υπαρξει καποια συναντηση στο μελλον, θεωρητικα. Η τηλεοπτικη σειρα Agents of SHIELD ανηκει κι αυτη στο ιδιο συμπαν.

Ο πρώτος Χουλκ (με τον Ερικ Μπανα) ανηκει σε εναλλακτικο συμπαν. Το ιδιο και η πρωτη τριλογια Σπαιντερμαν, η οποια εχει "σβηστει" απο την καινουργια (βλ. reboot). Η καινουργια ομως νομιζω οτι ανηκει στο συμπαν των Εκδικητων και ακουσα οτι θα δουμε τον Σπαιντερμαν να συνανταει καποιον απο τους παραπανω ηρωες. Η σειρα Χ-ΜΕΝ παλι, παροτι ολες οι ταινιες της ανηκουν στο ιδιο συμπαν, ανηκει σε διαφορετικο απο αυτο των Εκδικητων, οποτε ειναι απιθανο να συναντηθουν οι 2 ομαδες μεταξυ τους.

Αλλες ταινιες που φερουν τη σταμπα της Μαρβελ, οπως ο Τιμωρος, πιθανοτατα ανηκουν σε δικα τους "ξεκαρφωτα" συμπαντα και να μη γυριζονται με προοπτικη να συνεισφερουν στο ολο επος-μπαχαλο.

Στο σημειο αυτο να αναφερω φιλε Ζοφε οτι υπηρξε μια παλιοτερη ταινια με τον Τιμωρο το 1989, με τον Ντολφ Λουντγκρεν. Δεν αποκλειεται να ηταν εκεινη η πρωτη ταινια βασισμενη στη Μαρβελ, πολυ πριν τη γεννηση της βιομηχανιας που ξεκινησε το 2000 με τους Χ-ΜΕΝ.
Είμαι στην πολύ φάση δικέ μου, αλλά εσύ ξηγιέσαι στο αλλιώς και μου τη βγαίνεις με κόκκινο να πούμε! -- Γιάννης Δαλιανίδης, 1980ς

Αβατάρι χρήστη
Ζόφος
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 698
Εγγραφή: 03 Σεπ 2014, 20:18

Re: Υπερήρωες από το σύμπαν της Marvel.

Ανάρτησηαπό Ζόφος » 13 Μάι 2016, 23:40

Και με τον Captain America υπήρχαν ταινίες παλιότερα, το 1990, το 1979 και το 1944, αλλά δε τις συμπεριέλαβα γιατί εκτός του ότι δεν τις έχω δει, ήταν πολύ πριν φανταστούμε ότι η Marvel θα "ζωντάνευε" τους χαρακτήρες της.

Δυστυχώς τη σειρά Agents of SHIELD δε τη παρακολουθώ, κι έτσι δε ξέρω τι υπερήρωες έχει εκεί.

Ο νέος Spider-Man συναντά τους Avengers στο Civil War. Ο ίδιος ο Tony Stark πάει σπίτι του και τον φέρνει στην ομάδα.

Δε ξέρω τι θα κάνουν στο μέλλον με τις ταινίες, αλλά στα κόμιξ υπάρχει ήδη το Avengers VS X-Men! Οπότε μάλλον κι αυτοί στο ίδιο σύμπαν ανήκουν, απλά για να μη μπερδευόμαστε παίζουν σε άλλο γήπεδο. Και μη ξεχνάμε και τους άλλους πολέμους που γίνονται, όπου έρχονται αντιμέτωποι. Μάλιστα άμα ψάξεις τα μέλη στους New Avengers είναι κι ο Wolverine μέλος μέχρι το 2013.

Αβατάρι χρήστη
Στιλλ Ιλλ
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 506
Εγγραφή: 01 Νοέ 2014, 14:38

Re: Υπερήρωες από το σύμπαν της Marvel.

Ανάρτησηαπό Στιλλ Ιλλ » 13 Μάι 2016, 23:58

Ξερω οτι προερχεται απο διαφορετικο συμπαν ο Μπατμαν το ανεφερα περισσοτερο για να δειξω οτι δεν ημουν γενικοτερα εξοικειωμενη με τους σουπερηρωες (παρα μονο με την Justice League). H οποια DC βεβαια δεν ξεκινησε και πολυ καλα μια το Man of Steel, απο την αλλη τον Batman Vs Superman, δεν τα πολυκαταφερνουν. Απλως να επισημανω οτι το συμπαν της Μαρβελ ξεκινησε με απο το 2008 το ολο εγχειρημα με σκοπο και πολυ οργανωμενα. Πιο πριν μπορει να αναφεροταν το στουντιο της Μαρβελ ως εταιρια παραγωγης αλλα ουδεμια σχεση εχει με την δουλεια που γινεται τωρα.(ριξτε μια ματια στον Captain America του 1990, για να δειτε για τι εκτρωματα μιλαμε). Στην ουσια προκειται για ενα τμημα της Μαρβελ(ΜCU) η οποια εχει σκοπο να μας παρουσιασει διαφορους ηρωες κομιξ και υποτιθεται καποια στιγμη θα γινει το crossover προωθωντας ετσι το ενιαιο του ευρυτατου συμπαντος της.
I'll show you light now. It burns bright forever. No more blue tomorrows. You on high now, love..

Αβατάρι χρήστη
Ονειρευτής
Ταξιδευτής
Αναρτήσεις: 296
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 21:35

Re: Υπερήρωες από το σύμπαν της Marvel.

Ανάρτησηαπό Ονειρευτής » 21 Φεβ 2017, 22:09

Θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνιση πολύ συνοπτικά σχετικά με το θέμα που συζητείται.
Οι δύο μεγάλες εταιρείες δηλαδή η Marvel και η DC έχουν δημιουργήσει μια πλειάδα σούπερ ηρώων, γνωστοί στους περισσότερους, από το 1940 και μετά (η εκδοτική ιστορία της DC ξεκινά από το 1935).

Το 1961 ο Stan Lee επέτρεψε στους χαρακτήρες του να σχετίζονται μεταξύ τους και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Marvel Universe. Μέχρι τα τέλη του 1960 οι εκδότες της DC ξεκίνησαν να συνδέουν και αυτοί γεγονότα μεταξύ των βιβλίων τους, με αποτέλεσμα αυτή η διαδικασία να επιταχυνθεί ραγδαία καθώς οι πλοκές γίνονταν πιο πολύπλοκες και οι χαρακτήρες πιο ανεπτυγμένοι. Καθώς η DC αποκτούσε τα δικαιώματα από χαρακτήρες και άλλων εταιριών (με τον Captain Marvel και τον Blue Beetle ανάμεσά τους), οι ήρωες και οι βιογραφίες τους προστέθηκαν στο επεκτεινόμενο DC Universe με αποτέλεσμα η αλληλοσυσχέτιση των ιστοριών και των χαρακτήρων από το ένα βιβλίο στο άλλο να γίνει τόσο περίπλοκη, ώστε οι αναγνώστες να μην μπορούν να αναγνωρίσουν τους παίκτες και τους κόσμους τους χωρίς σημειώσεις.
(Να τονίσω εδώ πως πολλοί από τους υπέρ ήρωες των δύο εταιρειών, έχουν σχεδόν τις ίδιες υπερδυνάμεις όπως επί παραδείγματι ο Namor από την Marvel και ο Aquaman από την DC ή ο Flash από την DC και ο Quicksilver από την Marvel).
Αυτά λοιπόν είναι τα δύο και μοναδικά σύμπαντα (υπάρχουν φυσικά και άλλες εκδοτικές εταιρείες όπως η Dark Horse ή η Vertigo με δικούς τους σούπερ ήρωες που δρουν σε δικούς τους κόσμους) τα οποία δεν υπάρχει περίπτωση να συναντηθούν – δηλαδή δεν θα δούμε ποτέ τον Superman εναντίον του Spiderman - εκτός κι αν οι δύο εταιρείες κάποια στιγμή συγχωνευτούν. :όχισουλέω:

Επομένως όλοι οι υπέρ ήρωες της Marvel δρουν σ’ ένα και μοναδικό σύμπαν στο οποίο μπορούν, αν το θελήσουν οι συγγραφείς, να συναντηθούν, όπως το ίδιο μπορεί να συμβεί και με αυτόν της DC. (Στο Civil War (το κόμικ εννοώ) όλοι ή σχεδόν όλοι οι σούπερ ήρωες της Marvel εμπλέκονται.)

Η μόνη διαφοροποίηση συμπάντων που έχει συμβεί στην ιστορία αυτών των δύο εταιρειών και στην οποία δεν μπορούν να εμπλακούν οι ήρωες μεταξύ τους αφορά την DC και αυτό επειδή, ως απόρροια των παραπάνω, κάποια στιγμή η DC θεώρησε ότι οι περιστασιακές «επανεκκινήσεις» των χαρακτήρων από νέες δημιουργικές ομάδες, που ήθελαν να αφήσουν το δικό τους δημιουργικό σημάδι στους αγαπημένους τους ήρωες απλώς μεγάλωνε την σύγχυση με τις αναδρομές που αναγκαστικά έπρεπε να γίνουν για να συνδεθούν τα γεγονότα, εισήγαγε μια νέα ιστορία το Crisis on Infinity Earth, ώστε να περιορίσει τους χαρακτήρες σε μια Γη και σε ένα χρονικό πλαίσιο.
Δημιουργήθηκαν με αυτό τον τρόπο στην DC εναλλακτικές εκδοχές της Γης (52 πραγματικότητες ξεχωριστές η μία από την άλλη). Έτσι έχουμε επί παραδείγματι στην Γη- 19 έναν Μπάτμαν βικτωριανής εποχής να πολεμά το έγκλημα σε ένα Cotham City που φωτίζεται από λάμπες γκαζιού, ή στην Γη-31 οι ήρωες να οδηγούνται από έναν φιλοκυβερνητικό, καθαρά Αμερικανό Superman κι ένα βίαιο γέρο Batman. Οι διαφορετικές μέθοδοι τους καθορίζουν έναν κόσμο συγκρούσεων και καταπίεσης.
Αυτές οι 52 εκδοχές της Γης είναι και τα μοναδικά σύμπαντα που δεν μπορούν να εμπλακούν μεταξύ τους στην μυθολογία μιας και μόνο εκδοτικής εταιρείας όπως αυτής της DC εν τω προκειμένω.
So come up to the lab, and see what's on the slab, I see you shiver with anticipation.
But maybe the rain, is really to blame, so I'll remove the cause ... but not the symptom.

Αβατάρι χρήστη
Νικόλας Δε Κιντ
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1449
Εγγραφή: 12 Οκτ 2014, 21:29

Re: Υπερήρωες από το σύμπαν της Marvel.

Ανάρτησηαπό Νικόλας Δε Κιντ » 22 Φεβ 2017, 09:25

Ονειρευτής έγραψε:Αυτά λοιπόν είναι τα δύο και μοναδικά σύμπαντα (υπάρχουν φυσικά και άλλες εκδοτικές εταιρείες όπως η Dark Horse ή η Vertigo με δικούς τους σούπερ ήρωες που δρουν σε δικούς τους κόσμους) τα οποία δεν υπάρχει περίπτωση να συναντηθούν – δηλαδή δεν θα δούμε ποτέ τον Superman εναντίον του Spiderman - εκτός κι αν οι δύο εταιρείες κάποια στιγμή συγχωνευτούν. :όχισουλέω:


Αν δεν κάνω λάθος κάποια στιγμή την δεκαετία του '90 είχε κυκλοφορήσει μια σειρά κόμιξ "Marvel comics versus DC"
Image

Όσο θυμάμαι κάποιος μάγος ίσως ο Beyonder ή ο Dr. Doom είχαν κάνει κάποια συμφωνία με ένα ανώτερο ον και οι χαρακτήρες από το σύμπαν της Μarvel μεταφέρονταν με ένα μυστήριο τρόπο σε αυτό της DC, με απώτερο σκοπό να γίνουν κάποιες επικές αναμετρήσεις. O Κλαρκ Κεντ και ο Πίτερ Πάρκερ δούλευαν στην ίδια εφημερίδα, ο Μπρους Γουέιν είχε προσωπικά θέματα με την Αμερική και ως εκ τούτου και με τον Captain America και πάει λέγοντας...

Οπότε Superman εναντίον Spiderman δεν είδαμε μέχρι στιγμής, αλλά είδαμε όμως:

Namor vs Aquaman
Superman vs Hulk
Batman vs Captain America


Επειδή όμως τα συγκεκριμένα κόμιξ τα έχω χάσει και τα χρόνια πέρασαν, οι λεπτομέρειες έχουν χαθεί στην αχλή του χρόνου... :))))
Excuse me... I dislike being touched... an Eastern prejudice

Αβατάρι χρήστη
Ονειρευτής
Ταξιδευτής
Αναρτήσεις: 296
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 21:35

Re: Υπερήρωες από το σύμπαν της Marvel.

Ανάρτησηαπό Ονειρευτής » 22 Φεβ 2017, 20:58

Νικόλας Δε Κιντ έγραψε:Αν δεν κάνω λάθος κάποια στιγμή την δεκαετία του '90 είχε κυκλοφορήσει μια σειρά κόμιξ "Marvel comics versus DC"

Δεν κάνεις λάθος Νικόλα. Έχεις απόλυτο δίκιο. Όντως το 1996 και για δύο τεύχη που κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο και τον Μάιο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε ταυτόχρονα και από την Marvel και από την DC η σειρά DC vs Marvel comicsMarvel comics vs DC).
Για την ιστορία ας θυμηθούμε πως υπεύθυνοι για αυτό το «πάντρεμα» ήταν στο σενάριο οι Ron Marz και Peter David και στο σχέδιο οι Dan Jurgens και Claudio Castellini. Ήταν ίσως η μοναδική φορά που τα σύμπαντα αυτών των δύο μεγάλων εταιριών συνευρέθηκαν ταυτόχρονα. Παράλειψή μου. :ωιμέ:

Να συμπληρώσω μόνο πως εκτός τις τρεις συγκρούσεις που αναφέρεις έλαβαν χώρα και άλλες 8 και συγκεκριμένα:
. Electra vs Catwoman
. Robin vs Jubilee
. Silver Serfer vs Green Latern
. Thor vs Captain Marvel
. Superman vs Hulk
. Spiderman vs Superboy
. Wolverine vs Lobo και
. Storm vs Wonder Woman

Πραγματικά λυπάμαι που τα κόμικ σου έχουν χαθεί. :(

Επίσης θα ήθελα επί τη ευκαιρία να συμπληρώσω - κάτι που μου διέφυγε επίσης - πως εκτός από τις εναλλακτικές εκδοχές της Γης που δημιούργησε η DC, κάτι ανάλογο δημιούργησε και η Marvel με το "The Multiverse".
Το κύριο σύμπαν της Marvel είναι ένα μόνο από τα αμέτρητα πιθανά σύμπαντα στο multiverse (πολυσύμπαν). Τα περισσότερα πλήρη σύμπαντα είναι γνωστά με το όνομα «Γη», συνοδευόμενο και αυτό από ένα αριθμό όπως και στην DC. Το κανονικό σύμπαν της Marvel είναι η Γη-616, παρ’ ότι ουδείς σ’ αυτό το σύμπαν δεν το ξέρει με άλλο όνομα από το «πατρίδα». Πολλά από τα σύμπαντα έχουν τις δικές τους ομάδες γνωστών χαρακτήρων, αν και μπορεί να διαφέρουν δραματικά από το ένα στο άλλο. Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν τις ζωές τους σ’ ένα μόνο σύμπαν χωρίς να γνωρίζουν οτιδήποτε για μέρη πέρα από το δικό τους.
Λίγοι και σπάνιοι ωστόσο ταξιδεύουν συχνά μεταξύ αυτών των συμπάντων. Εμείς ζούμε στην Γη-1218.

(Ενδεικτικά αναφέρω μια κάπως περίεργη και διαφορετική ιστορία που εξελίσσεται στην Γη-2149 και στην οποία ένας Sentry-ζόμπι μετέβη εκεί και με την βοήθεια του Magneto άρχισε να μολύνει τους σούπερ ήρωες με έναν ιό που τους καθιστούσε ζόμπι. Έτσι έχουμε στο κόμικ τον ζόμπι Captain America τον ζόμπι Spiderman και πολλούς άλλους γνωστούς υπέρ ήρωες, οι οποίοι διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων που γνωρίζουμε, αλλά η πείνα τους για ανθρώπινη σάρκα τους καταλαμβάνει συχνά.
Σ’ αυτή την ιστορία που κυκλοφόρησε και στα ελληνικά σε άλμπουμ από την Anubis με τον τίτλο «Marvel Zombies», αφού έχουν φάει τους πάντες ταξιδεύουν σε άλλα σύμπαντα προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους. Ταξίδεψαν στην Γη-1610 και στην Γη-616.
Η ιστορία είναι δημιουργία των Robert Kirkman στο σενάριο και Sean Philips στο σχέδιο).
So come up to the lab, and see what's on the slab, I see you shiver with anticipation.
But maybe the rain, is really to blame, so I'll remove the cause ... but not the symptom.

Αβατάρι χρήστη
Ονειρευτής
Ταξιδευτής
Αναρτήσεις: 296
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 21:35

Re: Υπερήρωες από το σύμπαν της Marvel.

Ανάρτησηαπό Ονειρευτής » 22 Φεβ 2017, 21:50

Διορθώνω το Superman vs Hulκ με το Flash vs Quicksilver :ωιμέ:
So come up to the lab, and see what's on the slab, I see you shiver with anticipation.
But maybe the rain, is really to blame, so I'll remove the cause ... but not the symptom.


Επιστροφή “Φόρμες ταινιών”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 0 επισκέπτες