Σελίδα 1 από 1

The Little Prince (Ο Μικρός Πρίγκιπας) (2015)

Posted: 25 Ιαν 2016, 19:00
από Ζόφος
Image

Τίτλος: The Little Prince
Ελληνικός Τίτλος: Ο Μικρός Πρίγκιπας
Έτος παραγωγής: 2015
Σκηνοθεσία: Mark Osborne
Σενάριο: Irena Brignull, Bob Persichetti
Πρωτότυπη μουσική: Richard Harvey, Hans Zimmer
Ηθοποιοί: Jeff Bridges, Mackenzie Foy, Rachel McAdams
Διάρκεια: 108'


Υπόθεση
Ένα κορίτσι μετακομίζει σε νέα γειτονιά, όπου θα γνωρίσει τον γερο-αεροπόρο που θα της πει το παραμύθι του Μικρού Πρίγκηπα.

Image

Άποψη
Σίγουρα οι αναγνώστες των βιβλίων του Antoine de Saint-Exupéry θα είναι χαρούμενοι γιατί θα δουν τον αγαπημένο τους Μικρό Πρίγκιπα στη μεγάλη οθόνη. Δεν είναι ακριβώς η πρώτη φορά, έχει υπάρξει και στο παρελθόν μεταφορά (το 1974) αλλά ποτέ σε animation. Ο δημιουργός του Kung Fu Panda, Mark Osborn, εμπνέεται από το διάσημο βιβλίο και μας χαρίζει μία ξεχωριστή ιστορία.

Πρωταγωνιστής ένα κορίτσι που μαθαίνει για τον Μικρό Πρίγκιπα μέσω ενός γερο-αεροπόρου. Την ακολουθούμε σχεδόν σε όλη τη ταινία, μαζί με τη μητέρα του που την προετοιμάζει για το κολλέγιο. Η μητέρα είναι κάπως αυστηρή και το κοριτσάκι βρίσκει διέξοδο στο παραμύθι. Μάθημα προς τους γονείς που ταλαιπωρούν τα παιδιά τους πιέζοντας τα μη ξεφύγουν απο το πρόγραμμα και ξεχνάν την ανάγκη τους για παιχνίδι. Γενικά η ταινία περνά κάμποσα μηνύματα κι απευθύνεται και στους μεγάλους.

Γαλλική παραγωγή με δύο διαφορετικούς τρόπους σχεδιασμού. Ο κόσμος του Μικρού Πρίγκηπα μοιάζει φτιαγμένος σαν να είναι από χαρτί και πλαστελίνη με stop motion, ενώ ο κανονικός του κοριτσιού computer animated. Τέλος να αναφέρουμε πως δάνεισαν τις φωνές τους και οι ηθοποιοί Benicio Del Toro, James Franco, Marion Cotillard, Paul Giamatti. Συγκινητική μα πάνω απ'όλα ανθρώπινη!

Τρέιλερ


Re: The Little Prince (Ο Μικρός Πρίγκιπας) (2015)

Posted: 30 Ιαν 2016, 19:27
από Κόρτο Μαλτέζε
Το είδα πριν από κανένα μήνα. Αρκετά καλή ταινία, νομίζω βέβαια ότι είναι η ταινία που θα ήθελαν οι γονείς να δουν τα παιδιά τους. Αρκετά διδακτική, με παντελή έλλειψη βίας απευθύνεται σε μεγαλύτερα παιδιά καθώς θέλει κάποια σκέψη εκ μέρους τους, οπότε ίσως την βρουν λιγότερο ενδιαφέρουσα από άλλες πιο εντυπωσιακές, αλλά και πιο επίπεδες παιδικές ταινίες δράσης.