Paprika (2006)

Αβατάρι χρήστη
Αξία
Ταξιδευτής
Αναρτήσεις: 211
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 21:36
Θέση: Θεσσαλονίκη

Paprika (2006)

Ανάρτησηαπό Αξία » 26 Απρ 2013, 14:00

Image

Τίτλος: Paprika
Έτος παραγωγής: 2006
Σκηνοθέτης: Satoshi Kon
Σενάριο: Yasutaka Tsutsui, Seishi Minakami
Ηθοποιοί: Megumi Hayashibara, Tôru Furuya, Katsunosuke Hori
Πρωτότυπη μουσική: Susumu Hirasawa
imdb

Πλοκή
Μια ομάδα επιστημόνων του Κέντρου Ψυχιατρικής Έρευνας φτιάχνει μια συσκευή με την οποία τους επιτρέπεται να εισχωρούν στα όνειρα των ασθενών και να τα καταγράφουν στον υπολογιστή. Ωστόσο κάποιος κλέβει τη συσκευή αυτή παρεμβαίνοντας στα όνειρα των ανθρώπων ακόμα και όταν αυτοί είναι ξύπνιοι καθιστώντας αδύνατη τη διάκριση μεταξύ πραγματικού και μη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κυριαρχία του χάους. Οι επιστήμονες αυτοί λοιπόν μαζί με τη βοήθεια ενός αστυνομικού και της Παπρίκας παλεύουν να διορθώσουν την κατάσταση πρωτού να είναι πολύ αργά.

Image

Άποψη
Η παρακολούθηση αυτού του κινουμένου σχεδίου δεν είναι απλή υπόθεση. Χρειάζεται εγρήγορση, προσοχή και τη θέληση να παρασυρθείς από τον κόσμο που σου παρουσιάζει. Τα όνειρα και η πραγματικότητα εναλλάσονται και συγχέονται τόσο συχνά που αρκετές φορές καταλήγεις να αναρωτηθείς κι εσύ όπως οι πρωταγωνιστές αν αυτό που βλέπεις τη συγκεκριμένη στιγμή είναι η πραγματικότητα ή ακόμα ένα όνειρο!

Η αναπαράσταση των ονείρων, ο τρόπος που συνδέονται μεταξύ τους και το πως καταβροχθίζουν τον πραγματικό κόσμο αποδόθηκαν με καλλιτεχνικό τρόπο. Οι εξωφρενικοί συνδυασμοί κατά τα άλλα τετριμμένων καθημερινών εικόνων σε συνδυασμό με μια πολή καλή μουσική επένδυση υπήρξε πιστεύω μια πολύ ενδιαφέρουσα αναπαράσταση του ανθρώπινου υποσυνείδητου.

Πέραν αυτών οι χαρακτήρες είναι αληθοφανείς , το σενάριο κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον και η δράση αυξομειώνεται διαρκώς φτάνοντας με επιτυχία στην κορύφωση.

Κατά τη γνώμη μου οι θαυμαστές του είδους θα το λατρέψουν! Από εμένα παίρνει 9!

Τρέιλερ


Αβατάρι χρήστη
Πολύνιους
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 529
Εγγραφή: 01 Απρ 2013, 18:21

Re: Paprika (2006)

Ανάρτησηαπό Πολύνιους » 28 Οκτ 2013, 16:45

Πολύ ωραία ταινία όντως.. :) Την φχαριστήθηκα που λένε!
Αυτό που θα ήθελα περισσότερο ήταν περισσότερο μυστήριο
π.χ. σχετικά με την ταυτότητα της Πάπρικα. Θα μπορούσε να μην γνωρίζουμε από την τόσο αρχή ότι είναι το ίδιο πρόσωπο με την γιατρό
και γενικά ένιωθα σαν η δράση να μην προέκυπτε από την πλοκή, αλλά από την εικόνα και παρότι ίσως αυτή ήταν κι όλη η υπόθεση, ότι όλα ήταν ρευστά, όπως στα όνειρα που για να υπάρξει δράση και ένταση δεν χρειάζονται συγκεκριμένοι λόγοι, προσωπικά λίγο μυστήριο/πλοκή παραπάνω θα τό'θελα. :)
Δεν ήξερα ότι ο Satoshi Kon είναι ο ίδιος που έκανε και το Tokyo Godfathers, το οποίο με είχε ξετρελάνει, αρκετά περισσότερο απ' το Πάπρικα.
σεξ και ντραγκζ και ροκ και ρολ

Αβατάρι χρήστη
Νικόλας Δε Κιντ
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1448
Εγγραφή: 12 Οκτ 2014, 21:29

Re: Paprika (2006)

Ανάρτησηαπό Νικόλας Δε Κιντ » 15 Ιαν 2019, 09:56

Λοιπόν την ταινία την είδα σχετικά πρόσφατα! :)
Μου αρέσουν ταινίες όπου η πραγματικότητα μπλέκεται με τα όνειρα.

Συμφωνώ με την Πόλυ, για το μυστήριο. Σχετικά νωρίς έγιναν οι αποκαλύψεις.
Επίσης κάπου αισθάνθηκα πως το σενάριο "άνοιξε" πολύ και δεν μπόρεσε να κλείσει όταν έπρεπε και ως εκ τούτου μου άφησε μια αίσθηση ανολοκλήρωτου...

7/10
Excuse me... I dislike being touched... an Eastern prejudice


Επιστροφή “Κινούμενα σχέδια, ανιμέισον κτλ.”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 1 επισκέπτες