Τίτλος: Toy Story
Ελληνικός τίτλος: Η ιστορία των παιχνιδιών
Έτος παραγωγής: 1995
Σκηνοθέτης: John Lasseter
Σενάριο: John Lasseter, Pete Docter
Ηθοποιοί: Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles
imdb
Πλοκή
Στον Άντι, αρέσει πολύ να είναι στο δωμάτιό του και να παίζει με τα παιχνίδια του, ειδικά με μια κούκλα-καουμπόι που τη λενε Γούντι. Αλλά όταν ο Άντι δεν είναι εκεί, τα παιχνίδια ζωντανεύουν. Ο Γούντι πιστεύει ότι έχει την τέλεια ζωή, ως το αγαπημένο παιχνίδι του Άντι, όμως όλα αλλάζουν όταν έρχεται να πάρει τη θέση του ένα νέο παιχνίδι, ένας πραγματικός διαστημάνθρωπος, ο Μπαζ Λάιτγιαρ, ο οποίος παρεπιπτόντως δεν ξέρει ότι είναι παιχνίδι και ψάχνει να βρει τρόπους να επιστρέψει στον πλανήτη του. Ο Γούντι σκασμένος από τη ζήλια θα προσπαθήσει να ξεφορτωθεί τον Μπαζ, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν και οι δύο και τώρα να ψάχνουν τρόπο ο ένας να επιστρέψει στην πρώτη τέλεια ζωή του και ο άλλος στο διάστημα.

Άποψη
Το ότι τα παιχνίδια ζωντανεύουν όταν λείπουμε ή όταν κοιμόμαστε το είχα υποψιαστεί από πολύ μικρή. Μέχρι σήμερα έχω αρκουδάκι στο δωμάτιό μου που το βάφτισα αγαπημένο και το κουβαλούσα παντού μαζί μου για να μη νιώθει παραμελημένο. Συνεπώς η ιστορία των παιχνιδιών μου φάνηκε πολύ λογική και εύστοχη, ακόμα κι αν ήμουν πάνω από 10, μεγάλη κοπέλα πια. Νομίζω με τον ίδιο τρόπο ο αδερφός μου αγόρασε αρκετά παιχνίδια υποστηρίζοντας θερμά ότι εκείνα τον είχαν επιλέξει και δε γινόταν να τα αφήσει πίσω. Όταν ήμουν μικρή, λοιπόν, το βλέπαμε με τον αδερφό μου κάθε μέρα. Είχα φτάσει στο σημείο να το ξέρω όλο απ' έξω και αν τύχαινε καμιά φορά να είμαι κάπου και να βαριέμαι το έπαιζα στο μυαλό μου σε πραγματικό χρόνο (δοκιμασμένα). Είναι το πιο αγαπημένο μου παιδικό και τον Γούντι και τον Μπαζ κάποια στιγμή θέλω να τους αγοράσω σε πραγματικά παιχνίδια κι όχι σαν κάτι μούφες που κυκλοφορούσαν στα πανηγύρια και στα Goodys!! Ιδιαίτερα αγαπημένα τα τραγούδια της ταινίας από τον Τζίμη Πανούση, που τα έχω ακούσει και σε άλλες γλώσσες αλλά πιστεύω ότι στα ελληνικά τους ξεπεράσαμε!!
Στις έξτρα πληροφορίες να πω ότι είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Pixar καθώς και η πρώτη που δημιουργήθηκε εξ'ολοκλήρου από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Επίσης στην πρώτη ταινία δεν είχε συμφωνήσει η Matel να εμφανίζεται η Barbie σε κάποιες σκηνές, γιατί πίστεψαν ότι η ταινία θα αποτύχει και δεν ήθελαν να υπάρχει καμία αποτυχία στο ιστορικό της. Το Toy Story ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην Αμερική για το 1995 και η δεύτερη παγκοσμίως. Τέλος ήταν η πρώτη παιδική ταινία στα χρονικά που πήρε υποψηφιότητα για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου.
Τρέιλερ
Από μένα ένα 20+ με άριστα το 10