Περί καταστημάτων ενοικίασης ταινιών (βιντεοκλάμπ)..

Αβατάρι χρήστη
Τόνιασινε
Ονειρευτής
Αναρτήσεις: 410
Εγγραφή: 06 Οκτ 2016, 12:52

Περί καταστημάτων ενοικίασης ταινιών (βιντεοκλάμπ)..

Ανάρτησηαπό Τόνιασινε » 02 Δεκ 2016, 19:09

:νατώρα: :οργή:
Αγαπητοί μου συμφορουμίτες, έχω απίστευτα νεύρα και σκέφτηκα να αποτανθώ σε εσάς!!
Τα τελευταία χρόνια μας περιτριγυρίζει "Η κατάρα των βιντεοκλάμπ"!!
Όπου γραφόμαστε και λέμε εδώ είμαστε.. τσουπ! κλείνει! Μιας και δεν έχουμε σταθερό ίντερνετ στο σπίτι και απεγνωσμένοι απ' την παντελή έλλειψη βιντεοκλάμπ σε ακτίνα 15χλμ ήμασταν αναγκασμένοι να διανύουμε τη συγκεκριμένη απόσταση για να βρούμε ταινίες. Το εκεί κατάστημα, το οποίο έχει λογικές τιμές, αλλά κάποιες ελλείψεις ως προς κάποια είδη ταινιών, συν η γνωστή βαρεμάρα να ψάξουν για το αν υπάρχει στα αρχεία η εκάστοτε ταινία, μας οδήγησε σε αναζήτηση άλλου καταστήματος. Πριν από δυο εβδομάδες λοιπόν βρήκαμε ένα, σε απόσταση 20 χλμ αυτή τη φορά, στο οποίο κάναμε αμέσως εγγραφή και ξεκινήσαμε να νοικιάζουμε ταινίες ασύστολα!! :ρ
Επιστρέφοντας σήμερα (και για να μη μακρυγορώ άλλο) κάποιες ταινίες, μας λέει ο υπάλληλος ότι ανέβασαν τις τιμές. Η κατάσταση όταν γραφτήκαμε είχε ως εξής:
Καμιά 200αριά κωδικοί σε κατηγορία ημέρας με κόστος ενοικίασης 1,80
Οι περισσότεροι κωδικοί σε κατηγορία τριημέρου με κόστος 1,50 &
Καμιά 200αριά κωδικοί σε κατηγορία εβδομάδας με κόστος 1.00
* εδώ να σημειώσω ότι οι ταινίες δεν κατηγοριοποιούνταν με βάση την παλαιότητά τους (εν μέρη - οι καινούριες ήταν "ημέρας" - δεν τις έβαζε τριημέρου), αλλά σύμφωνα με το κατά πόσο είχαν ζήτηση!!
Τώρα η κατάσταση διαφοροποιήθηκε ως εξής:
Ό,τι πάρεις 2€!! Άσ' το κάτω αυτό είναι blue ray, το πήγαμε από 2,00 -> 2,50!!
:πανικός: :πανικός:
Μου πέσανε τα αυτιά!! Κοιτάζω τον υπάλληλο.. μου λέει " εε 13 χρόνια τις είχαμε αυτές τις τιμές!! Ξεφτίλα δεν ήταν??" Λέω ναι, αλλά τις παραανεβάσατε.. (με ύφος όχι ιδιαίτερα φιλικό) , μου λέει ο Θεατής " Θα πάμε κάτω να διαλέξουμε??" Τον κοιτάζω και του λέω "Όχι Πέτρο μου, δε θα πάμε κάτω.." κάνουμε στροφή και φεύγουμε!!
Μας έχουν μείνει άλλες δύο για επιστροφή κι όταν ξαναπάω ποιος με είδε και δε με φοβήθηκε!! Διότι καταλαβαίνω απ'τη μία να κάνουν μια μικρή αύξηση, αν και εδώ που τα λέμε με το ίντερνετ απ' τη μία και την οικονομία απ' την άλλη η μόνη σωστή κίνηση θα ήταν προσφορές και επ' ουδενί αυξήσεις αλλά τέλος πάντων.. κάνε μια λογική αύξηση!! Δηλαδή ό,τι αύξηση δεν έκαναν 13 χρόνια την κάναν μαζεμένη?? Μετά παραπονιούνται ότι κλείνουν.. εε με συγχωρείτε για την κακία μου αλλά καλά παθαίνουν!! Όλοι το ίδιο κάνουν κι όλοι έχουν την ίδια κατάληξη.. όταν είχαμε πάει την πρώτη φορά και μας εξηγούσε τα πως και τι, μας είχε πει ότι μάλλον θα αλλάξουν τις τιμές ενώ είχε προηγηθεί συζήτηση το πως πήγαμε εκεί από τόσο μακριά και ήξερε ότι τα πλησιέστερα που είχαμε κλείσανε, του είχα πει λοιπόν " προσέξτε όμως με τις αυξήσεις.. δε βλέπετε που όλοι γύρω κλείνουν σαν τα κοτόπουλα, ένα ένα παρ'τα κάτω!!" Το βιολί τους αυτοί.. βλέπετε είναι η "νταβατζιλήδικη" συμπεριφορά του μονοπωλείου, σου λέει από πού θα πάρεις?? Εε δε θα πάρω!!
Ποια είναι η γνώμη σας??

Αβατάρι χρήστη
Φαροφύλακας
Φωτόφρακτος Δροσουλίτης
Αναρτήσεις: 3393
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 09:00

Re: Περί καταστημάτων ενοικίασης ταινιών (βιντεοκλάμπ)..

Ανάρτησηαπό Φαροφύλακας » 02 Δεκ 2016, 19:36

Φαντάζομαι πως θα έχουν κι αυτοί το δίκιο τους από την άποψη πως καμιά φορά τα βάζεις κάτω και βλέπεις πώς και κατά πόσο βγαίνεις κι η αλήθεια είναι πως για τα βιντεοκλαμπάδικα δεν είναι η καλύτερη εποχή, εδώ και χρόνια, καθώς σήμερα οι περισσότεροι κατεβάζουν ταινίες από το ίντερνετ.

Από την άλλη, αν κι εσύ κάνεις 20 χλμ να πας εκεί κι 20 να γυρίσεις, δηλ. 40 χλμ. στο σύνολο, κι αν επιπλέον δανείζεσαι κάμποσες ταινίες μαζί, περιμένεις να συναντήσεις πιο "φιλικές" συνθήκες.

Κι η αύξηση μοιάζει, πραγματικά, μεγάλη. 200% στην περίπτωση που η μονόευρη πήγε στα 2. Τί να πω, κι εγώ τις κοιτάζω αρκετά τις τιμές σε όλα. Όχι επειδή δεν μπορώ να ανταπεξέλθω, αλλά επειδή θέλω να υπάρχει μια "λογική" στην χρέωση.
"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."

Αβατάρι χρήστη
Τόνιασινε
Ονειρευτής
Αναρτήσεις: 410
Εγγραφή: 06 Οκτ 2016, 12:52

Re: Περί καταστημάτων ενοικίασης ταινιών (βιντεοκλάμπ)..

Ανάρτησηαπό Τόνιασινε » 02 Δεκ 2016, 20:32

Μα ακριβώς, επειδή είναι δύσκολη περίοδος για όλους, κοιτάς σαν επαγγελματίας να προσελκύσεις πελατεία, όχι να απομακρύνεις κι αυτούς που ήδη έχεις.. αλλά μάλλον επειδή δεν έχουν όσο κόσμο θα ήθελαν, προσπαθούν να βγάλουν τα κέρδη τους απ' όσους ακόμα πατάνε στα μαγαζιά τους!! Αλλά μ' αυτό τον τρόπο μόνο χάνουν. Ειδικά τώρα της εβδομάδας μου κανε μεγάλη εντύπωση!! Από μόνος του μας είπε ότι δεν του τις ζητάνε.. δηλαδή άνθρωπέ μου, δε σου τις πέρνανε με 1,00 και θα στις πάρουνε με 2,00?? Με τι σκεπτικό λειτουργούν μερικοί.. δεν το καταλαβαίνω.. μήπως επισπεύσανε την αύξηση λόγω του ότι τις νοικιάζαμε εμείς δέκα δέκα (τις τριημέρου και της βδομάδας) και σου λέει κάτσε να κάνουμε τζίρο τώρα που τους βρήκαμε?? :χμ: :)))) :ρ :χαχα:
Την πατήσανε.. σιγά να μην.. ούτε και ξαναπατάμε!! ;)

Αβατάρι χρήστη
Ίζι
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1354
Εγγραφή: 01 Απρ 2013, 22:43

Re: Περί καταστημάτων ενοικίασης ταινιών (βιντεοκλάμπ)..

Ανάρτησηαπό Ίζι » 02 Δεκ 2016, 21:37

Φαντάζομαι είναι μια τελευταία τους απόπειρα να επιβιώσουν, στη λογική "ας το κάνουμε κι αυτό πριν το λουκέτο". Ο πνιγμένος απ τα μαλλιά του πιάνεται. Είναι τεράστια τα έξοδα συντήρησης ενός καταστήματος, και οι πελάτες συνήθως δεν γνωρίζουν τι κάνει ένας καταστηματάρχης στην προσπάθειά του να διατηρήσει τις τιμές και μαζί την πελατεία του. Σε μας ας πούμε (έχουμε ζαχαροπλαστείο με τον άντρα μου) ο φπα πήγε πρόσφατα από 13% στα 24%, όμως (παρότι θεωρητικά ο φόρος είναι του πελάτη) στα περισσότερα είδη δεν αυξήσαμε τις τιμές, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε αυτή την αύξηση από την τσέπη μας. Οι σταθεροί μας πελάτες όμως, διαμαρτυρήθηκαν στην πλειοψηφία τους για τα λίγα είδη όπου δεν μας έπαιρνε να μην αυξήσουμε τις τιμές, με το σκεπτικό ότι δεν είναι αυτές εποχές για αυξήσεις τιμών αλλά για προσφορές (έχουμε και τέτοιες). Καταλαβαίνω βέβαια ότι η αύξηση που έκαναν είναι τεράστια όμως ειλικρινά δεν νομίζω ότι το έκαναν με αλαζονεία κι "έλα μωρέ από πού θα πάρουν;" αλλά ααν μια απέλπιδα προσπάθεια να διατηρήσουν την επιχείρησή τους. Φυσικά εσείς ως πελάτες δεν είτε υποχρεωμένοι να το ανεχτείτε...
I'm not normally a praying man, but if you're up there, please save me, Superman!
-Homer Simpson

Αβατάρι χρήστη
Τόνιασινε
Ονειρευτής
Αναρτήσεις: 410
Εγγραφή: 06 Οκτ 2016, 12:52

Re: Περί καταστημάτων ενοικίασης ταινιών (βιντεοκλάμπ)..

Ανάρτησηαπό Τόνιασινε » 02 Δεκ 2016, 22:08

Ίζι μου δεν είναι το ίδιο.. άλλο ζαχαροπλαστείο και φαγώσιμα.. συτά έχουν φίρα κι άμεση επιβάρυνση φόρων. Τις ταινίες που έχει αγοράσει πριν από 20 χρόνια, έχουν βγάλει την τιμή αγοράς τους και αποφέρουν τόσα χρόνια καθαρό κέρδος ( και μπορεί να τις έχει και σαν κράχτη ) για ποιο λόγο να τις ανεβάσει τόσο?? Το ίντερνετ σίγουρα και έχει παίξει μεγάλο ρόλο αλλά καταλήγουν λίγο πριν το λουκέτο επειδή πολλοί δεν ξέρουν να δουλεύουν τα μαγαζιά τους. Εγώ αυτό πιστεύω!! Κάνε ενα ωραίο περιβάλλον, ενημερώσου για τις ταινίες, όταν σε ρωτάω αν έχεις την τάδε ταινία μη βαριέσαι να πατήσεις δέκα πλήκτρα στον υπολογιστή σου, κάνε προσφορές και πακέτα, τράβα την προσοχή των πελατών ή κάνε ένα δώρο.. ανέβασε λίγο τις τιμές αν χρειάζεται αλλά λίγο. 0,20 για παράδειγμα. Δεν πιστεύω ότι προς το παρών ο συγκεκριμένος αντιμετωπίζει πρόβλημα. Αλλά προβλέπω ότι με την πλεονεξία, θα αποκτίσει.. έτσι την πατήσανε κι οι υπόλοιποι της περιοχής. Τώρα ας τις έχει με 2,00 να κάθονται στα ράφια!! Αλλά δεν την αγαπάνε τη δουλειά τους! Δεν έχουν πάθος με τις ταινίες! Εγώ αν μπορούσα να έχω βιντεοκλάμπ θα προτιμούσα να τις έχω όσο πιο οικονομικά μπορώ κι αντί να μπαίνει μέσα ο πελάτης και να πάρει μόνο μία, να πάρει τρεις.. να γνωρίσει το σινεμά, να το αγαπήσει όπως κι εγώ και το κέρδος μου να είναι απ' την ποσότητα, όχι απ' την υψηλή τιμή.

Αβατάρι χρήστη
Βάγγυ
Ταξιδευτής
Αναρτήσεις: 257
Εγγραφή: 08 Οκτ 2014, 01:01

Re: Περί καταστημάτων ενοικίασης ταινιών (βιντεοκλάμπ)..

Ανάρτησηαπό Βάγγυ » 02 Δεκ 2016, 23:56

Κι εγώ πρόσφατα είχα πάει με φίλη μου να νοικιάσουμε μια ταινία, να θυμηθούμε τα παλιά και να συνεισφέρουμε σε αυτή την περίοδο στα βίντεοκλαμπ. Παλιότερα, οι τιμές ήταν 2€ για 2 μέρες. Πήγαμε λοιπόν να πάρουμε και παρατηρήσαμε ότι είχε ελάχιστες καινούριες ταινίες, οι περισσότερες ήταν 2-3ετίας και στα θρίλερ που θέλουμε, δεν είχε τίποτα από 2010 και μετά (πέρα από ελαχιστότατες περιπτώσεις). Πήραμε λοιπόν μία, για να μη φύγουμε και με άδεια χέρια. Την πήραμε Τετάρτη βράδυ και την επιστρέψαμε Παρασκευή πρωί, όπου πληρώσαμε 3€. Το γιατί; Άγνωατο!
"There was no harbor for hope" R. Lupton

Αβατάρι χρήστη
Τόνιασινε
Ονειρευτής
Αναρτήσεις: 410
Εγγραφή: 06 Οκτ 2016, 12:52

Re: Περί καταστημάτων ενοικίασης ταινιών (βιντεοκλάμπ)..

Ανάρτησηαπό Τόνιασινε » 03 Δεκ 2016, 00:05

Δε ρωτήσατε?? Μάλλον τις έκανε ημέρας και σας χρέωσε 1€ καθυστέρηση..

Αβατάρι χρήστη
Ίζι
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1354
Εγγραφή: 01 Απρ 2013, 22:43

Re: Περί καταστημάτων ενοικίασης ταινιών (βιντεοκλάμπ)..

Ανάρτησηαπό Ίζι » 03 Δεκ 2016, 15:27

Τόνιασινε έγραψε:Αλλά δεν την αγαπάνε τη δουλειά τους! Δεν έχουν πάθος με τις ταινίες! Εγώ αν μπορούσα να έχω βιντεοκλάμπ θα προτιμούσα να τις έχω όσο πιο οικονομικά μπορώ κι αντί να μπαίνει μέσα ο πελάτης και να πάρει μόνο μία, να πάρει τρεις.. να γνωρίσει το σινεμά, να το αγαπήσει όπως κι εγώ και το κέρδος μου να είναι απ' την ποσότητα, όχι απ' την υψηλή τιμή.

Στη γειτονιά μου έκλεισαν τα περισσότερα βίντεοκλαμπ, και μεταξύ τους μια οικογενειακή αλυσίδα που υπήρχε εδώ και στα γύρω προάστια από τη δεκαετία του '80! Αυτά τα μαγαζιά δεν έκλεισαν επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν αγαπούσαν τη δουλειά τους ή δεν είχαν όρεξη, καλές ιδέες κ.ο.κ. Αντίθετα, οι άνθρωποι γνώριζαν πολύ καλά τη δουλειά. Έμπαινα μέσα και ο γιος του ιδιοκτήτη μου πρότεινε όχι μία, πέντε ταινίες, ακριβώς πάνω στο γούστο μου! Έκαναν και επισκευές συσκευών και άλλα τέτοια. Και είχαν και πολύ καλές προσφορές, με αναρίθμητους εβδομαδιαίους τίτλους στο 1 ευρώ. Δυστυχώς, τα μαγαζιά αυτά έκλεισαν γιατί έμπαιναν μέσα, ό,τι κι αν έκαναν. :(

Παρεμπιπτόντως έχω ζήσει από μέσα τη χρυσή εποχή των βίντεοκλαμπ, μια που είχαν οι δικοί μου για κάποια χρόνια όταν ήμουν παιδί. Έχω αξέχαστες αναμνήσεις απ' αυτό το μέρος! :))
I'm not normally a praying man, but if you're up there, please save me, Superman!
-Homer Simpson

Αβατάρι χρήστη
Τόνιασινε
Ονειρευτής
Αναρτήσεις: 410
Εγγραφή: 06 Οκτ 2016, 12:52

Re: Περί καταστημάτων ενοικίασης ταινιών (βιντεοκλάμπ)..

Ανάρτησηαπό Τόνιασινε » 03 Δεκ 2016, 15:36

Ε καλά, εγώ μιλάω για πολλούς, όχι για όλους. Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις που μια αναποδιά τα φέρνει όλα άνω κάτω και δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Πάντως στην πλειοψηφία, εγώ δεν έχω συναντήσει τέτοια δείγματα.

Αβατάρι χρήστη
Φαροφύλακας
Φωτόφρακτος Δροσουλίτης
Αναρτήσεις: 3393
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 09:00

Re: Περί καταστημάτων ενοικίασης ταινιών (βιντεοκλάμπ)..

Ανάρτησηαπό Φαροφύλακας » 03 Δεκ 2016, 21:06

Στην δική μου πόλη, στα βιδεοκλάμπ πριν κλείσουν, ήταν όλοι (μα όλοι) άσχετοι από σινεμά.
"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."


Επιστροφή “Διάφορα Άσχετα”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 2 επισκέπτες