Guardians of the Galaxy (Φύλακες του Γαλαξία) (2014)

Αβατάρι χρήστη
Φαροφύλακας
Φωτόφρακτος Δροσουλίτης
Αναρτήσεις: 3453
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 09:00

Guardians of the Galaxy (Φύλακες του Γαλαξία) (2014)

Ανάρτησηαπό Φαροφύλακας » 15 Ιαν 2015, 21:45

Image

Τίτλος: Guardians of the Galaxy
Ελληνικός τίτλος: Φύλακες του Γαλαξία
Έτος παραγωγής: 2014
Σκηνοθεσία: James Gunn
Σενάριο: James Gunn, Nicole Perlman
Ηθοποιοί: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista…
Πρωτότυπη μουσική: Tyler Bates
Διάρκεια: 121΄
imdb

Υπόθεση
Τέσσερις τυχοδιώκτες συναντιούνται και σχηματίζουν από ανάγκη μια ομάδα η οποία έχει στα χέρια της ένα ιδιαίτερο αντικείμενο, θέλγητρο για πολλούς.

Image

Άποψη
Ταινία επιστημονικής φαντασίας, βασισμένη σε κόμιξ της Marvel, με διάχυτο χιούμορ και πολλή δράση.

Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα σύμπαν έξω από την Γη, όπου γήινοι και μια μεγάλη ποικιλία εξωγήινων συνυπάρχουν, κατά την λογική του Πολέμου των Άστρων αλλά και του StarTrek. Και πράγματι, η ταινία από το ξεκίνημά της μου θύμισε πολύ ευχάριστα εκείνες τις πρώτες ταινίες του "Πολέμου των Άστρων" πού με μάγεψαν παιδί, με όλη την απλοϊκότητα πως υπάρχουν εξωγήινοι που είναι σαν… γήινοι, απλά με άλλο χρώμα δέρματος και κάποια άλλη μικρή ανατομική ιδιαιτερότητα, και πως σε όποιον πλανήτη και να πας η βαρύτητα και η σύσταση του αέρα είναι πάντα ολόιδιες με αυτές στην Γη. Πράγματα που δεν μας ενοχλούν ακριβώς γιατί αυτό είναι το μαγικό στοιχείο που δεχόμαστε, και η ταινία θέλει πρωτίστως να προσφέρει θέαμα και γέλιο ώστε να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας, πράγμα που μάλλον το καταφέρνει καλά.

Πολύ καλός σαν Peter Quill ο Chris Pratt σε έναν χιουμοριστικό περιπετειώδη ρόλο που θυμίζει Χαν Σόλο, και ασφαλής επιλογή η όμορφη μαύρη της επιστημονικής φαντασίας Zoe Saldana. Όμως κατά κάποιον ρόλο την παράσταση κλέβει… το μεταλλαγμένο ρακούν (με φωνή του Bradley Cooper) σε άλλη μια καταπληκτική επίδοση του δημιουργικού cgi. Και κατά κάποιον τρόπο μού φαίνεται κάπως αστείο το ότι χρειάστηκε να επιστρατευτεί ο νταγλαράς Vin Diesel σαν φωνή ενός από τους ήρωες, απλά και μόνο για να πει ξανά και ξανά "I’m Groot"

Πέρα από την πρωτότυπη μουσική του Tyler Bates η ταινία ντύνεται με ποπ χιτάκια της δεκαετίας του ’80, πολύ ευχάριστα στα δικά μου αφτιά. Μέσα σε όλα ζήλεψα και το ντύσιμο του ήρωα Peter Quill, και τα εύσημα πάνε στην καταπληκτική σχεδιάστρια Alexandra Byrne.

Τρέιλερ

"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."

Αβατάρι χρήστη
Ζόφος
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 698
Εγγραφή: 03 Σεπ 2014, 20:18

Re: Guardians of the Galaxy (Φύλακες του Γαλαξία) (2014)

Ανάρτησηαπό Ζόφος » 18 Ιαν 2015, 12:15

Από τις καλύτερες -μη πούμε η καλύτερη- που έβγαλε η Marvel μέχρι τώρα! Και μπαίνει σίγουρα και στις λίστες με τις κορυφαίες του 2014.

Αν και οι ήρωες αυτοί δεν είναι και τόσο γνωστοί όπως ο Spiderman, οι X-Men ή οι Avengers (πλην του Drax the Destroyer ίσως), καταφέραν να γίνουν εξίσου αγαπητοί.

Κι ενώ συχνά ταινίες με τέτοιο θέμα προσπαθούν σκληρά να γίνουν πειστικές, αυτή φάνηκε πιο ευχάριστη ακριβώς γιατί δε παίρνει τον εαυτό της τόσο σοβαρά.

Αβατάρι χρήστη
Ζόφος
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 698
Εγγραφή: 03 Σεπ 2014, 20:18

Re: Guardians of the Galaxy (Φύλακες του Γαλαξία) (2014)

Ανάρτησηαπό Ζόφος » 01 Μάρ 2017, 11:30



Αβατάρι χρήστη
Ονειρευτής
Ταξιδευτής
Αναρτήσεις: 296
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 21:35

Re: Guardians of the Galaxy (Φύλακες του Γαλαξία) (2014)

Ανάρτησηαπό Ονειρευτής » 01 Μάρ 2017, 21:55

Αποφάσισα να δω αυτή την ταινία συγκεκριμένα προχθές, και αυτό επειδή πριν από μερικές ημέρες είδα το τρέιλερ από το Guardians Of The Galaxy Vol. 2 που μου θύμισε πως αυτή την ταινία την είχα προσπεράσει όταν πρωτοπαίχθηκε στους κινηματογράφους, μα και αργότερα όταν είχε κυκλοφορήσει σε dvd. Τελικά την είδα και θα συμφωνήσω μαζί σου Φαροφύλακα, πως σε πολλά σημεία θύμιζε Star Wars και ιδιαίτερα κατ’ εμέ, στην μάχη με τα αστρόπλοια.
Η εισαγωγή και τα πρώτα 20 λεπτά της ταινίας κατά την γνώμη μου ήταν εξαιρετικά, μα στην συνέχεια κάπου έχασε το ενδιαφέρον της χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν την παρακολούθησα με ευχαρίστηση ως το τέλος. Μου άρεσε παρομοίως η μουσική υπόκρουση, και σε γενικές γραμμές η ταινία μου άφησε καλές εντυπώσεις, μα σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα πως είναι και η καλύτερη ταινία της Marvel Studios.

(Για τη ιστορία οι Guardians of the Galaxy πρωτοκυκλοφόρησαν σε κόμικ τον Ιανουάριο του 1968 στο τεύχος 18 του Marvel Super Heroes Vol. 1. Η ομάδα δημιουργήθηκε ως αντίμετρο για την εισβολή των Badoon το 3007, η οποία συνέτριψε τον Πλούτωνα, τον Ερμή, το Δία και την Γη. Οι Guardians νίκησαν τους Badoon το 3015 και έπειτα έγιναν τυχοδιώκτες.
Σύμφωνα με το κόμικ έχουν ταξιδέψει στην τωρινή πραγματικότητα της Γης αρκετές φορές και έχουν γίνει επίτιμα μέλη των Avengers. Οι περιπέτειες των Guardians στην δική τους πραγματικότητα περιλάμβαναν μια αποστολή για την ασπίδα του Captain America. Η αρχική ομάδα αποτελούταν από τους: Spirit of Vengeance ( Ghost Rider), Martinex, Replica, Phoenix IX, Hollywood (ένας μελλοντικός Wonder Man), και ο πρώην αγγελιοφόρος του Galactus ο Firelord. Κατά καιρούς υπήρξαν διάφορες αλλαγές στην σύνθεση τους. Η σύνθεση της ομάδας στην συγκεκριμένη ταινία πιθανόν να προέρχεται από πιο σύγχρονες δημοσιευμένες ιστορίες που δεν γνωρίζω).
So come up to the lab, and see what's on the slab, I see you shiver with anticipation.
But maybe the rain, is really to blame, so I'll remove the cause ... but not the symptom.

Αβατάρι χρήστη
Μπιατριξ Κιντο
βιντεοβάτης
Αναρτήσεις: 985
Εγγραφή: 17 Αύγ 2018, 13:25

Re: Guardians of the Galaxy (Φύλακες του Γαλαξία) (2014)

Ανάρτησηαπό Μπιατριξ Κιντο » 04 Νοέ 2018, 10:50

Θα το ηθελα με περισσοτερο δραματικο υφος και λιγοτερο ''cool''. Δεν με ενθουσιασε. :όχισουλέω:
Ουτε οι χαρακτηρες μου φανηκαν ιδιαιτερα ενδιαφεροντες. Και αυτο το ειδος χιουμορ γενικα δεν με τρελαινει... ενα 4ρακι του δινω. :ανέκφραστος:
"Κι εκεί που νόμιζες ότι δεν θα ξανανιώσεις ποτέ κάτι τόσο δυνατό, έρχεται κάποιος και σου δείχνει ότι το ποτέ είναι μεγάλη λέξη. . ."

Αβατάρι χρήστη
Ξενέρωτας
Ονειρευτής
Αναρτήσεις: 355
Εγγραφή: 17 Ιούν 2013, 17:32

Re: Guardians of the Galaxy (Φύλακες του Γαλαξία) (2014)

Ανάρτησηαπό Ξενέρωτας » 05 Νοέ 2018, 14:39

Πολυ ευχαριστη ταινια. Δεν ειναι ουτε αμιγως διαστημικη ουτε αμιγως σουπερηρωικη αλλα εχει πολλη φαντασια. Δε θυμιζε και τοσο Μαρβελ, αλλα φανταζομαι οτι ουτε το συγκεκριμενο κομικ ειναι πολυ Μαρβελ (παροτι διαδραματιζεται στο ιδιο συμπαν)

Αυτο που με αφησε ανικανοποιητο ειναι οτι δε δινει και τοσο πολυ ατμοσφαιρα διαστημικης οπερας. Υποτιθεται οτι υπαρχει ενας διαστημικος πολιτισμος οπου επικρατει η Αυτοκρατορια Νοβα και διαφοροι κακοι και κακοι εξωγηινοι, αλλα δεν αναπτυσσεται τοσο.
Είμαι στην πολύ φάση δικέ μου, αλλά εσύ ξηγιέσαι στο αλλιώς και μου τη βγαίνεις με κόκκινο να πούμε! -- Γιάννης Δαλιανίδης, 1980ς


Επιστροφή “δεκαετία του 2010”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 1 επισκέπτες