Ποια ταινία είδες πρόσφατα;

Αβατάρι χρήστη
Θεατής
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 647
Εγγραφή: 07 Οκτ 2016, 19:34

Re: Ποια ταινία είδες πρόσφατα;

Ανάρτησηαπό Θεατής » 01 Οκτ 2018, 04:17

Ειδα το Miss Violence του Αβρανά...εντάξει, γι'αυτο γουσταρω το φορουμ μας εδώ...αυτή την ταινία που κυκλοφορεί απο το 2013 κατά 99% δεν θα την είχα πάρει πρέφα αν δεν ηταν ο Νικόλας να μου την επισημάνει...και πραγματικά θα ήταν κρίμα να την έχανα.

Η ταινία μου άρεσε παρα πολύ αλλά δυστυχώς το τέλος της με έκανε έξω φρενών...αυτό το έχει καταφέρει άλλη μια ελληνική, η "Στρέλλα"...και ρωτάω τώρα εγώ:μα γιατί καταστρέφουν έτσι τις ταινίες τους οι δημιουργοί?

Ας εξηγηθώ καλύτερα όμως:
Μου κάνεις ένα τέτοιο φοβερά ρεαλιστικό (τα ακουμε στις ειδήσεις καθε τόσο) κοινωνικό δράμα, το σκηνοθετείς υπέροχα μετατρέποντάς το σε θρίλερ αγωνίας, προϊδεάζεις συνέχεια για το τι συμβαίνει τον θεατή αλλά δεν του τα δίνεις και στο πιάτο,έχεις αξιοπρεπεστατες ερμηνείες κοντά στο Λανθιμικό-αυτιστικό στιλ που δείχνει να ταιριάζει γάντι σε τέτοιου ειδους ταινίες...

...και πας και μου βάζεις οτι την λύτρωση την δινει τελικά ποιά???? Η μαμά-γιαγιά??? Που περίμενε τι? Μετα απο 25-30 χρόνια κακοποίησης του χειρίστου είδους και αφού δεν γλίτωσε ουτε το μικρό κοριτσάκι να αντιδράσει? Και αφού έκανε οτι έκανε μετά όλα καλά? Μηπως έπρεπε κι αυτη και η κόρη της με το ιδιο μαχαίρι να κοψουν και τον δικό τους λαιμό?? Ετσι τουλάχιστον καπως θα τρωγόταν...


Ουφ τα είπα και έδιωξα την ένταση που δεν κατάφερε να κανει ο Αβρανάς... :))))

Και τώρα πως βαθμολογείται αυτή η ταινία? Μέχρι και 5 λεπτά πριν το τέλος παρακολουθούσα σχεδόν μαγεμένος...το τέλος όμως με ξενέρωσε αφάνταστα...απο την άλλη κάποιος θα πει οτι έτσι τείνει περισσότερο προς τον ρεαλισμό καθώς αυτό συμβαίνει συνήθως...ενα οχταρι λοιπόν και την συστήνω προς θέαση (όπως και την Στρέλλα άλλωστε) ανεπιφύλακτα...

Νικόλα να'σαι καλά :πάνω:
Το να διαβάζεις μεταφρασμένη ποίηση είναι σαν να κολυμπάς με αδιάβροχο...

Αβατάρι χρήστη
Χήθκλιφ
Ονειρευτής
Αναρτήσεις: 435
Εγγραφή: 30 Σεπ 2013, 03:14

Re: Ποια ταινία είδες πρόσφατα;

Ανάρτησηαπό Χήθκλιφ » 01 Οκτ 2018, 20:35

Καλησπέρα σας αγαπημένοι, έπειτα από αρκετό καιρό.. το 2018 είναι για εμένα, από κινηματογραφικής τουλάχιστον πλευράς, μια ιδιαίτερα ατυχής χρονιά. Δυστυχώς κοιτώντας τις φετινές μου καταχωρήσεις στην imdb (ακολούθησα το παράδειγμα του Νικόλα και πλέον κρατώ ετήσια λίστα τίτλων, όχι μόνο γιατί κάνει ευκολότερο τον απολογισμό στο τέλος του έτους αλλά και επειδή διαπίστωσα ότι οι βαθμολογίες μου για αρκετές ταινίες χάνονται χωρίς κάποιον λόγο με αποτέλεσμα να κυνηγώ τίτλους στις ιδωμένες..) διαπιστώνω ότι και λιγοστές είναι και λησμονητέες ως εμπειρίες.

Για παράδειγμα θα αναφερθώ στο εξής που μου συνέβη την περασμένη εβδομάδα... έβαλα να δω την ταινία Blue Sunshine / Αδίστακτοι Δολοφόνοι (1977) (3/10) η οποία από την αρχή μου φαινόταν γνώριμη αλλά ταυτόχρονα άγνωστη. Αφού είδα γύρω στο εικοσάλεπτο ξάφνου άρχισα να ανακαλώ πως την είχα δει πριν μερικούς μήνες κι ας μην θυμόμουν σχεδόν τίποτα. Απογοητευμένη την έτρεξα μέχρι τέλους για να θυμηθώ τι είδα και στη συνέχεια αποφάσισα απτόητα να δοκιμάσω την τύχη μου με μια άλλη. Βάζω λοιπόν να δω την ταινία The Eiger Sanction / Ο Δολοφόνος των Άλπεων (1975) (3/10) για να διαπιστώσω πάλι στο εικοσάλεπτο ότι κι αυτή κάτι μου θυμίζει... κτλ κτλ (δύο στις δύο αποτυχίες σε μια μέρα αρκούσαν και δεν επιχείρησα τρίτη φορά).

Δεν ξέρω αν έχασα την ευστοχία επιλογών που είχα άλλοτε η αν κυρίως έχασα την ικανότητα να μπαίνω σε αυτό που βλέπω και να το ζω. Κλίνω προς το τελευταίο και αυτό με στεναχωρεί και με προβληματίζει καθώς οι θεάσεις μου είναι πια σχεδόν απαθείς. Όπως και να'χει, συνεχίζω να βλέπω ταινίες και ακολουθούν κάποιοι τίτλοι από τις προηγούμενες μέρες

Pa Νegre / Μαύρο Ψωμί (2010) Στην Καταλανική εξοχή κατά τα χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο ένα αγόρι, ο Αντρέου μέσα από μια πορεία απομυθοποίησης ανακαλύπτει την υποκρισία και τον παραλογισμό των ανθρώπων αποφασίζοντας ότι δεν οφείλει τίποτα σε κανέναν παρά μόνο στον εαυτό σου. Μου πήρε κάποια χρόνια να αποτολμήσω να δω άλλη δημιουργία του Βιλαρόνγκα μετά την συγκλονιστική εμπειρία ταύτισης με το λατρεμένο Τras el Cristal. Κάνοντας την αρχή με την συγκεκριμένη, η οποία ήταν μια αξιοπρεπής ταινία με αρκετές δυνατές εικόνες που δεν κατάφερε ωστόσο να με παρασύρει συναισθηματικά ή εγκεφαλικά σκέφτομαι πως η πρώτη ίσως είναι μοναδική στην φιλμογραφία του. (6/10)

Geoul sokeuro / Into the Mirror (2003)
Κορεάτικη ταινία μυστηρίου με στοιχεία τρόμου που αν δεν έπαιζε με τα αγαπημένα μοτίβα του καθρέφτη και του ανεστραμμένου κόσμου μέσα του θα μου ήταν αδιάφορη μια και η βασική πλοκή είναι μάλλον ανέμπνευστη. Μυστηριώδη αντικείμενα από μόνοι τους οι καθρέφτες, αποτελούν θεωρητικά μια καλή αφετηρία για μια ατμοσφαιρική και ανατριχιαστική ταινία που όμως εδώ είναι μάλλον τετριμμένη με σεναριακά κενά. Παρόλα αυτά είχε τις στιγμές της και το τέλος αν και 'αναμενόμενα ανατρεπτικό' δεν ήταν πολύ κακό. (5/10)

Albert Nobbs (2011)
Μια γυναίκα φοβισμένη έχει επιλέξει την παρενδυσία για να επιβιώσει στο Δουβλίνο του 19ου αιώνα αλλά η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο όταν κάποια στιγμή αρχίζει να λαχταρά μια πιο συντροφική ζωή. Ήρεμη, αθόρυβη και θλιβερή ταινία με μια δυνατή ερμηνεία από την Γκλεν Κλόουζ αλλά ασφυκτικά αδιέξοδη με άδοξη κατάληξη (το ύφος ωστόσο και η ατμόσφαιρα μου θύμισαν την πολυαγαπημένη Μαίρη Ράιλι). (6/10)

The Strange Case of Dr. Jekyll and Miss Osbourne / Ο Δρ Τζέκιλ και οι γυναίκες (1981)
Μια αξιοπερίεργη ταινία με 'πειραγμένη' την βασική πλοκή της γνωστής ιστορίας του Στήβενσον. Ατμοσφαιρική, ονειρώδης και αρκετά τολμηρή, όμως μάλλον ασυνάρτητη και ασυνεπής. Γενικά, περίμενα πολύ περισσότερα και καθώς το κλείσιμο με την τελευταία σεκάνς μου άρεσε πολύ, θα μπορούσε να με κερδίσει αν το προηγούμενο σύνολο ήταν λιγότερο άψυχο. (6/10)

Dead of Night / Κυνηγητό Θανάτου (1974)
Η οικογένεια του Άντι, ο οποίος πολεμά στο Βιετνάμ δεν λαμβάνει πια νέα του. Όταν τους ανακοινώνεται ο θάνατός του, η μητέρα του αρνείται πεισματικά να το δεχτεί και συνεχίζει να τον περιμένει, ώσπου ένα βράδυ ο Άντι επιστρέφει φανερά αλλαγμένος.. Μια πολύ ιδιαίτερη ταινία τρόμου, ανατριχιαστική και παράλληλα συγκινητική με ένα πολύ δυνατό, άρτιο φινάλε. Ο πρωταγωνιστής είχε μια αλλόκοτη ομοιότητα με κούκλα εγγαστρίμυθου κάτι που έκανε την ήδη ζοφερή παρουσία του ακόμη πιο ανησυχητική. (8/10)

Annihilation (2018)
Διάβασα τα σχόλια του Φαροφύλακα με μεγάλο ενδιαφέρον αφού εμένα η ταινία παραδόξως και εντελώς ανέλπιστα μου άρεσε πολύ. Συμφωνώ με όσα έγραψε πως τον ενόχλησαν και καταλαβαίνω γιατί δεν του άρεσε καθόλου.

Εμένα από την αρχή σχεδόν με συνεπήρε. Ένιωθα μια νύξη υπαρξιακής φρίκης να ελλοχεύει ανάμεσα στα πλάνα με την στοιχειωμένη μουσική να συμπληρώνει την απόκοσμη αίσθηση ενώ όσο προχωρούσε, ανακάλυπτα σημαντικές για μένα αναφορές και έκανα συσχετισμούς με στοιχεία από άλλες δημιουργίες που με έχουν αγγίξει (ταινίες και όχι μόνο). Αναδύθηκαν εικόνες, νοήματα, υφές από τις Στάλκερ, Σανατόριο της Κλεψύδρας, Σολάρις, Νeon Demon κ.α. έως και από τα μυστικά της Βαβυλώνας του Μπάρκερ - που αν και το μίσησα σαν σύνολο, υπήρχαν σε αυτό δύο διαβρωτικά θλιβερές σκηνές που έγραψαν μέσα μου, κάτι από τις οποίες βρήκα στην συγκεκριμένη ταινία.

Επίσης μου άρεσε πολύ η σκηνή κοντά στο τέλος με την πρωταγωνίστρια αντιμέτωπη με το αλλόκοσμο πλάσμα - ομοίωμα της που σε συνδυασμό πάντα με την παράξενη μουσική σχημάτισαν ένα ιδιαίτερα αμφίσημο σύμπλεγμα απειλής και ερωτισμού. (8/10)
"Parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.."

Αβατάρι χρήστη
Μπιατριξ Κιντο
βιντεοβάτης
Αναρτήσεις: 985
Εγγραφή: 17 Αύγ 2018, 13:25

Re: Ποια ταινία είδες πρόσφατα;

Ανάρτησηαπό Μπιατριξ Κιντο » 02 Οκτ 2018, 10:20

Welcome back! :))) :μπράβο:
"Κι εκεί που νόμιζες ότι δεν θα ξανανιώσεις ποτέ κάτι τόσο δυνατό, έρχεται κάποιος και σου δείχνει ότι το ποτέ είναι μεγάλη λέξη. . ."

Αβατάρι χρήστη
Νικόλας Δε Κιντ
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1449
Εγγραφή: 12 Οκτ 2014, 21:29

Re: Ποια ταινία είδες πρόσφατα;

Ανάρτησηαπό Νικόλας Δε Κιντ » 02 Οκτ 2018, 11:55

Χήθκλιφ έγραψε:Dead of Night / Κυνηγητό Θανάτου (1974)
Η οικογένεια του Άντι, ο οποίος πολεμά στο Βιετνάμ δεν λαμβάνει πια νέα του. Όταν τους ανακοινώνεται ο θάνατός του, η μητέρα του αρνείται πεισματικά να το δεχτεί και συνεχίζει να τον περιμένει, ώσπου ένα βράδυ ο Άντι επιστρέφει φανερά αλλαγμένος.. Μια πολύ ιδιαίτερη ταινία τρόμου, ανατριχιαστική και παράλληλα συγκινητική με ένα πολύ δυνατό, άρτιο φινάλε. Ο πρωταγωνιστής είχε μια αλλόκοτη ομοιότητα με κούκλα εγγαστρίμυθου κάτι που έκανε την ήδη ζοφερή παρουσία του ακόμη πιο ανησυχητική. (8/10)


Χήθκλιφ αυτή η ταινία φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα.
Λέω να την δω, μιας και τελευταίως ψάχνω για καμιά καλή ταινία τρόμου! :ναι:

Σε άλλα νέα, είδα και γω κάποιες ταινίες την περασμένη εβδομάδα!

Kimi no na wa. / You name. (2016)
Animation Ιαπωνικής καταγωγής!
Δυο έφηβοι, ο Τάκι και η Μιτσούχα, ζουν σε διαφορετικές πόλεις της Ιαπωνίας, αλλά κατά έναν περίεργο τρόπο στα όνειρα τους φαίνεται πως αλλάζουν σώματα. Προσπαθώντας να επικοινωνήσουν με κάθε δυνατό τρόπο, διαπιστώνουν πως κάτι πολύ κακό πρόκειται να συμβεί.
Ενδιαφέρουσα ταινία, αλλά με αρκετές αδυναμίες στην πλοκή και το φινάλε.
Θυμίζει αρκετά το "Eternal Sunshine of a spotless mind" και το "Of Body and Soul"...
6/10

Peeping Tom / Ο ηδονοβλεψίας (1960)
Ένας νεαρός και συνεσταλμένος καμεραμάν, δολοφονεί γυναίκες και προσπαθεί να απαθανατίσει τις εκφράσεις τρόμου λίγοι πριν τον θάνατο.
Η ταινία ξεκινάει πολύ ωραία, με αρκετά κοντινά πλάνα και επιβλητική μουσική. Όμως στην πορεία εξασθενεί...
Κάπου ακολουθεί ένα κλασικό μοτίβο δολοφόνος γυναικών - γνωριμία με γυναίκα - εξιλέωση, κάτι το οποίο με εκνεύρισε και μου χάλασε την θέαση. Παρόλα αυτά, μου άρεσε πολύ στον ρόλο του συνεσταλμένου ψυχοπαθούς ο Καρλχάινζ Μπομ γιαυτό και ανέβασα λίγο την βαθμολογία μου!!
6/10
Excuse me... I dislike being touched... an Eastern prejudice

Αβατάρι χρήστη
Μπιατριξ Κιντο
βιντεοβάτης
Αναρτήσεις: 985
Εγγραφή: 17 Αύγ 2018, 13:25

Re: Ποια ταινία είδες πρόσφατα;

Ανάρτησηαπό Μπιατριξ Κιντο » 03 Οκτ 2018, 14:42

Εγω σημερα ειδα το Requiem For A Dream, ηταν ετσι οπως το περιεγραφαν τελικα...ωμο, σκληρο και βαναυσο...με ψυχοπλακωσε, ειδικα προς το τελος...παρ'ολα αυτα, η σκηνοθεσια ηταν ιδιαιτερη, η ερμηνεια της Ελεν Μπερστιν αψογη και καταλαβαινεις ευκολα το μηνυμα που περναει η ταινια...

Απλα περιμενα να επελθει η λυτρωση και να υπαρχει ενα happy end ας πουμε, οχι να καταληξουν ολοι...ετσι οπως καταντησαν...κι αυτη η Σαρα, ενα φορεμα ηθελε να βαλει, και κατεληξε στο ψυχιατρειο...πολυ μιζερο, εκει στεναχωρεθηκα... :( Βεβαια, το χειροτερο ηταν που εκοψαν το χερι του Χαρι...αλλα ουτε και ηθελα η Μαριον να πουλαει το κορμι της για τη δοση της...


Δε βαζω βαθμο γιατι ενω μου εκανε εντυπωση, δεν μπορω να καταλαβω αν μου αρεσε η οχι...παντως, σιγουρα ειναι απο τις ταινιες που δεν θα ξαναεβλεπα με τιποτα 2η φορα... :γρμβ:
"Κι εκεί που νόμιζες ότι δεν θα ξανανιώσεις ποτέ κάτι τόσο δυνατό, έρχεται κάποιος και σου δείχνει ότι το ποτέ είναι μεγάλη λέξη. . ."

Αβατάρι χρήστη
Φαροφύλακας
Φωτόφρακτος Δροσουλίτης
Αναρτήσεις: 3453
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 09:00

Re: Ποια ταινία είδες πρόσφατα;

Ανάρτησηαπό Φαροφύλακας » 05 Οκτ 2018, 22:53

Ομοίως.

( Έχουμε και νήμα ;) )

Στο μεταξύ ξανάδα το Sicario (2015). Ο απόλυτος θαυμασμός μου γι' αυτήν την ταινία. Την βρήκα άψογη και στην 2η θέαση και από το 9 την πάω στο 10άρι.
:ναι:
"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."

Αβατάρι χρήστη
Φαροφύλακας
Φωτόφρακτος Δροσουλίτης
Αναρτήσεις: 3453
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 09:00

Re: Ποια ταινία είδες πρόσφατα;

Ανάρτησηαπό Φαροφύλακας » 11 Οκτ 2018, 23:19

Είδα πριν μερικές μέρες το The Time Traveler's Wife (2009).

Είχε την αίσθηση της ταινίας που πετυχαίνεις στην τηλεόραση και κολλάς να βλέπεις, δίχως αξιώσεις. Εγώ, βέβαια, την είδα στον υπολογιστή. Ειδικά από την μέση και έπειτα άνοιξα και εξελάκια κι έκανα τις δουλειές μου όσο έπαιζε. Άντε ένα 4☆.

Χήθκλιφ έγραψε:Annihilation (2018)
Εμένα από την αρχή σχεδόν με συνεπήρε. Ένιωθα μια νύξη υπαρξιακής φρίκης να ελλοχεύει ανάμεσα στα πλάνα με την στοιχειωμένη μουσική να συμπληρώνει την απόκοσμη αίσθηση
Τυχερή. Διότι εντωμεταξύ, είναι ένα πολύ αγαπημένο μου θέμα "το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε". Κάτι που το έχω νιώσει σε όνειρα και που στον κινηματογράφο εγώ το βρήκα σε δευτεροκλασάτες ταινίες όπως το Monsters.
"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."

Αβατάρι χρήστη
Μπιατριξ Κιντο
βιντεοβάτης
Αναρτήσεις: 985
Εγγραφή: 17 Αύγ 2018, 13:25

Re: Ποια ταινία είδες πρόσφατα;

Ανάρτησηαπό Μπιατριξ Κιντο » 20 Οκτ 2018, 21:09

Προχθες ειδα το Nausicaa Of The Valley Of The Wind (1984/2005*). Αλλη μια φοβερη ταινια απο τον Hayao Miyazaki. Μου αρεσε πολυ. Κυριως οι χαρακτηρες μου αρεσαν περισσοτερο. Θα εβαζα ενα 8/10. :μπράβο:

*Εβαλα δυο ημερομηνιες διοτι η version με την αγγλικη μεταγλωτισση (που ειδα εγω) κυκλοφορησε το 2005.
"Κι εκεί που νόμιζες ότι δεν θα ξανανιώσεις ποτέ κάτι τόσο δυνατό, έρχεται κάποιος και σου δείχνει ότι το ποτέ είναι μεγάλη λέξη. . ."

Αβατάρι χρήστη
Μπιατριξ Κιντο
βιντεοβάτης
Αναρτήσεις: 985
Εγγραφή: 17 Αύγ 2018, 13:25

Re: Ποια ταινία είδες πρόσφατα;

Ανάρτησηαπό Μπιατριξ Κιντο » 21 Οκτ 2018, 16:35

Ειδα χθες βραδυ στο ΕΡΤ1 το Stand Up Guys (2012) με Αλ Πατσινο και Κριστοφερ Γουοκεν. Καλη ταινια, δεν περιμενα να ειναι τοσο καλη. Δεν ειναι αριστουργημα αλλα περναει ευχαριστα η ωρα... 8/10 :μπράβο:
"Κι εκεί που νόμιζες ότι δεν θα ξανανιώσεις ποτέ κάτι τόσο δυνατό, έρχεται κάποιος και σου δείχνει ότι το ποτέ είναι μεγάλη λέξη. . ."

Αβατάρι χρήστη
Νικόλας Δε Κιντ
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1449
Εγγραφή: 12 Οκτ 2014, 21:29

Re: Ποια ταινία είδες πρόσφατα;

Ανάρτησηαπό Νικόλας Δε Κιντ » 06 Νοέ 2018, 10:46

Χθες κάθισα να δω την ταινία "Κafka" (1991) του Στήβεν Σόντερμπεργκ...
Τι να πω...
Ειλικρινά δεν περίμενα να είναι τόσο χάλια.
Σαν ιδέα φαινόταν καλή. Γυρισμένη στην Πράγα, ασπρόμαυρη με καφκική ατμόσφαιρα. Πίστευα ότι θα μου άρεζε!!

Πόσο έξω έπεσα!
Μιλάμε για ένα συνονθύλευμα χαζομάρας πασπαλισμένο με αναφορές σε βιβλία του Κάφκα αλλά και στην ζωή του...
Το τέλος δε! Για τα μπάζα!
Η ταινία έγινε έγχρωμη (!!!!) και η υπόθεση εξελίχθηκε σε κάτι ανάμεσα από ΕΦ και θρίλερ. :όχισουλέω:
3/10 επιεικώς, για τον Τζέρεμι Άιρονς και την μαγευτική Πράγα...
Excuse me... I dislike being touched... an Eastern prejudice


Επιστροφή “Οθόνων Διάφορα”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 2 επισκέπτες