¿Αγαπημένες Ισπανικές ταινίες?

Αβατάρι χρήστη
Μυρμηγκοφάγος
βιντεοβάτης
Αναρτήσεις: 820
Εγγραφή: 27 Ιούν 2014, 23:38

¿Αγαπημένες Ισπανικές ταινίες?

Ανάρτησηαπό Μυρμηγκοφάγος » 16 Μάι 2018, 22:30

Ξεκινάω ένα μικρό αφιέρωμα στον Ισπανικό κινηματογράφο ο οποίος και έχει μονοπωλήσει τον χρόνο μου τον τελευταίο καιρό. Αν και θα ήθελα πολύ να είχα δει κάποιες ακόμη προτού το ξεκινήσω, η ανεξήγητη έλλειψη υποτίτλων σε πολλές παλιές κλασικές ταινίες τους και ταυτόχρονα η επιθυμία μου να μη χάσω τον ρυθμό μου, με ωθούν σε αυτή τη κίνηση, με την ελπίδα ότι θα μου προσφέρετε φρέσκες ιδέες :ρ

Να σημειώσω ότι χρησιμοποιώ το filmaffinity για να διαχωρίσω εύκολα τις ισπανικές από τις ισπανόφωνες άλλων χωρών και θα πρότεινα να μην τις μπλέξουμε, με την ελπίδα στο μέλλον να κάνουμε ένα θέμα και για αυτές.

12. Pan's Labyrinth (2006)
Image

11. The Spirit of the Beehive (1973)
Image

10. Peppermint Frappe (1967)
Image

9. El Dorado (1988)
Image

8. In a Glass Cage (1986)
Image

7. The Executioner (1963)
Image

6. The South (1983)
Image

5. Life in shadows (1949)
Image

4. Cousin Angelica (1974)
Image


3. Voyage to Nowhere (1986)
Image

2. Goya in Bordeaux (1999)
Image

1. Arrebato (1979)
Image

Αβατάρι χρήστη
Φαροφύλακας
Φωτόφρακτος Δροσουλίτης
Αναρτήσεις: 3453
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 09:00

Re: ¿Αγαπημένες Ισπανικές ταινίες?

Ανάρτησηαπό Φαροφύλακας » 18 Μάι 2018, 18:38

Ενδιαφέρον θέμα καθώς μάλλον θα δώσει ιδέες και σε εμένα. Τελευταία έχω λιώσει να βλέπω σειρές και συγκεκριμένα το ατέλειωτο —όπως κάθε σαπουνόπερα που σέβεται τον εαυτό της— Servir y Proteger και το πολύ παλιότερο El Internado, το οποίο έχει γούστο από διάφορες απόψεις.

Τόσο που ταινίες δεν προλαβαίνουν να πάρουν σειρά.

Να φανταστώ πως οι αριθμοί παραπέμπουν σε σειρά προτίμησης; Δεν περίμενα να δω το El laberinto del Fauno, στην λίστα σου καθώς το θυμάμαι κάπως ...αμερικάνικο.

Θα επανέλθω με τους τίτλους που μου έχουν αρέσει. Έλεγα να δω το κλασικό Muerte de un ciclista. Το έχεις δει;

Προσωπικά, θα έκανα ευχαρίστως ένα μικρό διάλειμμα από τις σειρές για να δω μια-δυο ισπανικές ταινίες.

(Να ερχόμουν κι εγώ στο filmaffinity; Δεν έχει καμιά αυτόματη εισαγωγή δεδομένων από imdb σε filmaffinity :ρ αλλιώς πώς να το παλέψω; )
"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."

Αβατάρι χρήστη
Ελινα
Όμορφο Νιάτο
Αναρτήσεις: 3
Εγγραφή: 16 Μάι 2018, 19:08

Re: ¿Αγαπημένες Ισπανικές ταινίες?

Ανάρτησηαπό Ελινα » 18 Μάι 2018, 23:20

Προσωπικά, τελευταιο καιρο εντρυφώ στον κινηματογραφο, οπότε συγχωρέστε μου τις οποιες τυχόν ανακρίβειες.
Από τις παραπάνω έχω παρακολουθήσει μόνο το Λαβύρινθο του Πάνα. Ταινίες του Αλμοδόβαρ δεν θα συγκαταλέγοταν σε αυτή την κατηγορία (των ισπανικών) και επειδή ομολογώ δεν έχω δει ταινίες του, ποιες ήταν οι δικές σας αγαπημένες που θα μου προτείνατε; Γιατί τώρα που μαθαίνω για το σινεμά μου αρέσει να επιλέγω ένα σκηνοθέτη και να βλέπω όλο του το έργο για να βλέπω την πορεία του.

Αβατάρι χρήστη
Μυρμηγκοφάγος
βιντεοβάτης
Αναρτήσεις: 820
Εγγραφή: 27 Ιούν 2014, 23:38

Re: ¿Αγαπημένες Ισπανικές ταινίες?

Ανάρτησηαπό Μυρμηγκοφάγος » 19 Μάι 2018, 03:04

Δεν περίμενα αυτή την ερώτηση Φάρε από σένα. Νόμιζα σε αυτά τα χρόνια που είμαι εδώ ότι ήταν ηλίου φαεινότερον το πόσο μου αρέσουν τα countdown :χαχα:

Ο Λαβύρινθος και το “Spirit of the Beehive” είναι οι δυο ταινίες για τις οποίες είχα τους δισταγμούς μου για το αν πρέπει να τις συμπεριλάβω. Το δεύτερο όλο και περισσότερο το νιώθω ως πεντάρι (με εξαίρεση τα δυο πρώτα που τα έχω βαθμολογήσει με εφτά, τα υπόλοιπα είναι στο έξι), ενώ το πρώτο ανησυχώ ότι το ύφος του πιθανόν να μη μου ταιριάζει πια, το οποίο και αν συμβαίνει θα κατακρημνιστεί. Δεν είμαι όμως έτοιμος να τα τσεκάρω ακόμη και αφού δεν τις έχω αλλάξει, ως εξάρια είχαν θέση σε αυτή τη λίστα.

Το “Death of a Cyclist” δεν το θυμάμαι καθόλου (με εξαίρεση τον Rafael), το έχω όμως στον άσσο και θυμάμαι καλά πόσο με εκνεύρισε. Σε περίπτωση όμως που το ξέχασες, είχαμε πει ότι το πρόγραμμα σου περιλαμβάνει το “El mundo sigue (1965)” :))))

Πριν μερικά χρόνια έκανα την μεταφορά των ταινιών μου από το filmaffinity στο imdb, αλλά ο λόγος ήταν ότι ανησυχούσα μήπως κάποια στιγμή το πρώτο έκλεινε και μου ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ανοικοδομήσω τα στατιστικά μου. Βάλε μερικές ταινίες και δοκίμασέ το, από θέμα ευχρηστίας μου φαίνονται σα τη μέρα με τη νύχτα. Λίγες κάθε μέρα μετά αν σου ταιριάξει και μη κάνεις την ανοησία που έκανα, όταν έκατσα τρεις σερί μέρες και πέρναγα ταινίες επί ώρες με c/p :νατώρα:


Ελίνα, ναι, οι ταινίες του συγκαταλέγονται στις ισπανικές, απλά εμένα μου είναι ανυπόφορος. Έχω δει τα “What Have I Done to Deserve This?”, “Women on the Verge of a Nervous Breakdown”, “All About My Mother”, “Talk to Her” και “Volver”, που νομίζω συγκαταλέγονται στις πιο κλασικές του μαζί με τα “The Skin I Live In” και “Bad Education”. Δοκίμασέ τον, αλλά αν δεις ότι δεν σου ταιριάζει, η πρότασή μου θα ήταν να μην τις κάψεις όλες τις ταινίες του και να αφήσεις κάποιες για μια άλλη εποχή ;)

Αβατάρι χρήστη
Θεατής
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 647
Εγγραφή: 07 Οκτ 2016, 19:34

Re: ¿Αγαπημένες Ισπανικές ταινίες?

Ανάρτησηαπό Θεατής » 19 Μάι 2018, 13:53

Με μια πρώτη αναδρομή στην μνήμη δεν υπάρχει "παλιά" ισπανική ταινία που να μου έχει κάνει εντύπωση με εξαίρεση κάποιες απο τις πρώτες του Αλμοδοβάρ...όσο για τον Λαβύρινθο του Πάνα δεν μου είχε κανει εντύπωση...

Οπώς είχα γράψει και παλαιότερα ο πιο σύγχρονος σχετικά, ισπανικός κινηματογράφος, είναι αυτός που παρακολουθώ συχνότερα μιας και έχει αντικαταστήσει το Χόλυγουντ σε mainstream ταινίες που μπορείς να παρακολουθήσεις ευχάριστα και στέκονται με μια σχετική αξιοπρέπεια τόσο σε πλοκή, όσο και σε σκηνοθεσία, ερμηνείες κτλ...

Για τον Αλμοδοβάρ θα συνιστούσα στην φίλη Ελίνα να ξεκινούσε με το carne tremula 1997 που θεωρώ απο τις καλύτερές του...
Το να διαβάζεις μεταφρασμένη ποίηση είναι σαν να κολυμπάς με αδιάβροχο...

Αβατάρι χρήστη
Μπιατριξ Κιντο
βιντεοβάτης
Αναρτήσεις: 985
Εγγραφή: 17 Αύγ 2018, 13:25

Re: ¿Αγαπημένες Ισπανικές ταινίες?

Ανάρτησηαπό Μπιατριξ Κιντο » 01 Νοέ 2018, 14:22

To El Cuerpo (The Body) του 2012 μου αρεσε αρκετα, αν και δεν εχω δει πολλες ισπανικες. Και ο Λαβυρινθος Του Πανα μου αρεσε... :)
"Κι εκεί που νόμιζες ότι δεν θα ξανανιώσεις ποτέ κάτι τόσο δυνατό, έρχεται κάποιος και σου δείχνει ότι το ποτέ είναι μεγάλη λέξη. . ."


Επιστροφή “Κορυφαία κι Αγαπημένα”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 0 επισκέπτες