Ποια σειρά βλέπεις τώρα;

Αβατάρι χρήστη
Ζόφος
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 698
Εγγραφή: 03 Σεπ 2014, 20:18

Re: Ποια σειρά βλέπεις τώρα;

Ανάρτησηαπό Ζόφος » 09 Ιούν 2017, 13:26

Η οποία μανιοκατάθλιψη όμως δεν εμφανίζεται μόνη της. Μπορεί να υπάρχουν γονίδια που σχετίζονται με την ανάπτυξη της, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει το περιβάλλον. Κι εκεί είναι η διαφωνία μου, κάποιος που αυτοκτονεί, δεν μπορεί να είναι θύτης. Οπότε το να ζητάμε και τα ρέστα περί εξιλέωσης, μοιάζει αστείο. Αλλά ok ας πούμε ότι εξαρτάται από τη πλευρά που βλέπουμε τα πράγματα.

Αβατάρι χρήστη
Τσίου
Μύστης
Αναρτήσεις: 108
Εγγραφή: 19 Οκτ 2016, 14:58

Re: Ποια σειρά βλέπεις τώρα;

Ανάρτησηαπό Τσίου » 09 Ιούν 2017, 14:13

Ζόφος έγραψε:σημαντικό ρόλο παίζει το περιβάλλον.

Βεβαίως, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μανιοκατάθλιψη χωρίς να υπάρχει προδιάθεση. Απλώς πιστεύω πως αν φεύγει κάποιος απ'αυτόν τον κόσμο μπαϊλντισμένος, η αυτοκτονία του από μόνη της είναι ένα τεράστιο middle finger προς τον περίγυρό του και την κοινωνία. Δεν χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο παραπάνω, μη σου πω ότι έτσι "ήσυχα" το μήνυμα του (αν έχει κάποιο) όχι μόνο θα περάσει αλλά θα τσούξει χειρότερα. Η αυτοκτονία στυλ Χλαπάτσα "Θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε" αντί να με κάνει να λυπηθώ, με εξοργίζει. Αλλά όπως σωστά είπες εξαρτάται απ'την πλευρά που βλέπουμε τα πράγματα. (Φαροφύλακα κλείσε τα μάτια σου σε παρακαλώ) Και τώρα, Ζόφε, που είπαμε τον καημό μας και οι δύο, να σε κεράσω μία Amstel? ;)
Και για να μείνω στο θέμα: Βλέπω (ΠΑΛΙ) Seinfeld...
Βαγγέλης Γκανιάν... Αρμένης θα είναι.

Αβατάρι χρήστη
Ζόφος
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 698
Εγγραφή: 03 Σεπ 2014, 20:18

Re: Ποια σειρά βλέπεις τώρα;

Ανάρτησηαπό Ζόφος » 09 Ιούν 2017, 17:02

Και στο καπάκι βλέπουμε το The Heart Is Deceitful Above All Things της Asia Argento για να καταλάβουμε πόσο μεγάλο ρόλο παίζει το περιβάλλον. Για να διαπιστώσουμε και πως αυτό που μπορεί να φαίνεται αυτοκτονία στυλ χλαπάτσα, για τον άλλο είναι δικαιοσύνη.

Αβατάρι χρήστη
Τσίου
Μύστης
Αναρτήσεις: 108
Εγγραφή: 19 Οκτ 2016, 14:58

Re: Ποια σειρά βλέπεις τώρα;

Ανάρτησηαπό Τσίου » 09 Ιούν 2017, 18:39

Μέσα! ;)
Βαγγέλης Γκανιάν... Αρμένης θα είναι.

Αβατάρι χρήστη
Θεατής
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 647
Εγγραφή: 07 Οκτ 2016, 19:34

Re: Ποια σειρά βλέπεις τώρα;

Ανάρτησηαπό Θεατής » 09 Ιούν 2017, 21:00

Θα συμφωνήσω με την Τσίου όσον αφορά το θέμα αυτοκτονία...τα είπε ακριβώς όπως τα πιστεύω κι εγώ...
Το να διαβάζεις μεταφρασμένη ποίηση είναι σαν να κολυμπάς με αδιάβροχο...

Αβατάρι χρήστη
Μεταλλαγμένη
Ταξιδευτής
Αναρτήσεις: 212
Εγγραφή: 01 Μάι 2014, 20:38

Re: Ποια σειρά βλέπεις τώρα;

Ανάρτησηαπό Μεταλλαγμένη » 09 Ιούν 2017, 23:51

Το έχω δει το 13 Reasons Why και θεωρώ την άποψη ότι ωραιοποιεί την αυτοκτονία ή την κάνει φαίνεται γκλάμουρ, υπερβολική. Ασε που την δείχνει κανονικά στο τέλος σε μια αρκετά άβολη σκηνή, που δεν έχει τίποτα το ωραίο και το γκλάμουρ.

Ωστόσο, συμφωνώ ότι το ζήτημα, η σειρά δεν το χειρίστηκε σωστά. Πουθενά δεν φάνηκε η παραμικρή υποψία ότι η πρωταγωνίστρια μπορεί να αντιμετώπιζε ψυχικά προβλήματα και είχε ανάγκη από βοήθεια ειδικού. Δεν αρκεί μόνο το μπούλινγκ ούτε καν το απαίσιο περιστατικό που της συνέβη (που βέβαια είναι έγκλημα όχι απλά μπούλινγκ) για να οδηγηθεί κάποιος στην αυτοκτονία. Αν όντως ίσχυε αυτό, θα είχε αποδεκατιστεί ο μισός πλανήτης. Για τον λόγο αυτό, καλό θα είναι να μην την δει ένας έφηβος που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα και το κυριότερο έχει αυτοκτονικές τάσεις . Διαφωνώ με κάποιους που λένε ότι μπορεί από το πουθενά να βάλει ιδέες για αυτοκτονία στους εφήβους. Αν ήταν έτσι, να δαιμονοποιήσουμε και τις βίαιες ταινίες και τα βιντεοπαιχνίδια σαν τα μόνα υπαίτια για την εγκληματικότητα των νέων.

Επίσης, δεν είδα να τονίζονται και τα λάθη της πρωταγωνίστριας όσο ζούσε γιατί λάθη έκανε και απογοήτευσε ανθρώπους και η ίδια. Μπορεί να δικαιολογούνταν λόγω ηλικίας αλλά δεν παύουν να είναι λάθη. Γενικά, πήρε θέση ξεκάθαρα υπέρ της η σειρά και αυτό είναι το φάουλ της. Για να μην πω ότι καναδυο άτομα δεν θα έπρεπε να πάρουν κασέτα :)))) Και ο πρωταγωνιστής πολύ drama queen καποιες φορές, βρε παιδί μου. :νατώρα:
Sam: Dude, you killed Hitler!
Dean: Yeah...!Awesome!
(Supernatural)

Αβατάρι χρήστη
Βάγγυ
Ταξιδευτής
Αναρτήσεις: 278
Εγγραφή: 08 Οκτ 2014, 01:01

Re: Ποια σειρά βλέπεις τώρα;

Ανάρτησηαπό Βάγγυ » 10 Ιούν 2017, 01:21

Τσίου έγραψε: ("Θα αυτοκτονήσω και θα φταις εσύ"), είναι απλά απαράδεκτο και στα μάτια μου το θύμα (αυτόχειρας) γίνεται θύτης. Δεν αυτοκτονείς για να εκδικηθείς ή για να φορτώσεις τύψεις τους "άκαρδους" που σε πλήγωσαν, αυτοκτονείς γιατί δεν αντέχεις άλλο την ζωή (σου) έτσι όπως έχει γίνει ή γιατί είσαι μανιοκαταθλιπτικός και θέλεις θεραπεία.


:πάνω: Δεν έχω να προσθέσω κάτι, αυτό εννοούσα κι εγώ.

Μεταλλαγμένη έγραψε:Ωστόσο, συμφωνώ ότι το ζήτημα, η σειρά δεν το χειρίστηκε σωστά. Πουθενά δεν φάνηκε η παραμικρή υποψία ότι η πρωταγωνίστρια μπορεί να αντιμετώπιζε ψυχικά προβλήματα και είχε ανάγκη από βοήθεια ειδικού. [...] Για τον λόγο αυτό, καλό θα είναι να μην την δει ένας έφηβος που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα και το κυριότερο έχει αυτοκτονικές τάσεις . Διαφωνώ με κάποιους που λένε ότι μπορεί από το πουθενά να βάλει ιδέες για αυτοκτονία στους εφήβους. [...] Γενικά, πήρε θέση ξεκάθαρα υπέρ της η σειρά και αυτό είναι το φάουλ της.


:πάνω: Κι σε εκείνο το κομμάτι επικεντρώθηκα ιδιαίτερα κι εγώ. Δε μου άρεσε η τόσο ωραιοποίηση όχι της αυτοκτονίας αλλάς της αποθανούσας. Ότι δηλαδή αυτοκτόνησε, αφήνοντας κασέτες (όπου την κάνουν όπως αυτούς που την ενοχλούσα) και όλο αυτό την κάνει τη γαμάτη ηρωίδα. Συγγνώμη αλλά δε θα δώσω και τα συγχαρίκια μου, που αυτοκτόνησε και ανάγκασε τους άλλους να ακούσουν ότι «εσύ με σκότωσες, μπορεί να μην ξέρεις τι έκανες αλλά τώρα θα τα ακούσεις και δε θα το ξεχάσεις ποτέ γιατί εγώ στη θέση σου δε θα το ξεχνούσα». Ξαναλέω, δεν την είδα ολόκληρη, 2 επεισόδια είδα μόνο και σε αυτά που είδα, ειδικά στο δεύτερο επεισόδιο που ήταν χαζό, επειδή ήταν μαλάκες στα 17 να έχουν πάνω τους ένα φόνο όπως το παρουσιάζουν. Άσε, που στα πρώτα 2 επεισόδια, δε δείχνει ότι έχει κατάθλιψη ή κάτι τέτοιο. Και βασικά, είμαι της άποψης να δέχεσαι τις συνέπειες των πράξεων σου. Δε λέω ότι δεν έφταιγαν αυτοί που είναι στις κασέτες, συνεργοι είναι αλλά μέχρι στιγμής η νεκρή, δεν παίρνει καμία ευθύνη και τα ρίχνει στους άλλους. Τι να της απαντήσουν οι άλλοι αφού πλέον είναι νεκρή; Η τελική επιλογή ωστόσο, δική της ήταν.
"There was no harbor for hope" R. Lupton

Αβατάρι χρήστη
Τσίου
Μύστης
Αναρτήσεις: 108
Εγγραφή: 19 Οκτ 2016, 14:58

Re: Ποια σειρά βλέπεις τώρα;

Ανάρτησηαπό Τσίου » 10 Ιούν 2017, 09:50

Μεταλλαγμένη έγραψε:Πουθενά δεν φάνηκε η παραμικρή υποψία ότι η πρωταγωνίστρια μπορεί να αντιμετώπιζε ψυχικά προβλήματα και είχε ανάγκη από βοήθεια ειδικού.

Υπάρχει και το smiling depression, δεν το λέω για την πρωταγωνίστρια το αναφέρω γενικά.

Μεταλλαγμένη έγραψε:Δεν αρκεί μόνο το μπούλινγκ ούτε καν το απαίσιο περιστατικό που της συνέβη (που βέβαια είναι έγκλημα όχι απλά μπούλινγκ) για να οδηγηθεί κάποιος στην αυτοκτονία. Αν όντως ίσχυε αυτό, θα είχε αποδεκατιστεί ο μισός πλανήτης.

Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αντοχές, ούτε τα ίδια βιώματα, ούτε τους ίδιους γονείς. Θεωρώ πως ο σχολικός εκφοβισμός είναι αρκετός για να σε οδηγήσει εκεί. Το σχολείο είναι όλη σου η ζωή και οι ανασφάλειες εκείνη την περίοδο κάνουν πάρτυ.

Μεταλλαγμένη έγραψε:Επίσης, δεν είδα να τονίζονται και τα λάθη της πρωταγωνίστριας όσο ζούσε γιατί λάθη έκανε και απογοήτευσε ανθρώπους και η ίδια.

Α, να γεια σου.
Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι πατήσαμε πάνω στην ανωριμότητα της κοπελιάς απ'το 13 reasons why και ο Ζόφος μίλησε έχοντας στο μυαλό του κάτι άλλο, μία άλλη σειρά/ταινία ή άλλο περιστατικό, γι'αυτό υπήρξε διαφωνία.
Βαγγέλης Γκανιάν... Αρμένης θα είναι.

Αβατάρι χρήστη
Βάγγυ
Ταξιδευτής
Αναρτήσεις: 278
Εγγραφή: 08 Οκτ 2014, 01:01

Re: Ποια σειρά βλέπεις τώρα;

Ανάρτησηαπό Βάγγυ » 10 Ιούν 2017, 15:13

Ναι κι εγώ για την κοπέλα στη σειρά αναφερομουν και στο ποσό πολυ την ανέδειξαν. Βασικά, Τσίου, συμφωνώ σε όσα είπες στις προηγούμενες αναρτήσεις οπότε δε λέω κάτι άλλο. :σύμφωνοι:
"There was no harbor for hope" R. Lupton

Αβατάρι χρήστη
Μεταλλαγμένη
Ταξιδευτής
Αναρτήσεις: 212
Εγγραφή: 01 Μάι 2014, 20:38

Re: Ποια σειρά βλέπεις τώρα;

Ανάρτησηαπό Μεταλλαγμένη » 10 Ιούν 2017, 15:36

@Τσίου, δεν εννοώ ότι η κοπέλα δεν έδειχνε στεναχωρημένη. Το αντίθετο, σχεδόν σε όλη την σειρά ήταν με τα μούτρα στο πάτωμα και δικαιολογημένα γιατί δεν περνούσε καλά στο σχολείο της. Εννοώ ότι κανένας, ούτε οι εμπλεκόμενοι συμμαθητές της ούτε οι γονείς της, δεν ανέφεραν ότι μπορεί να είχε κατάθλιψη ή ο,τι άλλο.

Εννοείται ότι την περίοδο της εφηβείας, η αποδοχή από τους ομοίους σου, είναι το σημαντικότερο πράγμα. Επίσης, όπως ειπα παραπάνω, η κοπέλα βίωσε μια τραυματική εμπειρία, την χειρότερη που μπορεί να βιώσει έφηβος και άνθρωπος γενικά μην σου πω.
Συγκεκριμένα, έπεσε θύμα βιασμού από τον μαλάκα του σχολείου. Εκανε μια τελευταία προσπάθεια να αποτρέψει την αυτοκτονία της με το να πάει στον ψυχολόγο/σύμβουλο του σχολείου. Του διηγήθηκε στο περίπου τι έγινε, χωρίς να πει ρητά ότι υπήρξε βιασμός, αλλά εκείνος δεν έδωσε την σημασία που έπρεπε παρόλο που την έβλεπε ότι ήταν πολύ φορτισμένη συναισθηματικά. Καλά, τέρμα μαλάκας, τον αντιπάθησα τρομερά εκείνη την στιγμή. Αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα και την ίδια μέρα αυτοκτόνησε.

Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως, όπως λες έχουν σημασία οι αντοχές του καθένα. Δηλαδή, θέλει κάτι παραπάνω για να οδηγηθεί κάποιος σε αυτοκτονία, να υπάρξει ένα πρόσφορο έδαφος στο οποίο θα έρθει μια τραυματική εμπειρία και θα κάνει την ζημιά. Βέβαια, ίσως να μην ισχύει το ίδιο σε περιπτώσεις ανθρώπων που υφίστανται χρόνια κακοποίηση, από πολύ μικρή ηλικία και κατ' επέκταση η προσωπικότητα και ο ψυχισμός τους διαμορφώνεται κάτω από την επίδραση αυτής της κακοποίησης. Ακόμα όμως και στην περίπτωση αυτή βλέπεις ότι δεν αυτοκτονούν όλοι.
Επίσης, όταν λεω ότι έκανε λάθη και η ίδια δεν εννοώ ότι αυτοκτόνησε ή έφτιαξε τις κασέτες αλλά ότι χειρίστηκε λάθος κάποιες καταστάσεις όσο ήταν ζωντανή αλλά δεν έχει νοημα να τις αναλύσω γιατί δεν έχετε δει την σειρά.
Sam: Dude, you killed Hitler!
Dean: Yeah...!Awesome!
(Supernatural)


Επιστροφή “Οθόνων Διάφορα”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 1 επισκέπτες