Για νοσταλγούς των '80s κι όχι μόνο...

Αβατάρι χρήστη
Νικόλας Δε Κιντ
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1449
Εγγραφή: 12 Οκτ 2014, 21:29

Για νοσταλγούς των '80s κι όχι μόνο...

Ανάρτησηαπό Νικόλας Δε Κιντ » 03 Μάρ 2017, 11:41

Ναι είμαι παιδί των 80s παραδέχομαι!! :))))

Τότε που οι σειρές ήταν εβδομαδιαίες και το πρόγραμμα της τηλεόρασης άρχιζε στις 17:00 με "Εκπαιδευτική τηλεόραση"!! Τότε που έπρεπε να περιμένουμε μια εβδομάδα για να δούμε ένα επεισόδιο της αγαπημένης μας σειράς και αν το χάναμε λόγω κάποιας ατυχίας, έπρεπε να βρούμε κάποιον να μας πει τι έγινε μιας και ήταν αδύνατο να το ξαναδούμε!! :))) (και μετά ήρθε το βίντεο....)

Έτσι λοιπόν θα προσπαθήσω να θυμηθώ και να σας θυμίσω αγαπημένες σειρές που προβάλλονταν την δεκαετία του 80 και για μένα τουλάχιστο ήταν εκπληκτικές!!
Ξεκινάμε ταξίδι στο παρελθόν!! :μπράβο:

(ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν αναφέρω σειρές που δημιουργήθηκαν στα '80s αλλά σειρές που πρόβαλε η ελληνική Τηλεόραση την συγκεκριμένη δεκαετία :) )

Dick Turpin (Ντικ Τέρπιν)
Αγαπημένη σειρά του BBC που προβλήθηκε στην Ελλάδα την δεκαετία του 80. Η σειρά αναβίωνε τον μύθο ενός Άγγλου ευγενή ο οποίος αναγκάστηκε να βγει στην παρανομία μιας και η περιουσία του είχε υπεξαιρεθεί από τις τοπικές αρχές. Κάτι σαν τον Ρομπέν των Δασών... Ο Ντικ Τέρπιν ήταν άριστος ξιφομάχος και καβαλάρης και στόχος του ήταν να εκδικηθεί τον μοχθηρό άρχοντα της πόλης του

Όταν πήγα στο York έμαθα την πραγματική ιστορία του Τέρπιν και μου χάλασε τον μύθο... Ο τύπος ήταν ένας κοινός αλογοκλέφτης ο οποίος εν τέλει συνελήφθη και κρεμάστηκε στην πλατεία της πόλης... :οργή:





McGyver (Μακγκάιβερ, ένας πολυμήχανος τυχοδιώκτης)
Επίσης πολυαγαπημένη σειρά, και ένας από του λόγους που σπούδασα χημικός!! :)))) Μαγκάιβερ λοιπόν, ένας πολυμήχανος τυχοδιώκτης όπως ήταν ο πλήρης τίτλος της σειράς στην Ελληνική Τηλεόραση. Ο Μαγκάιβερ λοιπόν ήταν ένας πολυμήχανος μυστικός πράκτορας ο οποίος δεν χρησιμοποιούσε ποτέ όπλο και πάντα έλυνε τα προβλήματα του με το μυαλό του, έναν ελβετικό σουγιά, μια μονωτική ταινία και ένα κουτί σπίρτα. Τα επεισόδια ήταν κατά κύριο λόγο αυτοτελή και σχεδόν σε κάθε επεισόδιο ο "Μακ" έφτιαχνε μια αυτοσχέδια "κατασκευή" με βάση την χημεία, την φυσική και την μηχανική!!




Tales of the Gold Monkey (Το Μυστήριο του Χρυσού Πιθήκου)
Οι περιπέτειες του Τζέικ Κάτερ και της παρέας του!! Σε ένα φανταστικό νησί του Ειρηνικού Ωκεανού ο Τζέικ, ένας μισθοφόρος οδηγός υδροπλάνου μπλέκεται σε διάφορες περιπέτειες, οι οποίες πολλές φορές είχαν και μια μεταφυσική χροιά!! Ο τίτλος της σειράς προέρχεται από το όνομα του μπαρ όπου συναντιούνται οι ήρωες της σειράς και που έχει σαν διακοσμητικό ένα χρυσό αγαλματίδιο πιθήκου.




Οι Ντιουκς (The Dukes of Hazzard)
Άλλη μια σειρά που άφησε ιστορία στην Ελληνική Τηλεόραση, γεμάτη κάντρι μουσικής, κόντρες αυτοκινήτων και άρωμα Νότου. Οι οικογένεια των Ντιουκς και κυρίως τα 2 ξαδέλφια ο Μπο και ο Λιούκ, σαν σύγχρονοι Ρομπέν των Δασών (όπως έλεγε και το τραγουδάκι των τίτλων) βρίσκονται σε συνεχή κόντρα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές και με τον διεφθαρμένο πολιτικό της πόλης Μπος Χογκ . Ιστορικά επίσης τα σορτσάκια της ξαδέλφης Νταίζη που πάντα χρησιμοποιούσε την καυτή εμφάνιση της για να σώσει τα ξαδέλφια της από τις δύσκολες καταστάσεις...




Γουλιέλμος Τέλλος (Crossbow)
Οι περιπέτειες του θρυλικού λαϊκού και εθνικού ήρωα της Ελβετίας.Ο Γουλιέλμος Τέλλος εξαναγκάζεται από έναν τοπικό άρχοντα να σημαδέψει ένα μήλο πάνω στο κεφάλι του γιού του. Φυσικά ο Τέλλος, ως εξαιρετικά καλός σκοπευτής το πετυχαίνει όμως ο μοχθηρός άρχοντας του στήνει μια πλεκτάνη αναγκάζονταν τον να μετατραπεί από φιλήσυχο αγρότη σε φυγόδικο πάρανομο εκδικητή!!




Voyagers! (Ταξιδιώτες στο χρόνο)
Από τις πολύ αγαπημένες μου σειρές!! Πρωτότυπο σενάριο και καταιγιστική δράση! Ο Φινέας Μπονγκ είναι ένας ταξιδιώτης του χρόνου, όπου μια ομάδα επιστημόνων του μέλλοντος τον έχει προμηθεύσει με μια συσκευή, το Όμνι, το οποίο του επιτρέπει να ταξιδεύει μέσα στους αιώνες και να διορθώνει λαθάκια της Ιστορίας! Ο Φινέας όμως για κακή του τύχη θα χάσει το βιβλίο ιστορίας του και θα αναγκαστεί να πάρει ως συνταξιδιώτη του έναν πιτσιρικά ο οποίος είναι κινητή εγκυκλοπαίδεια και μπορεί εν μέρει να αντικαταστήσει το χαμένο του βιβλίο!
Από την σειρά παρελαύνουν μεγάλες προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας όπως ο Μωυσής, οι Αδελφοί Ράιτ, ο Παστέρ, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης και πολλοί άλλοι...




[b]Ζορρό (Zooro's fighting Legion)[/b]
Σειρά της δεκαετίας του '40 η οποία όμως προβλήθηκε στην Ελλάδα την δεκαετία του '80! Ο Ζορρό προκειμένου να προστατεύσει την πόλη του Μεξικού από έναν κακοποιό ονόματι Ντον Ντελ Όρο, θα φτιάξει μια λεγεώνα με μασκοφόρους εκδικητές, η οποία θα τον βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτού του φιλόδοξου εγκληματία! Τα επεισόδια ήταν 15λεπτα και πάντα έκλειναν με cliffhanger!




Χάλκινη Μάσκα (Mysterious Doctor Satan)
Άλλη μια σειρά του 1940 που προβλήθηκε στις αρχές τις δεκαετίας του '80! Ο Μασκοφόρος εκδικητής Copperhead (Χαλκινη Μάσκα), πολεμάει τον διαβολικό Δρ. Σατανά ο οποίος προσπαθεί να κατασκευάσει ένα ρομποτ και να κυριαρχήσει στον πλανήτη! Λίγο αφελές σενάριο και ένας πρωταγωνιστής που θύμιζε Μπάτμαν, αλλά για τα δικά μου γούστα μια απολαυστική σειρά!! Όπως και στον Ζορρό, τα επεισόδια ήταν 15λεπτα και πάντα έκλειναν με cliffhanger!




Αυτά προς το παρόν!
Όποιος θυμάται και θέλει, μπορεί να εμπλουτίσει αυτό το κατά τα άλλα νοσταλγικό νήμα! :)
Excuse me... I dislike being touched... an Eastern prejudice

Αβατάρι χρήστη
Θεατής
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 647
Εγγραφή: 07 Οκτ 2016, 19:34

Re: Για νοσταλγούς των '80s κι όχι μόνο...

Ανάρτησηαπό Θεατής » 03 Μάρ 2017, 13:46

Για να δουμε τι θυμάμαι εκτός απο αυτές που εγραψες και τις περισσότερες τις έβλεπα...

Das boot στην ΕΡΤ2 αν θυμάμαι καλά, πρόσφατα το ξαναείδα με μια νοσταλγία και εξακολουθεί να είναι υπέροχο...

Ταρζάν με τον Τζον Βάϊσμίλλερ επίσης στα κρατικά...

Νταϊάν αγγλική ρομαντική σειρά εποχής στην ΕΡΤ 2 κι αυτή...

Εβλεπα και το Battlestar Galactica το παλιό αλλά δεν θυμάμαι αν ηταν τέλη '80 ή αρχές '90 όπως επίσης και το doctor Who...
Το να διαβάζεις μεταφρασμένη ποίηση είναι σαν να κολυμπάς με αδιάβροχο...

Αβατάρι χρήστη
Νικόλας Δε Κιντ
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1449
Εγγραφή: 12 Οκτ 2014, 21:29

Re: Για νοσταλγούς των '80s κι όχι μόνο...

Ανάρτησηαπό Νικόλας Δε Κιντ » 03 Μάρ 2017, 13:55

Ταρζάν με τον Βαισμίλλερ το ξέχασα!! Πραγματικά αγαπημένη!! :μπράβο: :μπράβο:

Για το Γκαλάκτικα αν θες γράψε λίγα πράγματα, διότι δεν το θυμάμαι καλά...
Θυμάμαι μόνο ότι είχαν κατι υπερφυσικές ιδιότητες οι πρωταγωνιστές και οι βασικοί τους αντίπαλοι ήταν κάτι ανδροειδή σαν ρομπότ!

Ντάιαν δεν μου λέει κάτι... :μαναι:
Excuse me... I dislike being touched... an Eastern prejudice

Αβατάρι χρήστη
Θεατής
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 647
Εγγραφή: 07 Οκτ 2016, 19:34

Re: Για νοσταλγούς των '80s κι όχι μόνο...

Ανάρτησηαπό Θεατής » 03 Μάρ 2017, 14:22

battlestar Galactica αυτό λέω

Το Νταϊάν δεν το βρήκα αλλά ηταν με μια ξανθιά αγγλίδα που την αγαπούσε ένας αλλά αυτή εφευγε για Αμερική... κάτι τέτοιο... πολλά τα χρόνια... :ρ
Το να διαβάζεις μεταφρασμένη ποίηση είναι σαν να κολυμπάς με αδιάβροχο...

Αβατάρι χρήστη
Ονειρευτής
Ταξιδευτής
Αναρτήσεις: 296
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 21:35

Re: Για νοσταλγούς των '80s κι όχι μόνο...

Ανάρτησηαπό Ονειρευτής » 03 Μάρ 2017, 14:33

Mία από τις πιο δημοφιλείς σειρές ήταν και ο "Ιππότης της Ασφάλτου" με το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του ’80, τον ΚΙΤΤ, (Knight Industries Two Thousand), ένα αμάξι που μιλούσε και σκεφτόταν σαν άνθρωπος, δεν χρειαζόταν οδηγό και έπιανε μεγάλες ταχύτητες.

Η πρωτότυπη σειρά «έτρεξε» για τέσσερις σεζόν από το 1982 ως το 1986, αλλά εδραιώθηκε ως σήμα κατατεθέν της ποπ κουλτούρας των '80s.
Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1982 και διήρκεσε συνολικά τέσσερις σεζόν.


So come up to the lab, and see what's on the slab, I see you shiver with anticipation.
But maybe the rain, is really to blame, so I'll remove the cause ... but not the symptom.

Αβατάρι χρήστη
Νικόλας Δε Κιντ
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1449
Εγγραφή: 12 Οκτ 2014, 21:29

Re: Για νοσταλγούς των '80s κι όχι μόνο...

Ανάρτησηαπό Νικόλας Δε Κιντ » 03 Μάρ 2017, 14:49

Πωπω!!! Ονειρευτή φοβερή παράλειψη μου!! :ωιμέ:

Μα να ξεχάσω τον ΚΙΤΤ!!! :πανικός:
Ακόμα μπορώ να θυμηθώ με λεπτομέρειες την μονομαχία ΚΙΤΤ-ΓολιάΘ!!! :προσκυνώ:
Excuse me... I dislike being touched... an Eastern prejudice

Αβατάρι χρήστη
Φαροφύλακας
Φωτόφρακτος Δροσουλίτης
Αναρτήσεις: 3453
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 09:00

Re: Για νοσταλγούς των '80s κι όχι μόνο...

Ανάρτησηαπό Φαροφύλακας » 03 Μάρ 2017, 15:07

Έπιασες τιτανοτεράστιο θέμα και δεν έχω χρόνο, αυτόν τον καιρό! :)))

Το '80 είναι μια δεκαετία με πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα, που αν δεν την έζησες δεν μπορείς να ξέρεις το συναίσθημα ενός παιδιού που μεγάλωνε τότε και περίμενε να δει τις περιπέτειες του Μάικλ Νάιτ, να αγοράσει το Μπλεκ και να κρεμάσει την αφίσα των Ντουράν Ντουράν και να περιμένει να δει, μία φορά την εβδομάδα, κάποιο ποπ "χιτ" στο Μουσικόραμα της Παρασκευής.

Η τηλεόραση είχε όλα κι όλα δύο κανάλια, έτσι που ό,τι και να προβάλονταν γινόταν πανελλήνια επιτυχία. Είτε σειρές εγχώριες, όπως "Τα Καθημερινά" και "Το Πάρκινγκ", είτε σειρές ξένες, όπως ο "Σογκούν" και ο "Σάκα Ζουλού".

Θυμάμαι το πρώτο επεισόδιο από τον ΚΙΤ, που αναφέρατε, όπου ένας αστυνομικός παθαίνει ένα ατύχημα και του κάνουν πλαστική και προκύπτει ο Δαβίδ Χασελχοφ. Μαγευόμουν κι εγώ από τους "Ταξιδιώτες μέσα στον Χρόνο", από "Το Μυστήριο του Χρυσού Πιθήκου" τους "Ντιουκς" και τον "Μαγκάιβερ", εντυπωσιαζόμουν από την "τέλειότητα" του Miami Vice, ξενυχτούσα για την "Ζώνη του Λυκόφωτος" και έβλεπα με ενδιαφέρον τα "Απίστευτα κι όμως Αληθινά" και το "Εσείς μας το Ζητήσατε".

Και με την ευκαιρία, ας ρωτήσω κάτι. Για λίγο καιρό προβαλόταν μια ξένη σειρά μυστηρίου, μάλλον με αυτοτελή επεισόδια, σαν την Ζώνη του Λυκόφωτος. Είχε ιστορίες με φαντάσματα κτλ. Νομίζω πως στα γράμματα της αρχής έδειχνε κάτι σύννεφα που φεύγαν και η μουσική πρέπει να είχε μια μοναχική τρομπέτα (που άγγιζε την παιδική ψυχή μου). Θυμάται κανείς οτιδήποτε γι'αυτήν;
:χμ:
"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."

Αβατάρι χρήστη
Ίζι
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1353
Εγγραφή: 01 Απρ 2013, 22:43

Re: Για νοσταλγούς των '80s κι όχι μόνο...

Ανάρτησηαπό Ίζι » 03 Μάρ 2017, 16:23

Ωραίο θέμα, θα επανέλθω :)

Φάρε μήπως εννοείς το Tales from the Darkside; Η μουσική δεν έχει τρομπέτα όπως λες, αλλά για τσέκαρέ το.




Έβλεπα φανατικά όλες τις σειρές με αυτοτελή επεισόδια τρόμου. Αυτή με είχε συγκλονίσει στο επεισόδιο με τα ομιλούντα τρόφιμα! Το θυμάται κανείς; Τώρα το βλέπω και γελάω αλλά τότε είχα φρικάρει εντελώς, δεν το ξέχασα ποτέ.


I'm not normally a praying man, but if you're up there, please save me, Superman!
-Homer Simpson

Αβατάρι χρήστη
Φαροφύλακας
Φωτόφρακτος Δροσουλίτης
Αναρτήσεις: 3453
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 09:00

Re: Για νοσταλγούς των '80s κι όχι μόνο...

Ανάρτησηαπό Φαροφύλακας » 03 Μάρ 2017, 17:05

Ίζι, ίσως μπερδεύω δύο πράγματα μαζί στο μυαλό μου και πολύ πιθανό αυτό να είναι το ένα, κρίνοντας από τα σύννεφα που τρέχουν, στην αρχή. Άντε να βρούμε και το άλλο μισό.
:)
"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."

Αβατάρι χρήστη
Ονειρευτής
Ταξιδευτής
Αναρτήσεις: 296
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 21:35

Re: Για νοσταλγούς των '80s κι όχι μόνο...

Ανάρτησηαπό Ονειρευτής » 03 Μάρ 2017, 19:40

Αποδείχθηκε τελικά πως ήταν … πολύ σκληρός για να πεθάνει … τότε όμως εκεί γύρω στα μέσα της δεκαετίας του ’80 έλυνε υποθέσεις ως ντετέκτιβ Ντέιβιντ Άντισον με παρτενέρ την Μάντι Χέιζ (Σίμπιλ Σέπερντ).
Αναφέρομαι φυσικά στον Μπρους Γουίλις και την σειρά «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια» ή Moonlighting που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό και που παρακολουθούσαμε τότε ως έφηβοι ανελλιπώς.




(Διαβάζω τις αναρτήσεις σας και χαίρομαι γιατί μου θυμίσατε πολλές σειρές που παρακολουθούσα τότε και τις είχα ξεχάσει). :)
So come up to the lab, and see what's on the slab, I see you shiver with anticipation.
But maybe the rain, is really to blame, so I'll remove the cause ... but not the symptom.


Επιστροφή “Οθόνων Διάφορα”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 0 επισκέπτες