Er Ist Wieder Da (Look Who's Back) (Είναι Πάλι Εδώ) (2015)

Αβατάρι χρήστη
Ζόφος
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 698
Εγγραφή: 03 Σεπ 2014, 20:18

Er Ist Wieder Da (Look Who's Back) (Είναι Πάλι Εδώ) (2015)

Ανάρτησηαπό Ζόφος » 20 Απρ 2016, 00:34

Image

Τίτλος: Er Ist Wieder Da
Διεθνής Τίτλος: Look Who's Back
Ελληνικός Τίτλος: Είναι Πάλι Εδώ
Έτος παραγωγής: 2015
Σκηνοθεσία: David Wnendt
Σενάριο: David Wnendt, Mizzi Meyer
Ηθοποιοί: Oliver Masucci, Fabian Busch, Christoph Maria Herbst
Πρωτότυπη μουσική: Enis Rotthoff
Διάρκεια: 116΄


Υπόθεση
Ο Αδόλφος Χίτλερ ξυπνάει στο παρόν, χωρίς επίγνωση του παρελθόντος και της ήττας του, συνεχίζει να βλέπει τα πράγματα με την οπτική των ναζί. Όλοι νομίζουν πως πρόκειται για κωμικό, σύντoμα θα γίνει η νέα διασημότητα.

Άποψη
Η μεταφορά του μυθιστορήματος του Timur Vermes που πούλησε πάνω από 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα στη Γερμανία. Με το σκηνοθέτη του Wetlands (Feuchtgebiete επίσης μεταφορά από βιβλίο), που μάλλον είπε να ασχοληθεί με κάτι λιγότερο μεν αηδιαστικό, αλλά εξίσου δε -ή και παραπάνω- προκλητικό, παρουσιάζοντας τον Αδόλφο στο σήμερα. Μία κωμωδία επηρεασμένη από το Borat.

Image

Η ταινία του σε καμία περίπτωση δεν είναι ιστορική, ούτε φαίνεται πολιτική ή προπαγανδιστική. Τουλάχιστον όχι ξεκάθαρα, αφού μερικές απόψεις των γερμανών μπορούν να χαρακτηριστούν ξενοφοβικές. Αυτό οφείλεται και στην ερμηνεία κι ομοιότητα του ηθοποιού Oliver Masucci, που λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο σαν προβοκάτορας. Όλοι εξάλλου θα αντιδρούσαμε παράξενα αν βλέπαμε μπροστά μας το Φυρερίσκο να μας λεει για τους μετανάστες και τη δημοκρατία!

Με έναν απολυμένο δημοσιογράφο να τον ξεναγεί στη μοντέρνα Γερμανία, καταλήγουν στο γερμανικό κανάλι. Εκεί βλέπουμε την άνοδο του, όχι μέσω πολέμου φυσικά αλλά μέσω των media, αφού ως γνωστόν αυτά ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις πλέον. Και κάπως έτσι η ιστορία επαναλαμβάνεται, εφόσον ο ρατσισμός και η φτώχεια των ανθρώπων παραμένουν. Το τέλος μόνο μου φάνηκε κάπως βιαστικό, αλλά δε πειράζει γιατί ο σκηνοθέτης κατάφερε να αποδώσει τον Χίτλερ στο σύγχρονο κόσμο, έστω και χιουμοριστικά.

Τρέιλερ


Επιστροφή “δεκαετία του 2010”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 1 επισκέπτες