uwantme2killhim? (2013)

Αβατάρι χρήστη
Ίζι
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1321
Εγγραφή: 01 Απρ 2013, 22:43

uwantme2killhim? (2013)

Ανάρτησηαπό Ίζι » 12 Φεβ 2015, 12:34

Image

Τίτλος: uwantme2killhim?
Έτος παραγωγής: 2013
Σκηνοθεσία: Andrew Douglas
Σενάριο: Mike Walden
Ηθοποιοί: Jamie Blackley, Toby Regbo, Joanne Froggatt
Πρωτότυπη μουσική: Jon Hopkins
Διάρκεια: 92'
imdb

Υπόθεση
Ο δεκαεξάχρονος Μαρκ συλλαμβάνεται για απόπειρα δολοφονίας ενός συμμαθητή του. Κατά την ανάκρισή του αρνείται να αποκαλύψει τους λόγους, όμως είναι πεπεισμένος ότι η πράξη του ήταν ηρωική. Σε φλας μπακ βλέπουμε πως ο Μαρκ ήταν εθισμένος στα διαδικτυακά chat rooms και διατηρούσε online σχέση με ένα κορίτσι που βρισκόταν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Image

Άποψη
Αξιόλογο και πολύ ενδιαφέρον βρετανικό θρίλερ, που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Το μαχαίρωμα ενός νεαρού μαθητή από τον φίλο του (τα στοιχεία αμφότερων προστατεύονται) οδήγησε σε μια δίκη χωρίς νομικό προηγούμενο στη Βρετανία, και πιθανότατα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αρχικά να πω ότι αν δεν ήξερα πως τα γεγονότα αυτά λίγο-πολύ συνέβησαν στ' αλήθεια, θα έβρισκα το σενάριο εντελώς απίθανο έως αστείο. Η ιστορία είναι πραγματικά εξωφρενική! Κατά την παρακολούθηση της ταινίας δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει και να μυριστεί τις εκπλήξεις και τις μεγάλες ανατροπές. Αυτό όμως δεν μειώνει στο ελάχιστο το ενδιαφέρον και την αγωνία για την τελική έκβαση. Μακριά από τα χολιγουντιανά πρότυπα, η ταινία δίνει βάση στο ψυχολογικό κομμάτι, έχοντας τρομερό ρυθμό, κλιμακωτό σασπένς και ακριβώς τη σωστή διάρκεια, ώστε να μην κάνει πουθενά "κοιλιά". Σκηνοθετικά είναι απλή αλλά καλοφτιαγμένη και πολύ ευχάριστη οπτικά, με όμορφα νεανικά πρόσωπα και γοητευτικές λονδρέζικες γειτονιές. Κάποια σκηνοθετικά ευρήματα, όπως ο τρόπος που παρουσιάζονται οι συνομιλίες στο τσατ, είναι έξυπνα και αποτελεσματικά.

Το μόνο παράπονο που έχω είναι ότι, κατά τη γνώμη μου, δεν αποδόθηκε σωστά η προσωπικότητα του κεντρικού χαρακτήρα. Εδώ έχουμε έναν όμορφο και δημοφιλή νεαρό, που είναι στο κρεβάτι με την ωραία του σχολείου, όμως είναι εντελώς απορροφημένος από τη διαδικτυακή του σχέση με μια άγνωστη σ' αυτόν κοπέλα! Νομίζω ότι θα ήταν πιο πειστικό και βέβαια πιο κοντά στην πραγματικότητα αν ο χαρακτήρας του Μαρκ ήταν πιο αφελής, πιο παιδί, και σίγουρα χωρίς αληθινή ερωτική εμπειρία. Μάλιστα ο (πολύ καλός) ηθοποιός που τον υποδύεται είναι, και δείχνει, αρκετά μεγαλύτερος από 16 ετών, κάτι που εδώ ενοχλεί αρκετά.

Γενικά, η ιστορία έχει πολύ ενδιαφέρον και σε βάζει σε σκέψεις. Αφού δείτε την ταινία μπορείτε να διαβάσετε τι συνέβη στ' αλήθεια σ' αυτό το συναρπαστικό άρθρο του Vanity Fair. Καμιά φορά η πραγματικότητα ξεπερνά τα πιο εξωφρενικά σενάρια!

Trailer

I'm not normally a praying man, but if you're up there, please save me, Superman!
-Homer Simpson

Επιστροφή “δεκαετία του 2010”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 1 επισκέπτες