Saw (Σε Βλέπω) (2004-2010)

Αβατάρι χρήστη
Μαργαρίτα
Ταξιδευτής
Αναρτήσεις: 225
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 18:54
Θέση: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Saw (Σε Βλέπω) (2004-2010)

Ανάρτησηαπό Μαργαρίτα » 01 Μάι 2013, 20:02

Image
Τίτλος: Saw
Έτος παραγωγής: 2004
Σκηνοθέτης: James Wan
Σενάριο: Leigh Whannell
Ηθοποιοί: Leigh Whannell, Cary Elwes, Danny Glover...


Πλοκή
Η ιστορία μας ξεκινάει με δύο άντρες που βρίσκονται δεμένοι σε ένα υπόγειο μπάνιο και για να επιζήσουν πρέπει να περάσουν κάποιες δοκιμασίες.(τον έναν απο τους δύο άντρες υποδύεται ο Leigh Whannell που έχει γράψει και το σενάριο) Έχουν μόνο 8 ώρες για να το καταφέρουν αυτό ...Ξαφνικά ο ένας από τους δύο άντρες συνειδητοποιεί πως ξέρει ποιος τους έβαλε εκεί πέρα γιατί ξέρει κάποιον που του αρέσει να παίζει τέτοια "παιχνίδια"γνωστός ως Jigsaw .Ένας δολοφόνος που ουσιαστικά δεν σκοτώνει ο ίδιος τα θύματα του αλλά μόνα τους κάνουν την επιλογή τους στις δοκιμασίες που περνάνε.Η πρώτη από τις εφτά ταινίες Saw, πολύ μυστήριο, τρόμος και αγωνία και μεγάλες ανατροπές ως το τέλος.

Άποψη
Η πρώτη από τις εφτά ταινίες Saw, πολύ μυστήριο, τρόμος και αγωνία και μεγάλες ανατροπές ως το τέλος.Μόλις την είδα είχα ξετρελαθεί , θεωρώ πως δεν πρόκειται για μια απλή ταινία τρόμου, βρίσκω το σενάριο πανέξυπνο και στις εφτά ταινίες αλλά ειδικά οι 3 πρώτες ήταν το κάτι άλλο.

Τρέιλερ
Image
Τίτλος: Saw II
Έτος παραγωγής: 2005
Σκηνοθέτης: Darren Lynn Bousman
Σενάριο: Leigh Whannell, Darren Lynn Bousman
Ηθοποιοί: Donnie Wahlberg, Franky G, Emmanuelle Vaugie....


Πλοκή
Οι ταινίες Saw ήρθαν για να μείνουν και η δεύτερη είναι εξίσου καλή με την πρώτη.Καινούργια θύματα, καινούργιες δοκιμασίες και αυτή τη φορά γνωρίζουμε καλύτερα και τον Jigsaw και τους λόγους που αποφάσισε να "παίξει" αυτό το παιχνίδι.Σε αυτή την ταινία μια ομάδα ανθρώπων ξυπνάει σε ένα σπίτι και ένας-ένας ανακαλύπτουν κασέτες με οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν για να επιβιώσουν. Ουσιαστικά η λύση είναι μια , να παίξεις ακριβώς με τους κανόνες που σου λέει η κασέτα γιατί αλλιώς θα υπάρχουν φοβερές επιπτώσεις .Στο παιχνίδι μπαίνει και ένας ντεντέκτιβ που όλα τα στοιχεία τον φέρνουν στον Jigsaw όμως συνειδητοποιεί πως στο παιχνίδι που έχει στήσει παίζει και ο γιος του.

Άποψη
Και ενώ στα αυτιά μας ηχούσε ακόμα η κραυγή του Άνταμ από το πρώτο saw , ήρθε το δεύτερο που ήταν εξίσου καλό με το προηγούμενο .Βλέπουμε τον Τζον ή καλύτερα τον Jigsaw και αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τον λόγο που τα κάνει όλα αυτά.Ο Jigsaw ήρθε για να γίνει μαζί με τον Χάνιμπαλ ένας από τους αγαπημένους μου κακούς.

Image

Τρέιλερ
Image
Τίτλος: Saw III
Έτος παραγωγής: 2006
Σκηνοθέτης: Darren Lynn Bousman
Σενάριο:Leigh Whannell , James Wan
Ηθοποιοί:Tobin Bell, Shawnee Smith, Angus Macfadyen


Πλοκή
Το Saw αρχικά ήταν να τελειώσει σε 3 ταινίες οπότε αυτή θα ήταν η τελευταία όμως το κοινό ζητούσε κι άλλο .Η τρίτη ταινία ήρθε με πολύ αρρωστημένες δοκιμασίες που αυτή τη φορά δεν είχαν μόνο σωματικό πόνο για αυτόν που τις περνούσε αλλά και ψυχολογικό καθώς ένας έπρεπε να επιλέξει αν θα ζήσουν οι άλλοι.Όμως οι άλλοι δεν ήταν τυχαίοι αλλά αυτοί που "έφταιγαν" με κάποιο τρόπο για το θάνατο του γιου.

Άποψη
Κάθε φορά το φινάλε και οι αποκαλύψεις στο τέλος του saw ήταν φοβερές αλλά στην τρίτη ταινία ήταν το κάτι άλλο.Πολύ αγωνία σε όλη τη διάρκεια αλλά το φινάλε δεν το περίμενα με τίποτα.

Τρέιλερ
Image
Τίτλος: Saw IV
Έτος παραγωγής: 2007
Σκηνοθέτης: Darren Lynn Bousman
Σενάριο: Patrick Melton , Marcus Dunstan ...
Ηθοποιοί: Tobin Bell, Costas Mandylor, Scott Patterson....


Πλοκή
Ο αρχηγός της αστυνομίας Rigg απαγάγετε βίαια και εκβιάζεται σε ένα ακόμα φονικό παιχνίδι του Jisgaw , δεν έχει παρά 90 λεπτά για να ξεπεράσει μια σειρά από παρανοϊκές παγίδες και να σώσει έναν παλιό φίλο ή απλώς να αντιμετωπίσει τις θανατηφόρες συνέπειες.

Άποψη
Και εκεί που νομίζες πως όλα τελείωσαν μετά τον θάνατο του Jigsaw όλα άρχισαν ακριβώς τότε καθώς ήταν τόσο τρομερά έξυπνος και πανούργος που άφησε κληρονομιά :φρύδια:

Τρέιλερ
Image
Τίτλος: Saw V
Έτος παραγωγής: 2008
Σκηνοθέτης: David Hackl
Σενάριο: Patrick Melton , Marcus Dunstan
Ηθοποιοί:Tobin Bell, Costas Mandylor, Scott Patterson...


Πλοκή
Ένας νέος κύκλος αίματος ετοιμάζεται να ξεκινήσει στο πέμπτο Saw . Ο ντετέκτιβ Χοφμαν είναι το τελευταίο άτομο που απέμεινε ζωντανό και γνωρίζει τον θρύλο του Jigsaw. Όταν το μυστικό απειλείται να αποκαλυφθεί ο Χοφμαν θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μη συμβεί αυτό χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες .

Άποψη
Θα παρατηρήσατε πως αλλάζουν οι σεναριογράφοι πέρα από τα τρία πρώτα saw.Ίσως τα τρία πρώτα να θεωρούνται τα καλύτερα γιατί ο Leigh Whannell ήταν αυτός που ουσιαστικά εμπνεύστηκε την όλη ιστορία , δεν ξέρω τι στράβωσε και δεν έγραψε και τα υπόλοιπα.Ίσως απο το πέμπτο και μετά να το παρατράβηξαν ,προσωπικά δεν με κούρασε καμία ταινία και τις είδα όλες με την ίδια αγωνία και το ίδιο σφίξιμο στο στομάχι.

Τρέιλερ
Image
Τίτλος: Saw VI
Έτος παραγωγής: 2009
Σκηνοθέτης: Kevin Greutert
Σενάριο: Patrick Melton , Marcus Dunstan
Ηθοποιοί:Tobin Bell, Costas Mandylor, Mark Rolston ....


Πλοκή
Ο ειδικός πράκτορας Στρέιχμ είναι πλέον νεκρός και ο ντετέκτιβ Χόφμαν είναι ο μόνος που απέμεινε για συνεχίσει τον θρύλο του Jigsaw.Όταν το FBI δείχνει να πλησιάζει στην αποκάλυψη του, ο Χόφμαν θέτει σε ενέργεια ένα νέο σαδιστικό παιχνίδι στο οποίο επιτέλους το διάγραμμα του Jigsaw αποκωδικοποιείται.

Άποψη
Ο Jigsaw στις δοκιμασίες που έστηνε έδινε πραγματικά στα θύματα του την ευκαιρία να επιλέξουν τη ζωή ή το θάνατο.Δύσκολες δοκιμασίες βέβαια αλλά υπήρχε τρόπος να τις περάσεις.Όταν άρχισαν να στήνουν άλλοι τα παιχνίδια οι αλήθεια είναι πως μερικές φορές οι δοκιμασίες ήταν αδύνατον να περαστούν .Παρόλα αυτά καλή και η έκτη ταινία :ναι: Φυσικά ο Jigsaw σε όλες τις ταινίες υπάρχει μέσω της...κληρονομιάς που άφησε.

Τρέιλερ
Image
Τίτλος: Saw 3D
Έτος παραγωγής: 2010
Σκηνοθέτης:Kevin Greutert
Σενάριο: Patrick Melton, Marcus Dunstan
Ηθοποιοί: Tobin Bell, Costas Mandylor, Betsy Russell...


Πλοκή
Το έβδομο και τελευταίο Saw , διαθέσιμο και σε 3d.Μια ομάδα διασωθέντων συγκεντρώνεται για συζητήσεις για το πως είναι οι ζωές τους μετά από αυτές τις δοκιμασίες και αναζητούν συμβουλές από κάποιον "γκουρού" επίσης διασωθέντα.

Άποψη
Το μεγάλο φινάλε του Saw, μια ταινία με πολλές ανατροπές , πολύ αγωνία , τρόμο...Θεωρώ πως ηταν ένα πολύ καλό φινάλε για το Saw , αρκετά δυναμικό .Προσωπικά θα ήθελα ακόμη ένα αν και ξέρω πως και εφτά που βγήκαν ήταν πάρα πολλά.

Τρέιλερ
Μια γενική άποψη απο μένα για αυτές τις ταινίες : Το saw είναι για μένα από τις καλύτερες ταινίες τρόμου και μυστηρίου που έχω δει.Όσοι νομίζουν πως είναι ένα απλό σπλάτερ κατά τη γνώμη μου κάνουν μεγάλο λάθος.Η σύλληψη του saw είναι πανέξυπνη και δεν είχε μόνο κομμένα χέρια ,εντόσθια και αίμα.Είχε αγωνία, τρόμο, μυστήριο και μια πολύ καλή και έξυπνη υπόθεση .Καλύτερα για μένα όπως είπα τα τρία πρώτα, μετά κάπως το παρατράβηξαν όμως δεν με χάλασε ιδιαίτερα τις είδα όλες με πολύ αγωνία και έμεινα πολύ ικανοποιημένη ειδικά από το φινάλε.Αξίζει κανείς να τα δει όλα απο την αρχή.Βέβαια δεν είναι για όλα τα γούστα.Είναι σκληρές ταινίες ,με σκληρές σκηνές που δεν τις αντέχουν όλα τα στομάχια.Ούτε εμένα είναι η καλύτερη μου όταν βλέπω τόσο σκληρές σκηνές μα βρίσκω τόσο καλό το σενάριο που κάνω υπομονή και τις βλέπω.Τις έπιασα ξανά όλες από την αρχή για να τις θυμηθώ κι έτσι είπα να κάνω κι ένα (μεγαλούτσικο βέβαια το ξέρω :ρ ) θέμα κι εδώ . Αναρωτιέμαι αν διάβασε κανείς όλα όσα έγραψα :χαχα:

Θα κλείσω με το υπέροχο soundtrack των ταινιών :


Αβατάρι χρήστη
Τραβιατα
Ονειρευτής
Αναρτήσεις: 380
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 23:12

Re: Saw (2004-2010)

Ανάρτησηαπό Τραβιατα » 01 Μάι 2013, 20:28

Εχω δει τα δυο πρωτα, αλλα δεν τα θυμαμαι καλα, θυμαμαι οτι μου αρεσαν.

Αβατάρι χρήστη
Φαίη
Μύστης
Αναρτήσεις: 80
Εγγραφή: 02 Απρ 2013, 12:45
Θέση: Ιωάννινα

Re: Saw (2004-2010)

Ανάρτησηαπό Φαίη » 10 Μάι 2013, 23:39

Έχω δει τις πρώτες τρεις ταινίες με την πεποίθηση πως εκεί σταματάει η όλη ιστορία. Δεν ασχολήθηκα με τις υπόλοιπες καθώς φοβόμουν πως θα απογοητευόμουν.
Πράγματι, το σενάριο είναι πανέξυπνο και ευρηματικότατο και. Ούτε εγώ είμαι φαν των σπλάτερ αλλά οι συγκεκριμένες ταινίες είναι καταπληκτικές γιατί δεν στηρίζονται απλά και μόνο στο αίμα και τη βία.
Τις παρακολούθησα με κομμένη την ανάσα!!

Αβατάρι χρήστη
Κόρτο Μαλτέζε
Ταξιδευτής
Αναρτήσεις: 309
Εγγραφή: 01 Απρ 2013, 09:41

Re: Saw (2004-2010)

Ανάρτησηαπό Κόρτο Μαλτέζε » 13 Μάι 2013, 09:48

Είχα δει συνεχόμενα το ίδιο βράδυ τα 2 πρώτα και μου ψιλοάρεσαν. Αργότερα είδε και το 3ο που μου φάνηκε στο ίδιο στυλ και το 4ο που ψιλοβαρέθηκα. τελικά νομίζω ότι όπως σε όλα τα κινηματογραφικά σίριαλ τρόμου έχουμε για αρχή μια καλή ιδέα που την ξεχειλώνουμε όσο πάει με το τελικό αποτέλεσμα να είναι πολύ σφαγή για το τίποτα...
Ήθελα να γράψω κάτι βαθυστόχαστο αλλά δεν μου έρχεται τώρα

Αβατάρι χρήστη
Μαργαρίτα
Ταξιδευτής
Αναρτήσεις: 225
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 18:54
Θέση: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Re: Saw (2004-2010)

Ανάρτησηαπό Μαργαρίτα » 13 Μάι 2013, 10:25

Πάντως μέχρι την έβδομη ταινία υπάρχουν πολλές ανατροπές και επιμένω στο ότι το saw δεν είναι απλά σκοτωμοί κλπ. Οι τρεις πρώτες είναι οι καλύτερες γιατί έχουν τον ίδιο σεναριογράφο και εμπνευστή του saw μετά αυτό αλλάζει και είναι λογικό να αλλάξει κάπως και το saw.Εφτά ταινίες είναι πολλές και ίσως θα έπρεπε να έχουν σταματήσει νωρίτερα αλλά η αγωνία είναι σχεδόν ίδια , οι ανατροπές πολλές και το σενάριο πολύ καλό.
Γνώμη μου να μη τις δει κανείς μαζεμένες γιατί ίσως να του έρθουν λίγο "κάπως"... :ναι:
Τελευταία αλλαγή από Μαργαρίτα στις 13 Μάι 2013, 10:29, στο σύνολο 1 αλλαγή.

Αβατάρι χρήστη
Κόρτο Μαλτέζε
Ταξιδευτής
Αναρτήσεις: 309
Εγγραφή: 01 Απρ 2013, 09:41

Re: Saw (2004-2010)

Ανάρτησηαπό Κόρτο Μαλτέζε » 13 Μάι 2013, 10:27

Εμένα πάλι, αν εξαιρέσεις το ότι πριόνισα το πόδι του συγκατοίκου μου δε νομίζω ότι με επηρέασαν ιδιαίτερα :φρύδια:
Ήθελα να γράψω κάτι βαθυστόχαστο αλλά δεν μου έρχεται τώρα

Αβατάρι χρήστη
Μαργαρίτα
Ταξιδευτής
Αναρτήσεις: 225
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 18:54
Θέση: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Re: Saw (2004-2010)

Ανάρτησηαπό Μαργαρίτα » 13 Μάι 2013, 10:28

Κόρτο Μαλτέζε έγραψε:Εμένα πάλι, αν εξαιρέσεις το ότι πριόνισα το πόδι του συγκατοίκου μου δε νομίζω ότι με επηρέασαν ιδιαίτερα :φρύδια:

:μουάχαχα: :μουάχαχα:

Αβατάρι χρήστη
Φαροφύλακας
Φωτόφρακτος Δροσουλίτης
Αναρτήσεις: 3134
Εγγραφή: 31 Μάρ 2013, 09:00

Re: Saw (2004-2010)

Ανάρτησηαπό Φαροφύλακας » 13 Μάι 2013, 11:49

από την μια όλο αυτό το σπλάτερ που καταλαβαίνω πως έχει, δεν με ψήνει καθόλου. Από την άλλη βλέπω μια γενική καλή εντύπωση που.. με εντυπωσιάζει...

Ίσως ρίξω κάποια στιγμή το πρώτο να δω περί τίνος πρόκειται..
"Ah," she said, "to come is easy and takes hours; to go is different—and may take centuries."

Αβατάρι χρήστη
Ίζι
Ταινιοδύτης
Αναρτήσεις: 1323
Εγγραφή: 01 Απρ 2013, 22:43

Re: Saw (2004-2010)

Ανάρτησηαπό Ίζι » 13 Μάι 2013, 16:03

Για μένα το πρώτο Saw είναι μια εξαιρετική ταινία απ' όλες τις απόψεις. Την είχα δει στον κινηματογράφο και με είχε εντυπωσιάσει. Το δεύτερο μου άρεσε λιγότερο. Στο τρίτο βαρέθηκα πολύ και στο τέταρτο είπα "ως εδώ" :όχισουλέω:

Μαργαρίτα έγραψε:[ Αναρωτιέμαι αν διάβασε κανείς όλα όσα έγραψα :χαχα:

Αν και καθυστερημένα, διάβασα το αφιέρωμά σου με πολύ ενδιαφέρον. Μπράβο! :πάνω:
I'm not normally a praying man, but if you're up there, please save me, Superman!
-Homer Simpson

Αβατάρι χρήστη
Φαίη
Μύστης
Αναρτήσεις: 80
Εγγραφή: 02 Απρ 2013, 12:45
Θέση: Ιωάννινα

Re: Saw (2004-2010)

Ανάρτησηαπό Φαίη » 13 Ιουλ 2013, 12:42

Με αφορμή το νήμα σου, Μαργαρίτα, έκατσα και είδα (μονοκοπανιά) και τις εφτά ταινίες :τρέλα:
Θα συμφωνήσω στο ότι οι τρεις πρώτες ήταν οι καλύτερες, ωστόσο μού άρεσαν και οι υπόλοιπες. Αυτό που μού άρεσε πιο πολύ είναι το ότι η κάθε ταινία δεν είναι αυτόνομη, όπως περίμενα, αλλά συνδέεται άμεσα με τις προηγούμενες. Υπήρχε συνεχώς αυτή η αγωνία για το τι και πώς έγιναν όσα έγιναν και σε κάθε ταινία υπήρχε μια απάντηση σε προηγούμενα αναπάντητα ερωτήματα.
Η τελευταία ταινία ωστόσο ήταν κατώτερη των προσδοκιών μου. Ένιωσα πως ήταν κάπως άσχετη με τις προηγούμενες και ότι κάπως το παρατράβηξαν το πράγμα. Ευτυχώς όμως το τέλος ήταν καλό και αποκαλυπτικό :ναι:
Ο Τζον ανήκει και για μένα στους αγαπημένους μου κακούς. Στην αρχή τον...μισούσα αλλά όλο και πιο πολύ ένιωθα να τον συμπαθώ και να καταλαβαίνω τους λόγους για τους οποίους έκανε ό,τι έκανε.
Και ναι, το σάουντρακ είναι πορωτικό! :πάνω:


Επιστροφή “δεκαετία του 2010”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 1 επισκέπτες