2017 Redux

Αβατάρι χρήστη
Μυρμηγκοφάγος
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 618
Εγγραφή: 27 Ιούν 2014, 23:38

Re: 2017 Redux

Ανάρτησηαπό Μυρμηγκοφάγος » 13 Ιαν 2018, 14:59

Το “The Devils” θα εκπλαγώ αν δεν σου αρέσει. Θα έλεγα ότι είναι από τις πιο ιδιαίτερες αγγλικές ταινίες και σε ωμότητα θα σου θυμίσει το Excalibur. Επίσης θα καταλήξει ως άλλη μια ταινία που θ’ αναρωτιέσαι για το λόγο που την έθαψα :ρ

Αβατάρι χρήστη
Νικόλας Δε Κιντ
βιντεοβάτης
Αναρτήσεις: 803
Εγγραφή: 12 Οκτ 2014, 21:29

Re: 2017 Redux

Ανάρτησηαπό Νικόλας Δε Κιντ » 14 Ιαν 2018, 10:57

Τώρα μπορώ να ρωτήσω ελεύθερα Μυρμηγκοφάγε... :))))

Γιατί την έθαψες;;; :χμ:
Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit? (Alex-Clockwork Orange)

Αβατάρι χρήστη
Χήθκλιφ
Ονειρευτής
Αναρτήσεις: 380
Εγγραφή: 30 Σεπ 2013, 03:14

Re: 2017 Redux

Ανάρτησηαπό Χήθκλιφ » 14 Ιαν 2018, 12:17

Μυρμηγκοφάγε, έχω ήδη προσπαθήσει κι εγώ να βρω ό,τι βρίσκεται από τον σκηνοθέτη (δυστυχώς εκείνη που ήθελα περισσότερο να δω ανήκει στις δυσεύρετες..) καθώς η Bathory, παρότι ιστορική (αν και με τεράστιες δόσεις φαντασίας), μου ταίριαξε πολύ. Τώρα μάλιστα που βλέπω τον ενθουσιασμό σου μαζί του αδημονώ ακόμα πιο πολύ να τις δω - ιδίως αυτές οι χαώδεις που αναφέρεις ακούγονται θελκτικότατες..

όσο για την The Devils.. θα εκπλησσόμουν κι αν απλώς την συμπαθούσες! Συνεπώς εντάξει, δεν μας μιλάει κάποιος σωσίας σου που το' σκασε από το άλλο τρέχον νήμα... χαχαχα


Κατά τα άλλα, σκέφτομαι πως κακώς παρέλειψα έναν τίτλο από την λίστα μου αφού, αν μη τι άλλο, μια χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας με μάγεψε... και μόνο για εκείνη της αξίζει μια θέση εκεί. Ο λόγος για την:

No te mueras sin decirme adónde vas (1995) - Eliseo Subiela
"Parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.."

Αβατάρι χρήστη
Μυρμηγκοφάγος
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 618
Εγγραφή: 27 Ιούν 2014, 23:38

Re: 2017 Redux

Ανάρτησηαπό Μυρμηγκοφάγος » 15 Ιαν 2018, 14:31

Ώχου, δεν έχεις βαρεθεί τόσο καιρό όλες αυτές τις επαναλαμβανόμενες αοριστίες μου; άσε που είπα ότι θα αναρωτιέσαι και τώρα μου ζητάς να βγω ψεύτης για χάρη σου. Αλλά με αυτή τη γλάστρα, πως να σου αρνηθώ; :χαχα:

Αυτό που θυμάμαι ξεκάθαρα, είναι ότι στα μέσα περίπου της ταινίας, σε ένα εξορκισμό-πάρτι(;), ήμουν τόσο εκνευρισμένος που δεν υπήρχε πια γυρισμός. Και από εδώ και πέρα αρχίζουν οι υποθέσεις.

Για αρχή, δε συνηθίζω να βλέπω πολλές αγγλικές, διότι συνολικά ως ύφος έχω παρατηρήσει ότι δεν μου ταιριάζουν και πολύ εύκολα μου καταλήγουν αφύσικες, επιτηδευμένες και νερόβραστες. Εν συνεχεία, έχω μια τεράστια υποψία ότι η συγκεκριμένη ήθελε τόσα πολλά να πει, που δεν μου επέτρεψε να τα προσπεράσω, αλλά με υποχρέωσε να τους δώσω σημασία. Και όταν αυτό συμβαίνει, άμεσα αρχίζω να αναρωτιέμαι και να αμφισβητώ, με συνέπεια πρακτικά να μην ακολουθώ την ταινία και τα πάντα να αρχίζουν να μου καταλήγουν φαιδρά - ασχέτως αν συμφωνώ ή όχι με αυτά. Τέλος, νομίζω ότι και οι ίδιοι οι ηθοποιοί μου κατέληξαν εξεζητημένοι, ίσως και λόγω των προηγουμένων.

Νομίζω το καλύτερο αντιπαράδειγμα που μπορώ να σου φέρω είναι το Pedro Paramo που το είδα τον Δεκέμβρη. Έβλεπα μια υπέροχη ταινία με φαντάσματα και ξάφνου κοντά στο τέλος έγινε ένα κλικ και άρχισα να νιώθω για τι μίλαγε. Ένα κλικ λίγο πριν την κορύφωσή της. Αλλά ήταν τόσο στιγμιαίο που δεν τέθηκε θέμα αμφισβήτησης και αυτή τη στιγμή αν με ρωτήσεις δεν θυμάμαι τι ακριβώς σκέφτηκα. Ήταν όμως αρκετό για να μου προκαλέσει ένα ρίγος και να με προετοιμάσει για αυτό που ακολουθούσε. Για κάποιους οι ταινίες είναι για να προωθούν μηνύματα. Για μένα τα μηνύματα είναι για να ισχυροποιούν τις ταινίες και κανένα από αυτά δεν θα μου μείνει με τη λήξη της.

Χήθκλιφ, δυστυχώς εμένα το Bathory δε μου ταίριαξε. Πρώτον σε κανένα σημείο δε κατάφερα να ξεπεράσω τα αγγλικά που χρησιμοποιήθηκαν και δεύτερον περίμενα κάτι πολύ πιο ζοφερό, ανάλογο της φήμης της, με αποτέλεσμα να μου καταλήξει ανάλαφρο :ωιμέ:

Αβατάρι χρήστη
Χήθκλιφ
Ονειρευτής
Αναρτήσεις: 380
Εγγραφή: 30 Σεπ 2013, 03:14

Re: 2017 Redux

Ανάρτησηαπό Χήθκλιφ » 17 Ιαν 2018, 17:40

Τώρα ξέρεις γιατί δεν την έβαλα στις κορυφαίες της χρονιάς.. περίμενα επίσης κάτι ζοφερό, και ναι την βρήκα σχετικά ανάλαφρη (καθώς και παράξενα ηρωική) βρήκα όμως και στοιχεία που μου ταίριαξαν όπως ο φανταστικός έρωτας με τον Καραβάτζιο και η αισθητική της.

Παρεμπιπτόντως, η σκηνή στην οποία αναφέρθηκες από την "The Devils" με είχε εκνευρίσει κι εμένα. Φαντάζομαι πως αυτή την έχεις δει... (παρόμοια υπόθεση αλλά πολύ πιο νηφάλια σε ύφος).
"Parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.."

Αβατάρι χρήστη
Μυρμηγκοφάγος
Μυθευτής
Αναρτήσεις: 618
Εγγραφή: 27 Ιούν 2014, 23:38

Re: 2017 Redux

Ανάρτησηαπό Μυρμηγκοφάγος » 18 Ιαν 2018, 01:47

Ναι, ήταν καλοφτιαγμένη και μου άρεσε (αν και τη θυμάμαι εξαιρετικά αχνά), αλλά δεν με ενθουσίασε. Γενικά οι Πολωνοί δεν μου ταιριάζουν όσο θα ήθελα. Για δραματικές ξεκάθαρα προτιμώ τις Σοβιετικές και για ειδικές κατηγορίες τις Τσεχοσλοβάκικες. Λατρεύω τις ταινίες τρόμου τους, όπως και βρίσκω ενδιαφέροντα τα sci-fi τους, αλλά δυστυχώς είναι λίγα.

Χήθκλιφ, τώρα που το σκέφτομαι, θυμήθηκα που μου είχες πει ότι δεν σου άρεσε το “The Color of Pomegranates” του Parajanov, έχεις όμως δει το “Shadows of forgotten anchestors”, το οποίο και είναι αρκετά διαφορετικό;

Α, και κάποιος εδέησε να ανεβάσει αγγλικούς υπότιτλους για το “The Prince of Homburg”, το οποίο και είδα με μεγάλη ευχαρίστηση. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι γνώριζα την ιστορία και δεν μπορώ να σκεφτώ από που. Κάποια ιδέα για το πως μπορεί να συνέβη;

Αβατάρι χρήστη
Χήθκλιφ
Ονειρευτής
Αναρτήσεις: 380
Εγγραφή: 30 Σεπ 2013, 03:14

Re: 2017 Redux

Ανάρτησηαπό Χήθκλιφ » 18 Ιαν 2018, 16:30

Πάντως μια ενδιαφέρουσα πολωνική επιστημονικής φαντασίας είναι η O-bi, O-ba, αλλά θα την έχεις δει κι αυτή..
Οι Τσεχοσλοβάκικες (πρότεινε μου καμιά από αυτές τις ενδιαφέρουσες sci - fi..) τρόμου είναι κι εμένα οι αγαπημένες μου (πες μου πως έχεις καταφέρει να δεις και την Upír z Feratu - που δεν μπορώ να βρω πουθενά - να φάω το καπέλο μου από την ζήλια μου!).

Μετά την Sayat Nova τον πήρα λίγο από φόβο είναι η αλήθεια και τον απέφυγα σαν την ανία την ίδια.. :))) αλλά σε εμπιστεύομαι, οπότε θα το επιχειρήσω.

Δεν το ήξερα για τους υπότιτλους, Μεγάλη Χαρά.. Σ'ευχαριστώ! Μήπως έχεις δει κάποια θεατρική παράσταση ή έχεις διαβάσει το ίδιο το έργο; Εκτός κι αν έχεις δει αυτό το επεισόδιο (;)
Χαίρομαι που την ευχαριστήθηκες, πολύ πολύ λατρεμένη μου..
"Parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.."


Επιστροφή “Κορυφαία κι Αγαπημένα”

Ποιος είναι συνδεμένος

Χρήστες που περιηγούνται σε αυτό το φόρουμ: Δεν υπάρχουν εγγραμένοι χρήστες και 1 επισκέπτες