Σελίδα 1 από 1

Απορίες βλέποντας το Westworld

Posted: 17 Σεπ 2017, 20:30
από Φαροφύλακας
Είχα δει την ταινία Westworld παιδί και μου είχε αρέσει.

Είδα μόλις το πρώτο επεισόδιο της καινουργιας σειράς και δυστυχώς, πιάνομαι να κολλάω σε πράγματα που δεν με αφήνουν να απολαύσω την σειρά. Αν δεν υπάρξουν απαντήσεις που να με ικανοποιήσουν ίσως και να την παρατήσω.

Θα ρωτήσω εδώ μήπως κάποιος, που έχει δει και παρακάτω, μπορεί να μου εξηγήσει. Ας ξεκινήσουμε από αυτές τις τρεις ερωτήσεις:

α) Είναι αληθινές οι σφαίρες; Τις κούκλες τις διαπερνούν πέρα για πέρα (π.χ. ο τύπος που πίνει γάλα διάτρητος από σφαίρες και το γάλα τρέχει έξω από το σώμα του. Ο τύπος που τον πυροβολεί η πόρνη στο κεφάλι από πίσω και το πρόσωπό του γίνεται κομμάτια απο την έξοδο της σφαίρας κτλ.) Πώς γίνεται λοιπόν να διαπερνούν τις κούκλες αλλά να μην είναι επικίνδυνες για τους επισκέπτες;

β) Από όσο καταλαβαίνω η μέρα συνεχώς μηδενίζεται. Ή είναι μεγαλύτερη η χρονική περίοδος της λούπας; Στην τελική γιατί να αφήσεις μονο μια μέρα. Θα είναι βαρετό ειδικά για τους μόνιμους επισκέπτες.

γ) Όπως και να 'χει: όταν τελειώσει η μέρα το επιτελείο τί κάνει; Μαζεύει τα πτώματα και τα επισκευάζει; Μπαίνει και βάζει τάξη στην ανακατωσούρα; (σπασμένα μπουκάλια, σπασμένα τραπέζια, αίματα στους τοίχους κτλ κτλ;) Αυτό δεν απαιτεί πολύ χρόνο; Πώς είναι οργανωμένο όλο αυτό; Στο μεταξύ οι επισκέπτες πού πάνε;

Re: Απορίες βλέποντας το Westworld

Posted: 18 Σεπ 2017, 16:43
από Βεελζεβούλης
A) Ασαφής η εξήγηση, από ό,τι διαβάζω και αντιλαμβάνομαι, υπάρχουν σφαίρες αλλά έχουν ενδεχομένως κάποιο είδος θερμοανίχνευσης που μειώνει την ταχύτητά τους πριν από την πρόσκρουση με ανθρώπινο σώμα (!) ενώ τις κούκλες τις διαπερνούν πλήρως..
Β) Ημερήσια είναι η λούπα αν θυμάμαι καλά αλλά η επανάληψη αφορά μόνο τις κούκλες που δεν έχουν εισαχθεί σε κάποια ιστορία, οι υπόλοιπες συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησε το σενάριο της προηγούμενης νύχτας.
Γ) Από ό,τι κατάλαβα το επιτελείο αναλαμβάνει καθάρισμα/ συντήρηση / επισκευές στο τέλος κάθε μέρας με όσο το δυνατόν πιο διακριτικό τρόπο..
Εν ολίγοις θα πρέπει να σφίξεις τα δόντια και να αποδεχτείς sci-fi, μη απαραίτητα λογικοφανείς εξηγήσεις, γιατί η σειρά μπάζει από παντού..Αν αξίζει την όλη καταπίεση δεν ξέρω τελικά.. :)

Re: Απορίες βλέποντας το Westworld

Posted: 18 Σεπ 2017, 20:37
από Φαροφύλακας
Αν είναι όπως τα λες, όντως θέλει πολύ σφίξιμο τα δόντια.

Αυτό με τις σφαίρες δεν μπορώ, για την ώρα, καθόλου να το καταπιώ, ειδικά όπως παίζει κεντρικό ρόλο στην ιστορία. Άγρια Δύση είναι κι όλο πιστολίδι έχει. Αυτό με την θερμοανίχνευση όπου μειώνει ταχύτητα στον αέρα, δεν μπορεί να σταθεί με τίποτα, βέβαια. Δεν ξέρω εάν η σχετική ερμηνεία δίνεται στην σειρά είναι εικασίες των απέξω.

Επίσης, όσο να κόψουν ταχύτητα αν πάνε στο μάτι το βγάζουν. Δηλ. είσαι σε μια πίστα όπου φεύγουν αληθινές σφαίρες οι οποίες όμως αν έρθουν πάνω σου θα κόψουν ταχύτητα αλλά και πάλι παίζει να σου βγάλουν το μάτι;
:ανέκφραστος:
Βεελζεβούλης έγραψε:Γ) Από ό,τι κατάλαβα το επιτελείο αναλαμβάνει καθάρισμα/ συντήρηση / επισκευές στο τέλος κάθε μέρας με όσο το δυνατόν πιο διακριτικό τρόπο..
Πώς διακριτικό δηλ; Το σαλούν έχει γίνει της γης Μαδιάμ. κι αυτός που διάλεξε να καθίσει εκεί στο σαλούν;

Και δηλ. τον άλλο τύπο που ο κακός του έκοψε το κεφάλι στα δύο, θα περπατήσουν όλον τον δρόμο, θα τον κουβαλήσουν και θα του ξανακολλήσουν το κεφάλι που είναι κομμένο στα δυο και θα τον έχουν έτοιμο για την επόμενη μέρα;

Re: Απορίες βλέποντας το Westworld

Posted: 19 Σεπ 2017, 21:53
από Φαροφύλακας
Λοιπόν, είδα και το δύο και τώρα τρέχει το τρίτο επεισόδιο. Προσπαθώ να κλείσω διακόπτες μέσα στο μυαλό μου και να δω την σειρά με τα ίδια μάτια που έβλεπα παιδί το Battlestar Galactica, όπου κι εκεί υπήρχαν βασικά θέματα που δεν στέκανε. Δεν τα καταφέρνω για την ώρα.

β) Σκοτώνω π.χ. τον χρυσοθήρα. Συνεχίζω και κάνω διάφορα, κοιμάμαι στο σαλούν με καμιά πόρνη. Το άλλο πρωί βγαίνω και βλέπω πάλι τον χρυσοθήρα ζωντανό, που τον έχουν συνεφέρει. Αυτό πώς στέκει στην «ιστορία» μου;

α) Πιάνω ένα μαχαίρι και το καρφώνω σε ένα ανδροειδές. Μόνο που… τελικά ήταν επισκέπτης και το σκότωσα. Ή είμαι σε μια μάχη με ινδιάνους, πιάνω ένα τόξο και ρίχνω, κατά λάθος, π.χ.λ στο μάτι ενός επισκέπτη. Ή κάποιος πυροβολεί ένα μπουκάλι από το οποίο πίνει κάποιος κι οπως ειναι μέσα στα μούτρα του, τα γυαλιά μπαίνουν στα μάτια του.

Δεν νομίζω πως μπορώ να συνεχίσω.

Re: Απορίες βλέποντας το Westworld

Posted: 20 Σεπ 2017, 20:50
από Βεελζεβούλης
Χαχα, σε έχει λυγίσει κανονικότατα, ε? Δυστυχώς δεν έχω ικανοποιητική απάντηση στα καυτά αυτά ερωτήματα που σε βασανίζουν.. :) Το θέμα στην τελική νομίζω είναι το κατά πόσο αξίζει να καταπιείς όλα αυτά τα σεναριακά κενά για χάρη της συγκεκριμένης σειράς.. Εμένα τελικά μου άφησε γλυκόπικρη γεύση και γενικώς δε θα την πρότεινα μάλλον..

Re: Απορίες βλέποντας το Westworld

Posted: 13 Δεκ 2017, 14:11
από Φαροφύλακας
(το παράτησα εκεί στο τρίτο επεισόδιο, τελικά. Νομίζω πως το σενάριο, τουλάχιστον μέχρι όσο είδα, έχει σημαντικά προβλήματα. :όχισουλέω:)